Jump to content



Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εδω γραφουμε τις εντυπωσεις μας απο  -καθαρα κ μονο - Ελληνικα οινοπνευματωδη...

Ουζα , τσιπουρα, κρασια , μπυρες κ οτιδηποτε μας εχει κανει εντυπωση απο οτι εχουμε δοκιμασει που φτιαχνεται στον τοπο μας!

  • Like 8
(edited)

Ρετσινα Ντερτι, μπορουμε να την πουμε και κρασορετσινα καταλληλη για παντος ειδους κρεατικων με ειδικοτητα ομως στα σουτζουκακια.

Ρετσινα Βασιλικη, την δοκιμασα περσι το καλοκαιρι με συνοδεια θαλασσινων και εμεινα εκπληκτος απο την γευση και τα αρωματα της.

Κρασι Αγιος Χρονος, τα λογια ειναι περιττα συνδυαστε το με καπνιστο τυρι Μετσοβου για μια εκρηξη αρωματων στον ουρανισκο σας.

 

 

 

Έγινε επεξεργασία από Proteas
  • Like 4

Tσικουδια απο κατι μαστορια στο Αγιο Ορος.

2 χρησεις , καταποση για ευχαριστηση , ψυχρη εκκινηση για τα τρακτερ τον χειμωνα.

Περαν του χαβαλε ομως οταν ειχα μπει μεσα δοκιμασα τα καλυτερα  τσιπουρα και ουζα .

Χωρις φυσικα το κρασι τους να πηγαινει πισω.

  • Like 5
  • Haha 2

Ρετσίνα Κεχρή, η απλή (Κεχριμπάρι) για ευρείας κατανάλωσης. Βγάζει και κάτι άλλες, το Δάκρυ του Πεύκου, αφενός θα τα τοπθετούσα περισσότερο σε κατηγορία λευκού κρασιού αφετέρου έχω την προκατάληψη ότι ορισμένα πράγματα χάνουν τον χαρακτήρα τους αν περάσουν σε άλλη κατηγορία οικονομική και δεν πρέπει να ονομάζονται με το κοινό τους όνομα.
Δεν υπάρχει για εμένα σουβλάκι 20 ευρώ, αν δεν είναι σε προσιτή τιμή δεν το θεωρώ σουβλακι (μπορεί να είναι υπέροχο και να το τρώω για 20 ευρώ, έτερον εκάτερον).

Υπάρχει και μια ρετσίνα που δεν έχω βρει στην Αθήνα εύκολη, από ξινόμαυρο Νάουσας, νομίζω ήταν Χρυσοχόου ο οινοπαραγωγός. Την ήπια σε εξαιρετική ψησταριά σε προάστιο της Κατερίνης (Σβορώνος, Μπέμπης), ελαφριά, γευστική, ευκολόπιοτη.

Μπύρα Χίος (Chios) νομίζω ήταν η ale τους. Απαστερίωτη. Μπύρα μία από Κέρκυρα (όχι η corfu νομίζω Ionian ονομαζόταν) την είχα πιεί στο ένα Ντορέ, στην Θεσσαλονίκη. Αξιοπρεπής, όχι μοναδική.

 

Τα κρασιά (εμφιαλωμένα, δεν πιστεύω σε όποιο πουλιέται ως «χύμα», πρόκειται περί κακού στερεότυπου) είναι κατηγορία από μόνα τους. Δοκιμάζω διάφορα, το κρασί είναι εντελώς διαφορετικό προϊόν, δεν μπορεί να συγκρίνεται με τα υπόλοιπα οινοπνευματώδη γιατί έχει μοναδικά χαρακτηριστικά. (δεν υπάρχει η έννοια της μάρκας που επαναλαμβάνεται ίδια από χρόνο σε χρόνο)

  • Like 6

Κτήμα Κίτρους , Μαλαγουζιά , σε λευκό ξηρό

Κτήμα Χρυσοστόμου, Μουσαίος , σε κόκκινο ξηρό

Κτήμα Βιβλία Χώρα, Ώβηλος, λευκό ξηρό

Κτήμα Άλφα , Μαλαγουζιά , λευκό ξηρό

Νεμέα, Αγιωργίτικο , κόκκινο ξηρό

D'Asti το καλοκαίρι , παραλία , απόγευμα προς βράδυ 

 

