Jump to content

Gbit ethernet

ea6gka

Recommended Posts

παιδες σκεφτομαι να στησω δικτυο gbit στο δικτυο μου ελπιζοντας σε καλυτερες ταχυτητες απο τα 100 που εχω τωρα. Θεωρητικα λογω nf4 και pcie εχω μεγακλυτερο bandwith αλλα θα δω καμμια βελτιωση σε σχεση με τα 100 ωστε να δικαιολογουνται τα χρηματα που θα ξοδεψω?

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Κοιτα, θεωρητικα η διαφορα ειναι 10πλασια ταχυτητα υπερ του 1Gbit. Πρακτικα παλι εισαι αρκετα ψηλοτερα, οχι ομως κοντα στο θεωρητικο. Θεωρητικα θα εχεις διαμεταγωγη κοντα στα 125ΜΒ/s αλλα τοσο γρηγορος δεν ειναι ουτε ο δισκος. Ποσο εχει το switch που βρηκες? Για να ελλατωσεις το κοστος της αλλαγης δεν πουλας και αυτο που εχεις?

αμα το/o switch/router δεν εχουν υποστιρηξη 1Gb, 0 διαφορα και τσαμπα τα χρηματα.

100Mbps (LAN 100) ειναι περιπου 80mb/s ... τετια ταχυτητα ουτε οι σκληροι σου δεν πιανουνε και raid να ειναι.

Αρχική απάντηση από Byron

100Mbps (LAN 100) ειναι περιπου 80mb/s ... τετια ταχυτητα ουτε οι σκληροι σου δεν πιανουνε και raid να ειναι.

Byron, πολλα δεν ειπες?

100Μbit/8 bit ανα byte ειναι περιπου 12,5MB/sec. Θεωρητικα παντα. Αν βαλεις και τις υπολοιπες παραμετρους ενος δικτυου, latencies, parity κτλ, πεφτεις περιπου στα 8-9MB/s.

Ειμαι λαθος?

ενταξει θα πουλησω και αυτο που εχω , αλλα δεν εχω κοιταξει καποιο, ενα φτηνο 3com δε με χαλαει .

ενα τετοιο εχω και τωρα και ειναι μια χαρα δουλευει 1 χρονο ασταματητα

Αρχική απάντηση από ea6gka [Σήμερα, στις 19:14]

ενα τετοιο εχω και τωρα και ειναι μια χαρα δουλευει 1 χρονο ασταματητα

πςςς, Intel ειναι ο router? :cool:

ναι σωστος εισαι ;)

Αρα ea6gka, αλλαζεις σε 1Gbit, και θα δεις διαφορα, διοτι στην συγκεκριμενη περιπτωση, οταν κανεις διαμεταγωγη καποιων αρχειων μεσω του δικτυου σου, το δικτυο σου ειναι το bottleneck. Με το 1Gbit, θα ειναι πιθανοτατα οι δισκοι σου.

πςςς, Intel ειναι ο router? :cool:

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧα, ωραιος :T:

Εγώ πάλι 100αρι δύκτιο έχω... με 3 pc και με τον rooter 9106 τις usr και πανω απο 3-4 mb/s δεν πάω.... :( Οπώτε george (ea6gka) δοκίμασε το και πές αν ειναι να κάνω και γώ τπτ γιατι δεν πάει άλλο... τα νεύρα μου....

Αριστο με τι το μετρησες? Και τι ακριβως μετεφερες μεσω του δικτυου? Γιατι η τιμη που λες ειναι πολυ χαμηλη εκτος αν προκειται για μεγαλο αριθμο αρχειων.

Το μετράω με τo DU meter και το βλέπω και απο το ctrl alt del στο ποσοστο χρήσης της κάρτας δυκτίου... τώρα για το τι μεταφέρω αυτά είναι αρχεια απο το κατεβαστήρη στους άλλους δύο υπολογιστές... laptop και βασικό (Α64)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.