Vadergr Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2005 Eβαλα για πρωτη φορα στον 3512 του αδερφου μου τους δυο σατα μαξτορ 80 που εχω.Σε παλαιοτερη μητρικη μου ,δουλευαν αψογα με το 3112 οποτε δεν ειναι αυτοι το προβλημα.Μετα την εγκατασταση περιμενα να ηταν πιο γρηγορη η συστοιχια και ειπα να κανω κανα τεστακι να το επιβεβαιωσω...Το hdtach (αυτο που καθυστερει το δευτερο τεστ) δεν μου το τελειωσε γιατι βρηκε read/write error.Το γρηγορο hdtach το τελειωσε το τεστ με καλουτσικα αποτελεσματα.To sandra 2004 (οχι καινουργια εκδοση αλλ πιο νεα νομιζω απο την australia edition) δεν τελειωσε ποτε!Λεω και εγω μετα να δοκιμασω να γραψω αρχεια στην συστοιχια αλλα και σενενα οπλοκαινουργιο ide maxtro diamond10 160gb και να δω διαφορες.Επιασα ενα σωρο αρχεια και τα εκανα copy-paste .Στον ide ελεγε 3-4 min remaining ενω στην συστοιχια ελεγε 10-11 remaining (ta ιδια αρχεια φυσικα)!Τι στο καλο συμβαινει?Η αληθεια ειναι οτι δεν αφησα το copy να ολοκληρωθει και να μετρησω με ρολοι αλλα οντως εγραφε πιο αργα στον raid.Ξαναεκανα εγκατασταση και παλι τα ιδια.Εχω βαλει σωστους οδηγους (silicon raid και οχι base).Εχω βεβαια την επιλογη να τους βαλω στο nvraid αλλα θα πρεπει να περιορισω το o/c μου μιας και το bus εκει δεν κλειδωνει.Μηπως τελικα ολα ειναι καλα και απλα τα πργραμματα που χρησιμοποιησα δεν ειναι ενημερωμενα?Αλλα το copy paste?Πως εξηγειται να κανει λιγοτερη ωρα στον ide απο οτι στους sata raid 0?Οτι μπορειτε, βοηθηστε!ΥΓ ... και μια οχι τοσο ξεκαρφωτη ερωτηση... Το raid ειναι οντως σημαντικα γρηγοροτερο?Αλλοι μου λενε ναι και αλλοι οχι (οτι φαινεται μονο σε benches)
unstoppable Μάϊος 8, 2005 #2 Μάϊος 8, 2005 Αρχική απάντηση από Vadergr...........ΥΓ ... και μια οχι τοσο ξεκαρφωτη ερωτηση... Το raid ειναι οντως σημαντικα γρηγοροτερο?Αλλοι μου λενε ναι και αλλοι οχι (οτι φαινεται μονο σε benches) Εσυ τι βλεπεις? Αφου εχεις raid 0 μπορεις να το κρινεις μονος σου αυτο οτι και να σου πουμε.
Vadergr Μάϊος 8, 2005 Author #3 Μάϊος 8, 2005 Με βαση τα τωρινα δεδομενα που γραφω σαφως και οχι.Αλλα πιοστευω οτι υπαρχει καποιο προβλημα γιατι στην abit nf7s me to 3112 ημουν σφαιρα και δεν ειχα τετοια προβληματα
Vadergr Μάϊος 9, 2005 Author #4 Μάϊος 9, 2005 Τελικα δεν παει τιποτα στραβα.Εβαλα τα νεα sandra,hdtach και παιρνω νορμαλ αποτελεσματα.Τι να πω... ισως ειχα ξεχασει πως ηταν το raid 0.Παιρνω τα ακολουθα σκορ τα οποια με βαση τις database των προγραμματων ειναι νομαλ ως αρκετα καλαSandra:69mb/shd tach burst :121 mb/sec, 12.5ms , average read :90mb/sec , cpu util 8%Σαν σκορ ειναι απολυτως ικανοποιητικα .Εγω εκρινα με τον χρονο εκκινησης των windows που μου φαινοταν ταχυτερος στο raid του intel ic5hr ...Aν εχετε να κανετε κανενα σχολιο για τα αποτελεσματα παρακαλω ελευθερα...
Iannis1416003167 Μάϊος 19, 2005 #5 Μάϊος 19, 2005 Αρχική απάντηση από Vadergr [09-05-2005 17:07] Τελικα δεν παει τιποτα στραβα.Εβαλα τα νεα sandra,hdtach και παιρνω νορμαλ αποτελεσματα.Τι να πω... ισως ειχα ξεχασει πως ηταν το raid 0.Παιρνω τα ακολουθα σκορ τα οποια με βαση τις database των προγραμματων ειναι νομαλ ως αρκετα καλαSandra:69mb/shd tach burst :121 mb/sec, 12.5ms , average read :90mb/sec , cpu util 8%Σαν σκορ ειναι απολυτως ικανοποιητικα .Εγω εκρινα με τον χρονο εκκινησης των windows που μου φαινοταν ταχυτερος στο raid του intel ic5hr ...Aν εχετε να κανετε κανενα σχολιο για τα αποτελεσματα παρακαλω ελευθερα... Φιλε1- Γενικά το RAID σε IC5HR ειναι καλήτερο απο τα ona board της Promise2- Την επόμενη φορά που θα κανεις format δοκίμασε strip size 16 αντι 64 η 1283- Εχω 2 ραφτορες 37GB/10000rpm σε RAID 0 που δίνουν 125-135 MB/sec4- Αν δουλεύεις με μεγαλα αρχεία (avi-mpg-κλπ) βάλε strip size 64 Εγώ στο RAID έχω μόνο λειτουργικό και εφαρμογές. Τα αρχεία μου τα κρατάω σε αλους SATA, SCSI δισκους για ασφάλεια.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.