Τσίπουρο της περιοχής καλό, χύμα συνήθως, χωρίς γλυκάνισο 

Τσίπουρο περιοχής Τυρνάβου, συνήθως πολύ καλό, ποικιλίες απο εξαιρετικά σταφύλια

Πεπαλαιωμένο τσίπουρο Σπυρόπουλου, σαν ουίσκι μοιάζει αλλά με εξαιρετική επίγευση 

Κρητική γράπα, 2η απόσταξη, παγωμένη, σφηνάκι για καλοκαίρι, καταπληκτικό 

(φοβεροί οι Κρητικοί) 

 

Πίνουμε κονιάκ ή πιο σωστά brandy, Μεταξά 7άστερο ή Grand Reserve

Hennesey κλπα καλά αλλά μου αρέσει το πιο γλυκό του Μεταξά μαζί με λίγη σοκολάτα υγείας

 

οφτοπικ /

Ουίσκι τα Λαγκαβούλιν 16άρια καπνιστά είναι νέκταρ, είχε δίκιο ο Ρον Σουάνσον αλλά

έπαθα πλάκα με Caol Ila (Κάο Ίλα μου το είπανε) και Isle of Jura 

Ψιλοακριβά αλλά πίνεις κάτι ξεχωριστό

/οφτοπικ 

 

Μπύρες είμαι πολύ βασικός, lager , pilsner καλής ποιότητας να είναι και δέσαμε 

Μια Βολιώτικη που έπινα Πήλιο ήταν δυνατή , αφιλτράριστη , πολύ ωραία 

Μου έχουν πει για μια Ζευς αλλά δεν την έχω πετύχει , ακόμα

 

 

 

  • Like 5
  • Agree 1
(edited)

Απο κρασια δεν εχω μεγαλη εμπειρια αλλα αυτα που μου εχουν κανει μεγαλη εντυπωση ειναι, το λευκο Caramelo κυριως για τις καπνιστες νοτες του, το Visanto του Ρουσσου που αφηνει μια επιγευση γεματη φραουλα και βισσινο - δε θυμαμαι ετικετα, αλλα θυμαμαι οτι ηταν το δευτερο και το τριτο σε σειρα παλαιωσης. Το πιο παλαιωμενο παραειχε δυνατη γευση για τα γουστα μου. Επισης το Μοσχατο Πατρων απο Ζοινος που ειναι γλυκο κρασι με πολυ εντονη γευση αποξηραμενου βερικοκου.

 

Για μπυρες μπορω να γραψω πολλες αραδες αλλα θα περιοριστω να προτεινω να δοκιμασετε στην Olympica Magna, αν τη βρειτε πουθενα ?

Έγινε επεξεργασία από spH3RiCal
  • Like 3
1 hour ago, spH3RiCal said:

θα περιοριστω να προτεινω να δοκιμασετε στην Olympica Magna, αν τη βρειτε πουθενα

την είχες βρει κάπου στην Αθήνα;

 

 

  • Like 1

Ενα εξαιρετικο VFM λευκο κρασι , ειναι η Παραγκα  του Κυρ Γιαννη. 

 

  

11 hours ago, Thresh86 said:

 

οφτοπικ /

Ουίσκι τα Λαγκαβούλιν 16άρια καπνιστά είναι νέκταρ, είχε δίκιο ο Ρον Σουάνσον αλλά

έπαθα πλάκα με Caol Ila (Κάο Ίλα μου το είπανε) και Isle of Jura 

Ψιλοακριβά αλλά πίνεις κάτι ξεχωριστό

/οφτοπικ 

 

 

Να ξερετε εσεις με τα καπνιστα ουισκι, ειστε στην μαυρη λιστα.... :p 

  • Like 3
  • Haha 2

Τσίπουρο Τυρνάβου χύμα. Φέρνουμε στο μαγαζί και είναι απλά θεϊκό.

Ερυθρός ημιγλυκος "Βαλσαμο". Νομίζω είναι από παραγωγό στα Μέγαρα, μάλλον Σκλαβουνος λέγεται ο παραγωγός. Αν το βρείτε πιστεύω δε θα ξαναδοκιμασετε άλλον ερυθρό ημιγλυκος....

  • Like 3
Μία ώρα πριν, το μέλος YDinopoulos έγραψε:

 

 

 

Να ξερετε εσεις με τα καπνιστα ουισκι, ειστε στην μαυρη λιστα.... :p 

 

γιατί ωρε καπετάν οπλαρχηγέ Ντινόπουλε ? (γιορτάζουμε Επανάστα φέτος ) 

  • Like 2
πριν 2 ώρες, το μέλος YDinopoulos έγραψε:

Να ξερετε εσεις με τα καπνιστα ουισκι, ειστε στην μαυρη λιστα.... :p 

Το μπαν λίγο τους πέφτει.

