mmanos38 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2021 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17, 2021 καλή χρονιά σε όλους .Έχω πρόβλημα με την ταχύτητα του wifi .συγκεκριμένα με ενα xiaomi poco x3 συνδέομε με 25-30 (πολύ κοντά στο router) ενώ η γραμμή είναι 50 σταθερά σε γνωστό μου που έχει την ίδια εταιρεία και εξοπλισμό συνδέομαι με 50 .υπάρχει κάποια ρύθμιση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιανουάριος 17, 2021 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2021 πριν 1 ώρα, το μέλος mmanos38 έγραψε: καλή χρονιά σε όλους .Έχω πρόβλημα με την ταχύτητα του wifi .συγκεκριμένα με ενα xiaomi poco x3 συνδέομε με 25-30 (πολύ κοντά στο router) ενώ η γραμμή είναι 50 σταθερά σε γνωστό μου που έχει την ίδια εταιρεία και εξοπλισμό συνδέομαι με 50 .υπάρχει κάποια ρύθμιση? Χρησιμοποιείς τη μπάντα των 2.4GHz ή των 5GHz; Η δεύτερη είναι προτιμότερη, καθώς επιτρέπει μεγαλύτερη ταχύτητα και είναι λιγότερο κορεσμένη από κοντινά δίκτυα. Μπορείς να κατεβάσεις και κάποιο app ελέγχου συχνοτήτων στο κινητό, για να δεις την κατάσταση στο χώρο σου. Εάν είσαι στα 2.4GHz και στην εμβέλεια πολλών γειτονικών δικτύων, δεν είναι παράξενο να πέφτει η ταχύτητα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmanos38 Ιανουάριος 17, 2021 Author #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2021 χρησιμοποιώ την 5GHz και όλες τις δοκιμές μου τις έκανα από τα 20cm από το router Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Ιανουάριος 17, 2021 #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2021 Οι δύο παράμετροι που θα κοιτούσα επιπλέον είναι εύρος καναλιού στα 5GHz και τον αριθμό του καναλιού. Το πρώτο, όσο ευρύτερο τόσο καλύτερα, το δεύτερο αλλαγή, σε περίπτωση που έχει παρεμβολές από άλλα δίκτυα. Τον έλεγχο ταχύτητας τον κάνεις με εφαρμογή speedtest; Έχεις επιβεβαιώσει ότι είναι με κοντινό σέρβερ και ότι δεν υπάρχουν άλλες συσκευές στο ασύρματο ή ενσύρματο δίκτυό σου εκείνη τη στιγμή; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts