salde Μάρτιος 22, 2021 #21 Μάρτιος 22, 2021 39 minutes ago, Thresh86 said: τι να κάνω που όλο μου την παινεύουν και όλο δεν την έχω βρει επικοινώνησε μαζί τους να ρωτήσεις αν έχουν διανομή/σημεία πώλησης σε Βόρεια Ελλάδα. Να ξέρετε το εξής πάντως αναφορκά με μπύρες απαστερίωτες, φρέσκες: επειδή επηρε΄΄αζονται εύκολα από συνθήκες διανομής/μεταφοράς, είναι αρκετά πιο περίπλοκο από όσο αρχικώς μοιάζει να κυκλοφορούν σε μακρινές αποστάσεις από τον τόπο παραγωγής τους. Έχουν και περιορισμένο χρόνο ζωής, στο τέλος καταλήγει να είναι ασύμφορο ακόμα κι όταν είναι τεχνικώς εφικτό. Είναι κι ένας λόγος που κυριαρχούν παγκοσμίως τα νεροπλύματα με όσο το δυνατόν πιο flat γεύσεις στην αγορά μπύρας. 2 1
spH3RiCal Μάρτιος 23, 2021 #22 Μάρτιος 23, 2021 @salde Εχει στα Καραμανλιδικα, σε καβα μονο Θεσσαλονικη εχω βρει. 2
Dazed_and_confused Απρίλιος 13, 2021 #23 Απρίλιος 13, 2021 Παιδιά εγώ είμαι της μπύρας, ειδικά η σαντορινιά yellow donkey είναι η αγαπημένη μου η γεωγραφία της ελληνικής μπίρας (πηγή: https://www.geografikoi.gr ) 3
Stelios13 Μάϊος 19, 2021 Author #24 Μάϊος 19, 2021 OYZO POWER.... 2-3 πραγματακια πρωτα ,ατακτως εριμενα ,οπως μου ρχονται στο μυαλο... Οταν αγοραζουμε ουζο, η οταν μας σερβιρουν σε μαγαζι κοιταμε πρωτα να ναι 100% αποσταξη, αν ειναι διπλη η τριπλη αποσταξη ακομα καλυτερα κ αν δεν εχει προσθηκη ζαχαρης τοτε εχουμε αγγιξει το τελειο.... Αποφευγουμε το χυμα δια ροπαλου.... Ενας χοντρικος διαχωρισμος ειναι τα αρωματικα που υπερισχυουν τα αρωματα κ τα ΄΄ξερα'' που υπερισχυει το οινοπνευμα... Ενας δευτερος ειναι τα ελαφρα κ τα μεσαια κ τα βαρια.... Ελαφρα - 38-40 βαθμοι οινοπνευμα, μεσαια [κ καλυτερα για μενα ] τα 42αρια κ βαρια τα 45 κ ανω... Επισης τα μαστιχατα ,[με αρωμα μαστιχα ταιριαζουν σε γυναικοπαρεες] Ποτε δεν βαζουμε παγο στο ουζο, κανονικα θελει σκετο με 5-6 σταγονες παγωμενο νερακι... Παντα πλουσιο μεζε με προσθηκη λαδιου [στο μεζε] κ προσοχη στην ποσοτητα...100 ml maximum για σχετικα προπονημενους γιατι κανει το χειροτερο μεθυσι ever κ αν το παθετε κ την παλεψετε δεν θα αντεχετε στο μελλον ουτε τη μυρωδια του!!!!!! Σε νορμαλ ποσοτητες , το καλο ουζο μονο , καλο κανει κ οχι κακο στον οργανισμο... Ελεγα να τα ξεχωρισω σε κατηγοριες , ανα περιοχη , καλα ,λιγοτερο καλα κτλ , αλλα θα το παω 1-1 οπως πανε οι φωτο... Το συγκεκριμενο πονημα μου ρθε ,αν οχι 2 , τουλαχιστον 1 1/2 παγκοπριονο dewalt!!!!!!!!!!!!!! Εχω παραλειψει καποια δυσευρετα που βρεθηκαν κατα τυχη .... Πολυ καλο, φουλ αρωματικο με το classic μια σκαλα ανωτερο απ τ απλο...με κλειστα ματια το δοκιμαζετε! κ αυτο αφοβα, απ τα καλυτερα για την τιμη τους, το μαυρο θελει προπονηση!!!