jax7480 Μάϊος 14, 2005 #41 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Για ποιο configuration μιλας ακριβως? Για την συνδεση 2 υπολογιστων με Cross, ενας εκ των οποιων βγαινει και στο νετ με δευτερη καρτα δικτυου?Αρχική απάντηση από ea6gka παιδες αν καθε μερα αλλαζω απο το ενα στο αλλο γυρω στα 6-8 γιγα (και ειμαι μονο 7 ωρες στο σπιτι δε μπορω να περιμενω μιση ωρα. Δεν ξερω αν το ανεφερε κανεις αλλα στην διαμεταγωγη αρχειων μεσω του δικτυου μετραει παρα πολυ και το πληθος(σε αριθμο) των αρχειων που μεταφερεις και οχι τοσο πολυ ο ογκος τους(ΜΒ ή GB). Δηλαδη αν εχεις 800 αρχεια των 50ΚΒ θα κανεις πανω απο την διπλασια ωρα για να τα μεταφερεις μεσω δικτυου απ'οτι ενα αρχειο των 40ΜΒ. (ισως οχι τοσο πολυ αλλα καπου εκει παιζει).Εγω προσπαθησα να μεταφερω περιπου 6GB αρχεια στην δουλεια μεταξυ 2 υπολογιστων οι οποιοι συνδεονταν με 1Gbps καρτες. Δεν νομιζω κατι να φρεναρε την συνδεση μεταξυ τους γιατι τα Dell Switches που χρησιμοποιουμε συνδεονταν μεταξυ τους με οπτικη ινα(ηταν σε διαφορετικο Switch). Το traffic στο δικτυο ηταν χαμηλο λογω ωρας(4 το πρωι) αλλα και παλι εκανε περιπου 4.5 ωρες. Ο λογος? Τα αρχεια ηταν τυπου TXT με μεγεθος λιγοτερο απο 1ΚΒ(τα περισσοτερα τουλαχιστον) και ηταν συνολικα σε αριθμο πανω απο 1.000.000 αρχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byron Μάϊος 14, 2005 #42 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 μιλαω για configuration οταν ο υπολογιστης ειναι συνδεδεμενος σε 2 routers (διαφορετικα δυκτια) που ειναι και οι 2 συνδεδεμενοι με DSL modem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 14, 2005 #43 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Ναι και ποιο ακριβως ειναι το προβλημα? Δηλαδη ΤΙ δεν σου δουλευει σε αυτη την περιπτωση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάϊος 14, 2005 Author #44 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Ζαχο θελουμε να κανουμε το εξηςΕΧΟΥΜΕ : 1 switch 1 ADSL router 2 HYκαι θελουμε να δυνδεσουμε στο τοπικο δκτυο τα 2 πισια με crossover και τα 2 πισια με το switch ωστε να βλεπουμε ιντερνετ και απο τα 2. Πως θα το κανουμε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 14, 2005 #45 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Αρχική απάντηση από Byron μιλαω για configuration οταν ο υπολογιστης ειναι συνδεδεμενος σε 2 routers (διαφορετικα δυκτια) που ειναι και οι 2 συνδεδεμενοι με DSL modem. Κάνεις κανονικά τη σύνδεση στον ένα που έχει απ' ευθείας πρόσβαση στο inet και του ενεργοποιείς το ICS στα properties της σύνδεσης ώστε να δίνει inet και στον άλλο. Αν ψάξεις λίγο παλιότερα posts θα βρεις και τις ρυθμίσεις που πρέπει να βάλεις για να παίξουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάϊος 14, 2005 Author #46 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 δεν ξερω αν μετραει οτι εχω dslphone το οποιο καταλαμβανει μια θεση στο switch Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 14, 2005 #47 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 ADSL Router-->Switch--> Primary Computer+Internet στην πρωτη καρτα δικτυου--> Secondary Computer που θα συνδεεται στην δευτερη καρτα δικτυου του πρωτου με cross καλωδιο. 1) Στηνεις ενα μικρο δικτυο με τον Wizard των XP, πρωτα στο Primary Computer και μετα στο Secondary. Στο primary computer αναφερεις απλα οτι η συνδεση με το Internet γινεται SHARING και τελος, δεν χρειαζεται κατι αλλο.2) Στηνεις το δικτυακι σου παλι, και αν δεν υπαρχει επιλογη για sharing του internet στον primary computer κανεις δεξι κλικ στο network connection που εχεις με τον secondary και μετα Bridge connections.Για την τελευταια λυση δεν ειμαι 100% σιγουρος γιατι εχω να την χρησιμοποιησω καμια 2ετια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάϊος 14, 2005 Author #48 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 ναι αλλα θελω οταν κλεινω το πρωτευων μηχανημα το δευτερευων να συνεχιζει πχ να κατεβαζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 14, 2005 #49 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Τότε βάλε το πρωτεύον μηχάνημα δευτερεύον και τούμπαλιν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 14, 2005 #50 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Αρα ξεχνα ολα τα παραπανω.DSL Router--> Switch. Επανω στο Switch με ξεχωριστο καλωδιο θα συνδεεται και το ενα πισι και το αλλο. Δεν υπαρχει κατι αλλο. Ρυθμιζεις το router σου απο το ενα εκ των 2 και μετα δουλευει συνεχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byron Μάϊος 14, 2005 #51 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 01:20] Ναι και ποιο ακριβως ειναι το προβλημα? Δηλαδη ΤΙ δεν σου δουλευει σε αυτη την περιπτωση? Οταν ειμαι συνδεδεμενος σε 2 router και με τις 2 καρτες δικτυου, που εχουν και οι 2 internet access, τα windows μπερδευονται και μια εχω internet access μια οχι. Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 01:24] Κάνεις κανονικά τη σύνδεση στον ένα που έχει απ' ευθείας πρόσβαση στο inet και του ενεργοποιείς το ICS στα properties της σύνδεσης ώστε να δίνει inet και στον άλλο. Αν ψάξεις λίγο παλιότερα posts θα βρεις και τις ρυθμίσεις που πρέπει να βάλεις για να παίξουν. Μα, ειμαι συνδεδεμενος και στους 2 routers και οι 2 εχουνε internet access Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Μάϊος 14, 2005 Author #52 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 μπερδευτηκαμε. απλουστερα, θελω να παιρνω τα αρχεια απο το ενα στο 2ο με το crossover και να συνδεονται με το switch @internet ανεξαρτητα το ενα απο το αλλο. SL Router--> Switch. Επανω στο Switch με ξεχωριστο καλωδιο θα συνδεεται και το ενα πισι και το αλλο. Δεν υπαρχει κατι αλλο. Ρυθμιζεις το router σου απο το ενα εκ των 2 και μετα δουλευει συνεχεια.Ετσι τα εχω ζαχο τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 14, 2005 #53 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Αρχική απάντηση από Byron Οταν ειμαι συνδεδεμενος σε 2 router και με τις 2 καρτες δικτυου, που εχουν και οι 2 internet access, τα windows μπερδευονται και μια εχω internet access μια οχι. Τοτε πρεπει να ορισεις στον Browser σου ποιος ειναι ο "και καλα"proxy που θα σου δινει το internet. Δεν μπορεις να εχεις απο default και τους 2.Ο Internet explorer π.χ. πρωτα κοιταει για Dial Up συνδεση και αν δεν βρει τοτε κοιταει και για Internet μεσω του δικτυου. Ετσι συμβαινει και σε εσενα. Επειδη ομως εχεις 2 συνδεσεις ιντερνετ μεσω LAN δεν ξερει σε ποια να δωσει προτεραιοτητα για να σε εξυπηρετησει οποτε την ακουει κανονικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 14, 2005 #54 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Μπορείς πάντα να βάλεις και στο δευτερεύον μια ακόμα 100άρα κάρτα και να το ρίξεις στο switch απλώς πρέπει να νιώθεις σίγουρος με τις ικανότητές σου σε routing στα windows, γιατί δεν υπάρχει wizard για αυτό, μόνο command line. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 14, 2005 #55 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Αρχική απάντηση από ea6gka μπερδευτηκαμε. απλουστερα, θελω να παιρνω τα αρχεια απο το ενα στο 2ο με το crossover και να συνδεονται με το switch @internet ανεξαρτητα το ενα απο το αλλο. SL Router--> Switch. Επανω στο Switch με ξεχωριστο καλωδιο θα συνδεεται και το ενα πισι και το αλλο. Δεν υπαρχει κατι αλλο. Ρυθμιζεις το router σου απο το ενα εκ των 2 και μετα δουλευει συνεχεια.Ετσι τα εχω ζαχο τωρα. Τοτε θα χρειαστεις 2 καρτες δικτυου και για τα 2. Η μια για το μεταξυ τους ΓΡΗΓΟΡΟ δικτυο λογω του οτι δεν θελεις να αλλαξεις Switch, αρα θα συνδεονται με Cross over καλωδιο, η αλλη για την συνδεση με το Router. Τοτε ομως δεν χρειαζεται καν switch σε περιπτωση που ο Router σου εχει 2 ελευθερες θεσεις δικτυου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 14, 2005 #56 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 Τοτε πρεπει να ορισεις στον Browser σου ποιος ειναι ο "και καλα"proxy που θα σου δινει το internet. Δεν μπορεις να εχεις απο default και τους 2.Ο Internet explorer π.χ. πρωτα κοιταει για Dial Up συνδεση και αν δεν βρει τοτε κοιταει και για Internet μεσω του δικτυου. Ετσι συμβαινει και σε εσενα. Επειδη ομως εχεις 2 συνδεσεις ιντερνετ μεσω LAN δεν ξερει σε ποια να δωσει προτεραιοτητα για να σε εξυπηρετησει οποτε την ακουει κανονικα. Κανονικά υπάρχουν τα metrics που ορίζουν τον πρωτεύοντα gateway και τους υπόλοιπους, εφόσον υπάρχουν πάνω από 1 συνδέσεις για το inet. Όταν αποτυγχάνει ο πρώτος γυρνάει στο δεύτερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byron Μάϊος 14, 2005 #57 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 01:40] Τοτε πρεπει να ορισεις στον Browser σου ποιος ειναι ο "και καλα"proxy που θα σου δινει το internet. Δεν μπορεις να εχεις απο default και τους 2. Ο Internet explorer π.χ. πρωτα κοιταει για Dial Up συνδεση και αν δεν βρει τοτε κοιταει και για Internet μεσω του δικτυου. Ετσι συμβαινει και σε εσενα. Επειδη ομως εχεις 2 συνδεσεις ιντερνετ μεσω LAN δεν ξερει σε ποια να δωσει προτεραιοτητα για να σε εξυπηρετησει οποτε την ακουει κανονικα. Μα το θεμα δεν ειναι μονο ο ΙΕ... ειναι οτι δεν δουλευει κανενα αλλο προγραμμα που θελει access στο νετ Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 01:44] Κανονικά υπάρχουν τα metrics που ορίζουν τον πρωτεύοντα gateway και τους υπόλοιπους, εφόσον υπάρχουν πάνω από 1 συνδέσεις για το inet. Όταν αποτυγχάνει ο πρώτος γυρνάει στο δεύτερο. Ξερεις ανθρωπε του Θεου πως να το ρυθμισω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Μάϊος 14, 2005 #58 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Sorry κι εγω οτι γνωριζω λεω, ουτε DSL εχω, αλλα ουτε το εχω δοκιμασει ποτε. Εδω καλα, καλα μια συνδεση στο νετ δεν εχουμε, θα εχω προβλημα πως να συνδεσω 2? χεχεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάϊος 14, 2005 #59 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Αρχική απάντηση από Byron Ξερεις ανθρωπε του Θεου πως να το ρυθμισω? Εύκολα... Properties συνδεσης -> TCP/IP -> advanced -> ξετικάρεις το automatic metric και του δίνεις την τιμή που θέλεις να έχει. Όσο πιο χαμηλή τόσο πιο ψηλά σε προτεραιότητα. Το αυτό και για την άλλη σύνδεση. Αλλιώς δεν ξέρει με ποια θα συνδεθεί και επιλέγει την τελευταία που έγινε ενεργή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byron Μάϊος 14, 2005 #60 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 01:52] Sorry κι εγω οτι γνωριζω λεω, ουτε DSL εχω, αλλα ουτε το εχω δοκιμασει ποτε. Εδω καλα, καλα μια συνδεση στο νετ δεν εχουμε, θα εχω προβλημα πως να συνδεσω 2? χεχεχε Δεν πειραζει... ευχαριστω για την βοηθεια παντος Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 01:56] Εύκολα... Properties συνδεσης -> TCP/IP -> advanced -> ξετικάρεις το automatic metric και του δίνεις την τιμή που θέλεις να έχει. Όσο πιο χαμηλή τόσο πιο ψηλά σε προτεραιότητα. Το αυτό και για την άλλη σύνδεση. Αλλιώς δεν ξέρει με ποια θα συνδεθεί και επιλέγει την τελευταία που έγινε ενεργή. Ευχαριστω!, θα το δοκιμασω να δω εαν δουλευει καπια αλλη στιγμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.