gdp77 Φεβρουάριος 13, 2021 #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2021 4 minutes ago, Spirosssss said: Τότε η κάρτα δεν θα δούλευε καθόλου. Κάνεις λάθος. H προηγούμενη nvidia που είχα και αποδήμησε έπαιζε μια χαρά σε safe mode (χωρίς drivers). Δεχόταν μάλιστα και εγκατάσταση drivers και έβγαζε artifacts μόνο στο gaming. Μάλιστα περνούσε και furmark stress test. Χρειάστηκε άλλο stress test στη VRAM για να διαπιστωθεί ότι τελικά εκεί υπήρχε πρόβλημα. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 13, 2021 #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2021 1 hour ago, Spirosssss said: Ίσως είναι οι μνήμες, το gpu-z δεν τις βλέπει.. Θα δοκιμάσω με linux αλλά - σαν ψιλό-άσχετος - τι να περιμένω να δω εκει; Κατεβάζεις το iso του linux mint cinnamon από εδώ --> https://linuxmint.com/download.php Φτιάχνεις ένα persistent live usb με το rufus --> https://www.linuxuprising.com/2019/08/rufus-creating-persistent-storage-live.html Μπουτάρεις με το live usb που έφτιαξες και μόλις σου ανοίξει (εφόσον μπουτάρει γιατί αν έχει hw θέμα παίζει και να μην μπουτάρει) το Mint πάς στην αναζήτηση (mint button) --> "drivers" Θα σου ανοίξει ένα παράθυρο όπου λογικά θα βλέπει την επιλογή να εγκαταστήσεις τους nvidia proprietary drivers. Κλικ και μπαίνουν αυτόματα. Μετά ρεσταρτ με το ίδιο Live usb. Αν μπουτάρεις χωρίς παρατράγουδα είσαι σε καλό δρόμο. ΥΓ Έστω και σε safe mode χωρίς drivers που είσαι τώρα, έχεις τρέξει VRAM test από το OCCT ? 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Φεβρουάριος 13, 2021 #23 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2021 πριν 17 λεπτά, το μέλος Spirosssss έγραψε: Τότε η κάρτα δεν θα δούλευε καθόλου Λάθος είναι αυτό το συμπέρασμα, η κάρτα μια χαρά μπορεί να δίνει σήμα και να έχει άλλο πρόβλημα το οποίο δεν βλέπεις "με γυμνό μάτι". Έχω τύχει σε EVGA GTX 1070 που ανακάλυψα ότι απαιτούσε τελευταίο update των Windows για να την δει σωστά.. Θα στο έγραφα, αλλά έχεις αναφέρει πως τα έχεις κάνει. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις άλλο PC να την κουμπώσεις, αλλά τρέχα -γύρευε τον καιρό αυτόν... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 13, 2021 #24 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2021 (edited) 2 minutes ago, tommybertsen said: Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις άλλο PC να την κουμπώσεις, αλλά τρέχα -γύρευε τον καιρό αυτόν... Μα αναφέρει ότι άλλαξε μητρική. Πρακτικά την έχει κουμπώσει σε "άλλο pc" Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 13, 2021 από gdp77 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Φεβρουάριος 13, 2021 #25 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2021 πριν 1 λεπτό, το μέλος gdp77 έγραψε: Μα αναφέρει ότι άλλαξε μητρική. Πρακτικά την έχει κουμπώσει σε "άλλο pc" Να την κουμπώσει και σε άλλο Έχεις δίκιο πάντως. Τι άλλο δηλαδή να εμποδίζει την σωστή λειτουργία της κάρτας εκτός από...την ίδια την κάρτα, δεν ξέρω. Δεν πειράζει @Spirosssss Είναι η πρώτη φάση Denial. Περνάς μερικές ακόμη μέχρι το Acceptance 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 13, 2021 #26 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2021 1 minute ago, tommybertsen said: Να την κουμπώσει και σε άλλο Έχεις δίκιο πάντως. Τι άλλο δηλαδή να εμποδίζει την σωστή λειτουργία της κάρτας εκτός από...