Είναι ο μόνος λόγος διαφωνίας με τον κουμπάρο μου.

Αν του κόψω κάποτε την καλημέρα θα είναι για αυτά τα καπνιστά τα αμερικάνικα που πίνει. 

  • Like 3
54 minutes ago, Thresh86 said:

 

γιατί ωρε καπετάν οπλαρχηγέ Ντινόπουλε ? (γιορτάζουμε Επανάστα φέτος ) 

 

 Περα απο την πλακα... Με τα δικα μου τα σταθμα, το καπνισμα αλλοιωνει ολες τις αρχικες γευσεις.    Σαν να βαζεις γαλα στον καφε. Αλλαζει τελειως

 

12 minutes ago, p55 said:

Το μπαν λίγο τους πέφτει.

Είναι ο μόνος λόγος διαφωνίας με τον κουμπάρο μου.

Αν του κόψω κάποτε την καλημέρα θα είναι για αυτά τα καπνιστά τα αμερικάνικα που πίνει. 

 

Γιατι τα Σκοτζεζικα....  α πα πα...   Εδω και κανα χρονο με Ιρλανδεζικα την βγαζω και ειμαι ενθουσιασμενος

  • Like 1
πριν 13 λεπτά, το μέλος YDinopoulos έγραψε:

 

 Περα απο την πλακα... Με τα δικα μου τα σταθμα, το καπνισμα αλλοιωνει ολες τις αρχικες γευσεις.    Σαν να βαζεις γαλα στον καφε. Αλλαζει τελειως

 

 

Γιατι τα Σκοτζεζικα....  α πα πα...   Εδω και κανα χρονο με Ιρλανδεζικα την βγαζω και ειμαι ενθουσιασμενος

 

Το Caol iLa και το Isle of Jura δεν είναι καπνιστά πάντως απ'ότι θυμάμαι 

 

Και εμένα δεν με τρελαίνουν τα καπνιστά γενικώς αλλά η ποιότητα στο Λαγκαβούλιν είναι τέτοια που προσθέτει παρά αφαιρεί 

  • Like 3
25 minutes ago, Thresh86 said:

 

Το Caol iLa και το Isle of Jura δεν είναι καπνιστά πάντως απ'ότι θυμάμαι 

 

Και εμένα δεν με τρελαίνουν τα καπνιστά γενικώς αλλά η ποιότητα στο Λαγκαβούλιν είναι τέτοια που προσθέτει παρά αφαιρεί 

Caol iLa The clean, appetising nose shows subtle citrus fruit with just a puff of smoke

Isle of Jura :  The initial taste is also subtly sweet with a slight smoke 


Ισως επειδη ειναι πολυ ελαφρια καπνιστα να μην το καταλαβαινει καποιος.  Θα ρωτησω εναν φιλο παλαβο ουισκακια αν τα εχει δοκιμασει

    • Like 1

    δεν έχουν καμία σχέση με Λαγκαβούλιν καπνιστο στην επίγευση , παφ ,  παουερ γκερκλς κ δώρα η μικρή εξερευνήτρια :tongueout: 

    • Like 2
    • Haha 1

    πίσσα και πούπουλα στους εχθρούς των peaty και των smoky, p55, YDinopoulos. (τυρφώδη, καπνιστά, δεν είναι ακριβώς το ίδιο). Στηρίζουμε κουμπάρο, Thresh86. ρεπορτ, Κουκης, αρχηγούλης, πάρτε θέση.

    Το παλιό Μετσοβόνε ήταν καλό, από ελληνικά προϊόντα.

    • Like 1
    • Haha 1
    πριν 49 λεπτά, το μέλος konstantinakis έγραψε:

    H Τζούρα (Isle of Jura) δεν είναι καπνιστό ουίσκι.

    Στα on-topic ΖΕΟΣ ξανθιά φρέσκια μπύρα σε πλαστικό μπουκάλι :wub:

     

    μπράβο , θένκ γιου, όχι Ζευς που έγραψα αλλά ΖΕΟΣ λέγεται 

     

    τι να κάνω που όλο μου την παινεύουν και όλο δεν την έχω βρει :hehe:

     

     

    • Like 1

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now
    ×
    ×
    • Δημιουργία...

    Important Information

    Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.