Captn Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2021 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 28, 2021 Γεια χαρά σε όλους μετέτρεψα ένα βιβλίο σε pdf,για προσωπική χρήση ο υπάλληλος μάλλον το έβαλε σαν εικόνα και η επιλογή ctrl + F δε διάβαζε τίποτα το μετέτρεψα σε searchable με κάποιον μετατροπέα και έβαλα σα γλώσσα τα ελληνικά το πρόβλημα είναι ότι αρκετούς όρους στα αγγλικά και τους χρειάζομαι εξίσου. Πως μπορώ : 1)να το κάνω να αναγνωρίζει εξίσου τα αγγλικά? 2) να το κάνω να βρίσκει 2-3 λέξεις ή και ολόκληρη φράση αντί για μεμονωμένες λέξεις? υ.γ. δεν έχω καταλάβει ακόμα αν το OCR είναι απλά ένας άλλος όρος για την απλή εύρεση ή αν είναι κάτι πιο εξεζητημένο πχ πρόγραμμα ή εφαρμογή μιας και μέχρι χθες δεν ήξερα καν ότι υπάρχει σαν όρος ή δυνατότητα υ.γ.2 προφανώς δεν ξέρω από υπολογιστές δείξτε κατανόηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
IOANNISTSA Ιανουάριος 28, 2021 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2021 Τα προγράμματα OCR, Optical Character Recognition => Οπτική Αναγνώριση Χαρακτήρων, μετατρέπουν τα αρχεία εικόνων οποιασδήποτε μορφής που περιέχουν κείμενο σε αρχεία κειμένου όπου έπειτα μπορείς να τα ανοίξεις και επεξεργαστείς με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Captn Ιανουάριος 29, 2021 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2021 καλησπέρα παιδια έχω ένα αρχείο pdf σκαναρισμενο με ποιο προγραμμα να το μετατρέχω σε κείμενο ωστε η αναζητηση να βρίσκει και τις αγγλικες και τις ελληνικες λέξεις? ελπίζω να απαντήσει κάποιος σύντομα γιατι επείγει Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Ιανουάριος 29, 2021 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2021 (edited) How to edit scanned PDFs, turn off automatic OCR, Adobe Acrobat HELPX.ADOBE.COM Learn how to turn scanned documents into editable PDFs using Acrobat DC. αν κατάλαβα τι προσπαθείτε να κάνετε, σε περίπτωση που δεν τα καταφέρετε με το Adobe Acrobat, υπάρχουν και online ιστοσελίδες που το κάνουν. Δεν έχω δοκιμάσει κάποια, σας δίνω μία τυχαία από το googlehttps://www.sodapdf.com/ocr-pdf/ αν γράψετε στην αναζήτηση του google, convert ocr pdf, θα εμφανίσει πολλά αποτελέσματα. Αν έχω καταλάβει, έχετε αυτή τη στιγμή ένα αρχείο με εικόνα (μάλλον σε pdf μορφή) και θέλετε να το μετατρέψετε σε αρχείο κειμένου (είτε σε pdf μορφή ή σε μορφή doc/κατι άλλο) πάρτε κι αυτό μήπως σας βοηθά καλύτεραhttps://acrobat.adobe.com/us/en/acrobat/how-to/ocr-software-convert-pdf-to-text.html Έγινε επεξεργασία Ιανουάριος 29, 2021 από salde Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Ιανουάριος 29, 2021 #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2021 Δοκιμασε με ABBY Finereader 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Ιανουάριος 29, 2021 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2021 πάρτε κι αυτό Free Online OCR - Convert JPEG, PNG, GIF, BMP, TIFF, PDF, DjVu to Text WWW.NEWOCR.COM Free online OCR service that allows to convert scanned images, faxes, screenshots, PDF documents and ebooks to text, can process 122 languages and supports layout analysis Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts