serpico75 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2021 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 3, 2021 Θα φτιάξω ένα σύστημα windows 10. Ψάχνω κάτι διαφορετικό (άσχετα από το όνομα του χρήστη) να δώσω για username τού administrator. π.χ. εάν θα το χειρίζεται ο Νίκος, να μη δώσω για μία ακόμη φορά nikos. Έψαξα, αλλά δε βρήκα κάτι καλό. Άλλος superman, άλλος batman, τα ονόματα των πλανητών... Προτάσεις? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Proteas Μάρτιος 3, 2021 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2021 Ωχ, ωχ, ωχ ερχεται καταιγιδα 2 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάρτιος 3, 2021 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2021 (edited) 3 minutes ago, Proteas said: Ωχ, ωχ, ωχ ερχεται καταιγιδα Ναι, να σου πω το σκέφτηκα. χι χι Μόλις βρήκα κάτι πολύ ενδιαφέρον εδώ: Username Generator: Millions of Random Ideas NORDPASS.COM Quick and easy-to-use username generator. Choose the length, add random characters and check its availability on social media platforms. Έγινε επεξεργασία Μάρτιος 3, 2021 από serpico75 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση UltraB Μάρτιος 3, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2021 marika 2 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
p55 Μάρτιος 3, 2021 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2021 Μία ώρα πριν, το μέλος serpico75 έγραψε: Προτάσεις? HAL 9000 Neo Skynet Artyom Dr. Sartorius Nostromo 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Μάρτιος 3, 2021 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2021 Κλαίω μαζί σου, εγώ χάνω το username που είχα κρατήσει καμιά 23αριά χρόνια στον ISP. Πάντως για admin σε windows ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές: Kalimera Kalhmera Astrolabos (αυτό πρόσεχε λίγο γιατί είναι franchise, το χρησιμοποιούν ψησταριές, σουβλατζίδικα, το έχουμε δει γραμμένο σε τοίχους στην Καλλιθέα, ποιος ξέρει πού αλλού θα το χουν γράψει, θα υπάρχει κάπου σε βιβλιοπωλείο, σε κατάστημα γραφικής ύλης, είναι όπως ο Dionysos, Parthenon, Acropolis, H Wraia Hellas και τέτοια). Aν τα βρω σκούρα στον καινούριο ISP και δεν με αφήνουν να έχω username τριών χαρακτήρων, θα βάλω αυτό κι εγώ Μπορείς επίσης όχι μόνο ένα όνομα αλλά μια ολόκληρη φράση π.χ. OTigrhsMeShmaToLiontari 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάρτιος 3, 2021 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2021 επίσης gen tin rad glem cobra lotus boa titan indigo mond 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάρτιος 3, 2021 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2021 fifis εγω βαζω AdminIT συνηθως 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δημοφιλής Δημοσίευση karmen1983 Μάρτιος 3, 2021 Δημοφιλής Δημοσίευση #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2021 πριν 4 ώρες, το μέλος UltraB έγραψε: marika Δωστε αύξηση στο παιδί γιατί δε προλαβαίνω 2 1 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Μάρτιος 3, 2021 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2021 Βάλε μια ελληνική λεξούλα .... π.χ. την ποιο μεγάλη που έχουμε, <λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιοκαραβομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστεραλεκτρυονοπτοκεφαλλιοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγανοπτερύγων> 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trib Μάρτιος 3, 2021 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 3, 2021 Μπορείς να βάζεις ανάποδα το όνομα του χρήστη που το χρησιμοποιεί. Νίκος = Sokin ή μπορείς να χρησιμοποιείς το πρώτο γράμμα του Ονόματος και τα 3/4 του Επωνύμου. Έτσι για παράδειγμα αν έχεις Νίκο Παπαδόπουλο (ε ναι το κλασσικό επώνυμο που όλοι χρησιμοποιούν) θα μπορούσες να βάλεις npapa. Έτσι θα έχεις σχεδόν πάντα ένα unique username. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