την ίδια την κάρτα, δεν ξέρω. Δεν πειράζει @Spirosssss Είναι η πρώτη φάση Denial. Περνάς μερικές ακόμη μέχρι το Acceptance Να σου πω με τις τιμές που παίζουν αυτή τη στιγμή για κάρτες γραφικών και εγώ σε denial θα βρισκόμουν.... Μακάρι να μην είναι θέμα κάρτας αλλά κάτι άλλο, αλλά πολύ φοβάμαι ότι η κάρτα τον χαιρετά... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Φεβρουάριος 13, 2021 #27 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2021 πριν 2 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε: Να σου πω με τις τιμές που παίζουν αυτή τη στιγμή για κάρτες γραφικών και εγώ σε denial θα βρισκόμουν.... Μακάρι να μην είναι θέμα κάρτας αλλά κάτι άλλο, αλλά πολύ φοβάμαι ότι η κάρτα τον χαιρετά... Ακριβώς, that's my point! Οι κάρτες είναι πληγή μεγάλη, ειδικά να σου χαλάσει τώρα και να πρέπει να αγοράσεις... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Φεβρουάριος 13, 2021 Author #28 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2021 πριν 14 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε: Μα αναφέρει ότι άλλαξε μητρική. Πρακτικά την έχει κουμπώσει σε "άλλο pc" Ναι αλλά στην προηγούμενη έπαιζε. Βέβαια και εκει είχα δει error 43 που είχε εξαληφθεί με την αλλαγή θύρας, πράγμα που δεν συνέβη με δαύτην. Γι' αυτό ή κάτι είναι με το λογισμικό, ή με τη μητρική ή με την κάρτα. Όλα τα γκουγκλαρίσματα σε λογισμικό δείχνουν. Μέχρι να έχει στοκ από RTX πάλι, έχω χρόνο να το παλέψω Τσάμπα το μηνιάτικο για την Microsoft Gold συνδρομή βέβαια μέχρι τότε. Ελπίζω να μην έχασα και την πρόοδο στο FH4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 13, 2021 #29 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2021 Ξαναρωτάω ΟCCT VRAM και 3D test έχεις τρέξει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Φεβρουάριος 13, 2021 Author #30 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2021 πριν 2 ώρες, το μέλος gdp77 έγραψε: Ξαναρωτάω ΟCCT VRAM και 3D test έχεις τρέξει; Δεν γίνονται αυτά χωρίς drivers νομίζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 13, 2021 #31 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2021 14 minutes ago, Spirosssss said: Δεν γίνονται αυτά χωρίς drivers νομίζω. Είναι 30" να κατεβάσεις OCCT και άλλα 30" να δοκιμάσεις. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Φεβρουάριος 13, 2021 Author #32 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2021 πριν 3 λεπτά, το μέλος gdp77 έγραψε: Είναι 30" να κατεβάσεις OCCT και άλλα 30" να δοκιμάσεις. Βασικά δοκίμασα Τώρα παλεύω με το(α) Linux. Θα επανέλθω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Φεβρουάριος 18, 2021 Author #33 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2021 Μητρική Η μεταχείρω maximus ίσως μου βγήκε φόλα.. Η κάρτα έπαιξε χωρίς προβλημα στο htpc ενώ και η κάρτα του htpc έβγαλε το ίδιο error όπως και η 1080. By the way δεν κατάφερα ποτέ να φτιάξω το linux bootable. Οι επιλογές στο rufus ηταν ανενεργές (για mbr ή gpt κλπ) και δεν έβγαλε ποτέ την επιλογή για persistent Μήπως έχει στραβοπατησει το cpu ή παραέσφιξα το block πάνω του; Λέω να του κάνω κανα lapάρισμα με την ευκαιρία. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Φεβρουάριος 18, 2021 #34 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2021 Re-Flash το BIOS της καρτας μπας και στρωσει? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 18, 2021 #35 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2021 38 minutes ago, Spirosssss said: Μητρική Η μεταχείρω maximus ίσως μου βγήκε φόλα. WTF???? Αφού και στην προηγούμενη μητρική έγραψες ότι είχες το ίδιο θέμα... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Φεβρουάριος 18, 2021 #36 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2021 δες με το linux live που σου γράφει ο τζιντι. Είναι κρίμα να ταλαιπωρείσαι με αγορές hardware και να βγει στο τέλος ότι ευθύνεται κάτι σχετικό με windows-chipset-driver κάρτας. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Φεβρουάριος 18, 2021 #37 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2021 πριν 2 ώρες, το μέλος Spirosssss έγραψε: Μητρική Η μεταχείρω maximus ίσως μου βγήκε φόλα.. Η κάρτα έπαιξε χωρίς προβλημα στο htpc ενώ και η κάρτα του htpc έβγαλε το ίδιο error όπως και η 1080. By the way δεν κατάφερα ποτέ να φτιάξω το linux bootable. Οι επιλογές στο rufus ηταν ανενεργές (για mbr ή gpt κλπ) και δεν έβγαλε ποτέ την επιλογή για persistent Μήπως έχει στραβοπατησει το cpu ή παραέσφιξα το block πάνω του; Λέω να του κάνω κανα lapάρισμα με την ευκαιρία. Σε πολύ παλιότερα συστήματα, θυμάμαι που μου έβγαζε errors η mobo επειδή είχα ξεχάσει να βιδώσω μια βίδα στον αποστάτη... Θα προτείνω το εντελώς κουλό. Δοκίμασε ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΣΟΥ, χύμα, να δεις τι αποτελέσματα έχεις. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Φεβρουάριος 18, 2021 #38 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2021 2 hours ago, Spirosssss said: By the way δεν κατάφερα ποτέ να φτιάξω το linux bootable. Οι επιλογές στο rufus ηταν ανενεργές (για mbr ή gpt κλπ) και δεν έβγαλε ποτέ την επιλογή για persistent Άσε το rufus τότε και δοκίμασε με αυτό εδώ που είναι πολύ απλό https://www.pendrivelinux.com/downloads/YUMI/YUMI-UEFI-0.0.3.4.exe Ανοίγει, του δίνεις το iso και πού θέλεις να το εγκαταστήσεις και του ορίζεις και πόσα GB να δώσει για persistent mode. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirosssss Φεβρουάριος 18, 2021 Author #39 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2021 Το έγραψα στις αρχές και το περάσαμε στα ψιλά, αλλά ίσως η κάρτα δεν γουστάρει τις Αsus και δη τις ROG? Στην gigabyte Z77 έπαιξε μια χαρα. Ίσως κάτι κρύβεται στο bios. Πέρασα όλους τους πιθανούς οδηγούς. Μόνη άλλη λύση το linux μιας και το htpc τα ιδια παραθύρια έχει. Και το extreme σενάριο του παρμένου cpu Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommybertsen Φεβρουάριος 18, 2021 #40 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2021 πριν 3 λεπτά, το μέλος Spirosssss έγραψε: Το έγραψα στις αρχές και το περάσαμε στα ψιλά, αλλά ίσως η κάρτα δεν γουστάρει τις Αsus και δη τις ROG? Στην gigabyte Z77 έπαιξε μια χαρα. Ίσως κάτι κρύβεται στο bios. Πέρασα όλους τους πιθανούς οδηγούς. Μόνη άλλη λύση το linux μιας και το htpc τα ιδια παραθύρια έχει. Και το extreme σενάριο του παρμένου cpu Αν δεν βγάζεις άκρη, δοκίμασε κι αυτό που σου είπα, μου θυμίζει μια περίπτωση όπου εκτός κουτιού όλα ήταν ρολόι και κάτι συνέβαινε στο κουτί... Αλλαγή κουτιού είχε λύσει το πρόβλημα. Μιλάω για παλιό hardware, όμως ήταν αστείο, πραγματικά. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts