Gabriel Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2005 Καλησπέρα,Στη δουλειά το PC μου είναι ένα Dell Optiplex GX270 με P4/3.2GHz , 512 RAM ,865G VGA κτλ.Έχω μια 9500 spare καρτούλα και θέλω να τη βάλω πάνω για κάνένα Pro evolution soccer4 σε διάλλειμα ή κάνενα κενό.Το προβλημα είναι ότι όταν βάζω και τον extra connector της τροφοδοσίας της Radeon (floppy style) δε ξεκινάει το pc με τίποτα,κάνει να ξεκινήσει,παίρνει μερικές στροφές το fan της VGA αλλά μέχρι εκεί...Το παράδοξο είναι ότι ξεκινάει με άλλο τροφοδοτικό κανονικότατα (δε φταίει η μητρική δηλ) αλλά δε μπορώ να το βάλω στο dell μιάς και δε ταιριάζει να βιδωσει..Mπορώ να ξεγελάσω με κάποιο τρόπο το τροφοδοτικό με το power_good signal?Πρέπει το signal να στέλνεται συνεχώς από το PSU στη μητρική?(reference power_ok voltage= +5v νομίζω...) ή ένα στιγμιαίο peak των +5v "ξυπνάει το psu"?Υπάρχει κάνα γεφύρωμα που να πετυχαίνει το τρύκ?Δοκίμασα ακόμα και μέ εξωτερικό τροφοδοτικό στον κονέκτορα της VGA,αλλά τίποτα,δοκίμασα και να γειώσω το PS ON,πάλι μπλοκάρεται...Η 5V γραμμή είναι αυτή που μπλοκάρεται (προφανώς αυτή ζητάει η VGA),όταν συνδέω τη 12άρα μόνο παίζει κανονικά το τροφοδοτικό αλλά το μύνημα με το κόκκινο φόντο (Install your power cable to your Radeon 9700) προβάλλεται στην οθόνη...Δε νομίζω επίσης να είναι θέμα φορτίου μιάς και τη δοκίμασα σε ένα IBM P3 με 815 Chipset και 145W PSU και έπαιξε κανονικά...Ή διάταξη των Pins είναι κανονική ATX...
jax7480 Μάϊος 9, 2005 #2 Μάϊος 9, 2005 Αν δεν κανω λαθος αλλο ειναι το Signal για να ξυπνησει το τροφοδοτικο, και αλλο ειναι για να καταλαβαινει οτι το μηχανημα ειναι ανοιχτο και να στελνει ρευμα. Για ψαξε το λιγο ακομα.Νομιζω πως το πρασινο καλωδιο στο ATX connector ειναι για το POWER_ON και το ΓΚΡΙ ειναι για το POWER_OK.
Gabriel Μάϊος 9, 2005 Author #3 Μάϊος 9, 2005 Το γκρίζο είναι για το power_ok το πράσινο για το power_on.Το power_ok θέλει +5v συνεχώς ή στιγμιαία για να ξεκινά να δίνει στο board?To power_on απλά πρέπει να το γειώσεις...
jax7480 Μάϊος 9, 2005 #4 Μάϊος 9, 2005 Γιατι δεν το δοκιμαζεις? Κατ'αρχας εισαι σιγουρος οτι θελει ταση το Power_OK?
Gabriel Μάϊος 9, 2005 Author #5 Μάϊος 9, 2005 Όχι,δεν είμαι σίγουρος να σου πώ την αλήθεια...Είδα στο net για +5v,θα το ψάξω κι άλλο.Θα το δοκιμάσω αύριο στη δουλειά,η βλακεία είναι ότι είναι μηχάνημα της δουλειάς,είναι βέβαια σε συμβόλαιο συντήρησης.
jax7480 Μάϊος 9, 2005 #6 Μάϊος 9, 2005 Αρχική απάντηση από Gabriel Όχι,δεν είμαι σίγουρος να σου πώ την αλήθεια...Είδα στο net για +5v,θα το ψάξω κι άλλο.Θα το δοκιμάσω αύριο στη δουλειά,η βλακεία είναι ότι είναι μηχάνημα της δουλειάς,είναι βέβαια σε συμβόλαιο συντήρησης. Ερωτηξη. Το pc ειναι critical? δηλαδη πρεπει να υπαρχει διαθεσιμο παντα? Γιατι η Dell δεν θυμιζεται για το ΓΡΗΓΟΡΟ service της. Και εμεις στην δουλεια χρησιμοποιουμε Dell, και εχουμε συμβολαιο για service σε ολα τα μηχανηματα Next Bussiness Day, αλλα δεν.....
Gabriel Μάϊος 9, 2005 Author #7 Μάϊος 9, 2005 Tο PC είναι πάντα ανοικτό.To next business day παραδόξως έχει εφαρμοσθεί στο έπακρο σε μάς.
tyxeros Μάϊος 9, 2005 #8 Μάϊος 9, 2005 Εφοσον εχεις παρει Dell Και ειναι μεσα στην εγγυηση παρτους τηλεφωνο και πες τους απλα οτι ο Υπολογιστης σου δεν ανοιγει και οτι υποπτευεσε το τροφοδοτικο γιατι μυρισε. Θα σου φερουν την επομενη μερα καινουργιο ( μαλλον ισχυροτερο).
Gabriel Μάϊος 9, 2005 Author #9 Μάϊος 9, 2005 Έχει ήδη καεί μία φορά,χωρίς να πειράξω κάτι...Το τροφοδοτικό είναι 250άρι αλλά αρκετά βαρύ και φαίνεται αρκετά ποιοτικό.
Gabriel Μάϊος 10, 2005 Author #10 Μάϊος 10, 2005 Η power_ok signal είναι +5V αλλά δοκιμάζοντας να τη βραχυκυκλώσω με την +5V SB,ούτως ώστε να την έχω μονίμως "ξύπνια" , δεν είχε κανένα αποτέλεσμα.Φαίνεται ότι η power_ok δεν είναι μία απλή +5VDC ,ίσως να θέλει παλμογράφο για να παρακολουθήσει κανείς αν κάνει κάποιες εναλλασσόμενες ανά dt.
tyxeros Μάϊος 10, 2005 #11 Μάϊος 10, 2005 Στην δουλεια που εχουμε Οπτιγλεχ 270 ειχαν καει τα μισα τροφοδοτικα. Απο οτι μας ειπαν ειχε βγει ελλατωματικη μια παρτιδα τροφοδοτικων.
Gabriel Μάϊος 11, 2005 Author #13 Μάϊος 11, 2005 Τα τροφοδοτικά δεν είναι και ό,τι καλύτερο από πλευράς ισχύος.Εν τω μεταξύ το ηλίθιο μπλοκάρει και εξωτερική τροφοδοσία.Σκέφτομαι ίσως να δώσω με ένα 7405 από τη 12άρα γραμμή , 5V.
schumifer Μάϊος 11, 2005 #14 Μάϊος 11, 2005 Βρε ψήστο και πες τους να σου φέρουν μεγαλύτερο (καλά ντε μη βαράς)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.