Απ τα ελαχιστα χωρις ζαχαρη! Φουλ αρωματα , χωρις ζαχαρη απ τα πολυ καλα , αν κ τελευταια επεσε ελαχιστα σαν ποιοτητα νομιζω.... Αποφυγετε το μεσαιο... τα αλλα 2 με το μαλακο, καλα ουζα αλλα θελουν κρατει.... δεν κακο, ελαφρυ λιγο αδιαφορο για μενα, δεν χανετε κ τιποτα .... Παλιο κλασσικο κ ψιλοαδιαφορο κ αυτο... Ενα απ τα κορυφαια κ λογικα ακριβο, αξιζει να το δοκιμασετε αν το πετυχετε σε προσφορα... Το κοκκινο απ τα κορυφαια, το μπλε καλο αλλα ποιο δευτερο... Τιμιοτατα ουζα...δεν τα λες κορυφαια αλλα καλα ,το μπλε ποιο δυνατο. Πολλοι το θεωρουν κορυφη, εγω το κατατασω στα πολυ καλα , δεν μου κατσε η γευση απολυτα ...[αγορασα κ 2ο μπουκαλι για να δω αν ειχα λαθος την 1η φορα αλλα...] Βαρυ αλλα καλο κ καθαρο ουζο για μενα , απ τα παρα πολυ καλα!!!!!!!!!!! 9 κ 7 ...το πρωτο βαρυ το δευτερο μετριο , δεν τρελλαθηκα .... Στη μεση το μαστιχατο, αν εχετε γυναικοπαρεα προτιμηστε το... Ουτε κρυο ουτε ζεστη ...αν τυχει μπροστα σας δοκιμαστε το .... Απ τα ποιο συνηθισμενα ,το βρισκεις παντου, στην αναγκη προτημηστε το.... ΗΔΩΝΙΚΟ, περιεργη γευση , κατι σαν μεταμοντερνο ουζο, τελειο για γυναικοπαρεες κ αυτο, καλο.... Το αποπανω veto κ αυτο αξιζει να το δοκιμασετε...ειδικα αυτο που ειναι μονο στη φωτο. Πατε κατευθειαν στο κοκκινο !!!!!!!απ τα καλυτερα, το μπλε αδιαφορο... Δεν ξερω για αλλα ,αν βγαζει, μ αυτο δεν τρελλαθηκα... Ουτε κρυο, ουτε ζεστη.... Αξιζει μια δοκιμη αν το βρητε...αν οχι δεν χανετε κ κατι, 2 καλα ουζα... Ψαξτε το ,βρητε το κ δοκιμαστε το εστω 1 φορα, απ τα κορυφαια. Μην το πολυψαξετε...αφηστε το για αλλους... Ουτε κρυο ,ουτε ζεστη... Αλλο ενα ψιλοαδιαφορο, για μενα, ουζο... Πατριδα,σκετη χημεια υποθετω ,αλλα πολυ ξεχωριστη γευση...[γυθειο 10ετια 80!!!!] Δοκιμαστε το με ρεγουλα!!!!!!! Η κριτικη ειναι καθαρα υποκειμενικη , υπαρχουν κ αλλα καλα ουζα που δεν εχω φωτο , οποτε θα παμε για 2ο μερος καποια στιγμη... Κανονικα το καθε ενα θελει αναλυτικοτερη αντιμετωπιση , αλλα εναν μπουσουλα νομιζω οτι εδωσα.... Αυτα για αρχη,ξερω λακωνικοτατη κριτικη αλλα δεν το χω με τα κατεβατα... επειδη ειναι πολλες 2πλες φωτο κ θα βγουν μαλλοναπο κατω παρακαλω καποιος απ τους διαχειριστες να τις σβησει αν θελει ... 8 1
Stelios13 Μάϊος 19, 2021 Author #26 Μάϊος 19, 2021 πριν 24 λεπτά, το μέλος karmen1983 έγραψε: Τι πινεις ρε άνθρωπε; Τη μεσόγειο ολη; Τωρα που το καλοσκεφτομε , μαζι μ αυτα που εχουμε τσακισει με το Λια , τα χω περασει τα 2 παγκοπριονα! 70- 80 μπουκαλια σε 4 χρονια δεν τα λες κ υπερβολικα... Ευχαριστω ξανα ,για σημερα ,αλλα δε θα περασει ετσι...ετοιμασου για συνεχομενες παραλαβες οταν με το καλο γυρισεις! Ξερω πλεον που θα στα φερνω!!!!! 1
Recommended Posts