suboy Μάρτιος 4, 2021 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2021 sorry αλλά γιατί δεν αφήνεις τον default administrator. Από περιέργεια ρωτάω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάρτιος 4, 2021 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2021 23 minutes ago, suboy said: sorry αλλά γιατί δεν αφήνεις τον default administrator. Από περιέργεια ρωτάω. Μιά στιγμή διότι δεν το κατέχω. Ο administrator που λες (default), δημιουργείται με την εγκατάσταση. Υποχρεωτικά, εάν τα λέω καλά, η εγκατάσταση ζητάει να δώσεις ένα όνομα που θα είναι επίσης administrator. π.χ. γιαννης Οπότε, με την ολοκλήρωση, θα υπάρχουν δύο administrators: administrator1: administrator (Windows default) administrator2: γιαννης Τα λέω καλά; Εάν όχι, τί μου ξεφεύγει; Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Έτσι, για αλλαγή. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
suboy Μάρτιος 4, 2021 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2021 by default υπάρχει ο administrator σαν user αλλά disabled. Απλά σε ρωτάει για να φτιάξουν όπως λες ένα χρήστη με το όνομά σου. Από εκεί και πέρα εσύ επιλέγεις τι θα κάνεις. Μπορεί να θες τον χρήστη giannis να το έχεις σαν απλό χρήστη. Οπότε τον administrator θα πρέπει να τον κάνεις enable. Επίσης μπορείς να αφήσεις disabled τον administrator και να έχεις τον giannis σαν admin. Μπορείς να έχεις και τους δύο σαν admin. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάρτιος 4, 2021 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2021 Κατανοητός + thanks. Αυτή η περίπτωση που έχω αυτή τη στιγμή είναι και κάτι άλλο. Έχω φτιάξει τον χρήστη giannis στην εγκατάσταση. Οπότε, έχει φτιαχτεί καί το C:\Users\Giannis. Έχω καί στο desktop το folder: giannis Αυτό που θέλω είναι να μετονομαστεί το desktop folder giannis σε nikos. Μόνο αυτή την αλλαγή. Δε με ενδιαφέρει να φτιάχνονται/διαγράφονται όλα στο C:\Users\Giannis. Ας γίνεται όλο το παιχνίδι εκεί μέσα. Μόνο το όνομα στο desktop folder με ενδιαφέρει. Κάτι έχω δει ότι τρέχεις: Win + R -> netplwiz και έχει κάτι να αλλάξεις καί από κει. Μήπως αλλάζοντας από κει, είναι that's all? Link to comment Share on other sites More sharing options...
suboy Μάρτιος 4, 2021 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2021 Άρα έχεις C:\Users\Giannis\giannis και θες σε κάθε pc να έχεις C:\Users\Giannis\giannis1 C:\Users\Giannis\giannis2 C:\Users\Giannis\giannis3 C:\Users\Giannis\giannis4 C:\Users\Giannis\giannis5 σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάρτιος 4, 2021 Author #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2021 Όχι. Έχω ένα μόνο pc με C:\Users\giannis και στο desktop έχω το folder: giannis Αυτό που θέλω είναι να μετονομαστεί το όνομα στο folder τού desktop. Από giannis να γίνει nikos. Το C:\Users\giannis δε με ενδιαφέρει να μείνει C:\Users\giannis. Δε θέλω υποχρεωτικά να γίνει C:\Users\nikos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suboy Μάρτιος 4, 2021 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2021 Κάτι δεν καταλαβαίνω. Δεξί κλικ, rename, δεν παίζει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάρτιος 6, 2021 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2021 On 3/4/2021 at 5:27 PM, suboy said: Κάτι δεν καταλαβαίνω. Δεξί κλικ, rename, δεν παίζει; Δεν παίζει έτσι απλά το rename. Τί εννοώ; Με rename γίνεται, αλλά θέλει μία σύνθετη διαδικασία. Το rename δεν μπορεί να γίνει από τον ίδιο χρήστη. π.χ. εάν έχω κάνει login στα windows ως giannis, δεν μπορώ να πάω και να μετονομάσω το C:\Users\giannis σε C:\Users\nikos. Για να το κάνω αυτό, πρέπει να κάνω logout από giannis, να μπω ως κάποιος άλλος χρήστης windows (που θα τον έχω φτιάξει ήδη ή να μπω ως Administrator που τον andministrator πρέπει από πριν να τον έχω κάνει enable), και τότε να κάνω το rename. Εκτός, όμως, απ' το rename, θέλει να κάνεις και 1-2 ακόμη πραγματάκια. Ρίξτε μιά ματιά εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suboy Μάρτιος 6, 2021 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2021 Στο προηγούμενο post είπες για το folder στο desktop. On 3/4/2021 at 3:53 PM, serpico75 said: Όχι. Έχω ένα μόνο pc με C:\Users\giannis και στο desktop έχω το folder: giannis Αυτό που θέλω είναι να μετονομαστεί το όνομα στο folder τού desktop. Από giannis να γίνει nikos. Το C:\Users\giannis δε με ενδιαφέρει να μείνει C:\Users\giannis. Δε θέλω υποχρεωτικά να γίνει C:\Users\nikos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts