Dionisis334 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2021 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2021 Καλησπερα σήμερα μου δημιουργήθηκε μια απορία περι οθονης.εχω monitor 144 hz κάρτα γραφικών gigabyte 1660super 6 GB RYZEN 3600 16 GB ram. Διάλεξα τέτοια οθόνη λόγο παιχνιδιων fps online, αυτές τις μέρες παιζω και κάποιους τίτλους single player θα ήθελα να ξέρω αν παιχνιδια τρίτου πρωσοπου ή platform χρειάζονται 144 monitor ? δηλαδή ζωριζετε η κάρτα γραφικών χωρίς λόγο? Αν σε κάποιο single τίτλο βαλω 60 hz θα κερδίσω fps? Και αν ναι τι είναι προτιμοταιρο fps ή τα hz του monitor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fatalara Φεβρουάριος 17, 2021 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2021 (edited) Κατι δεν εχεις καταλαβει καλα. Για αρχη η καρτα δεν ζοριζεται, κανει απλα την δουλεια της. Την οθονη την ρυθμιζεις στα 144hz και το αφηνεις μονιμα οτι και να παιζεις. Το τι κανει η καρτα δεν εχει καμια σχεση με το ποσα hz εβαλες την οθονη. Τα fps δεν οριζονται απο τα hz. Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 17, 2021 από fatalara 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 17, 2021 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2021 1 hour ago, Dionisis334 said: Διάλεξα τέτοια οθόνη λόγο παιχνιδιων fps online, αυτές τις μέρες παιζω και κάποιους τίτλους single player θα ήθελα να ξέρω αν παιχνιδια τρίτου πρωσοπου ή platform χρειάζονται 144 monitor ? Όχι και με 60 Hz μονιτορ είσαι ΟΚ 1 hour ago, Dionisis334 said: δηλαδή ζωριζετε η κάρτα γραφικών χωρίς λόγο? Αν σε κάποιο single τίτλο βαλω 60 hz θα κερδίσω fps? Και αν ναι τι είναι προτιμοταιρο fps ή τα hz του monitor? Εδώ όπως δήλωσε και προλαλήσαντας, κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά. Η κάρτα σου ανάλογα με τις δυνατότητες και τις ρυθμίσεις βγάζει κάποια FPS (frames per second) στο παιχνίδι. Αν η κάρτα βγάζει 144fps και έχεις 144Hz μονιτορ τότε το μονιτορ θα εμφανίζει και τα 144 καρέ Αν η κάρτα βγάζει 144fps και έχεις 60Hz μονιτορ τότε το μόνιτορ δεν μπορεί να εμφανίσει όλα τα καρέ που παράγει η κάρτα, παρά μόνο 60. Αν η κάρτα βγάζει 60FPS και έχεις 144Hz μονιτορ, τότε θα βλέπεις τα 60 καρέ της κάρτας και τα 144Hz του μονιτορ δεν αξιοποιούνται Λεχθέντων τούτων, η κάρτα σου δεν νομίζω ότι μπορεί να αποδόσει 144FPS στα περισσότερα games, αλλά αρκετά λιγότερα, ακόμα και σε 1080p gaming. Εκτός και αν παίζει CS:GO, σε όλους τους άλλους τίτλους λογικά θα έχεις αρκετά έως πολύ λιγότερα FPS από τα 144 Συνήθως τα 144Ηz monitor υποστηρίζουν variable refresh rate οπότε όσα καρέ βγάζει η κάρτα σου άνω των 60 και μέχρι 144, τότε το μονιτορ προσαρμόζεται αναλόγως και στα δείχνει. Όμως, ξαναγράφω ότι στο single player δεν θεωρώ ότι έχει κάποιο νόημα ούτως ή άλλως. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Φεβρουάριος 17, 2021 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2021 αν εξαιρεσεις το απιστευτο smoothness με 144 frames που αλλαζει την εμπειρια του gaming δεν υπαρχει καποιο κερδος στα offline. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts