Jump to content

αναζητιση ανεμιστιρα........

Qlim4X

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

παιδια εχει δοκιμασει κανενας αυτους??? http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804011 ειναι καλοι ? δεν με πειραζει ο θορυβος διοτι θα εχω ρυθμιστη στροφων. θελω για το ψυγειο. απο την αλλη δεν θελω να δωσω παρα πολλα λεφτα γυρο στα 10 ευρο ο καθενας να κανει. :D

με ρυθμιστικο ειναι πολυ καλοι για τα λεφτα τους....10 ευρω...χμμμ...και 80cfm...αν κρινω απο κατι 8αρηδες sharkoon που εχω οι οποιοι στις 2000 στροφες ειναι αρκετα δυνατοι(βεβαια εγραφαν 24db αλλα εκαναν σαν τρενα) πρεπει να ειναι αποδοτικοι...δεν εχω πανελακι ειδαλως θα χτυπαγα 2...σκεφτομαι να φτιαξω ενα κυκλωματακι μιας και δεν μου αρεσουν τα πανελακια στην προσοψη...αν δεν κατσει θα αναγκαστω να παρω...

• Replies 90
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 02:43]

με ρυθμιστικο ειναι πολυ καλοι για τα λεφτα τους....10 ευρω...χμμμ...και 80cfm...αν κρινω απο κατι 8αρηδες sharkoon που εχω οι οποιοι στις 2000 στροφες ειναι αρκετα δυνατοι(βεβαια εγραφαν 24db αλλα εκαναν σαν τρενα) πρεπει να ειναι αποδοτικοι...δεν εχω πανελακι ειδαλως θα χτυπαγα 2...σκεφτομαι να φτιαξω ενα κυκλωματακι μιας και δεν μου αρεσουν τα πανελακια στην προσοψη...αν δεν κατσει θα αναγκαστω να παρω...

Καλά το κατάλαβα οτι είσαι με νερό. Είπα κι εγώ. ’ρχισα να ψάχνομαι γιατί δεν ανεβαίνει τόσο πολύ και ο δικός μου με αέρα.

Τα πανελάκια δεν μου άρεσαν κι εμένα γι' αυτό πήρα το cooldrive6 της Cooler Master που είναι και θήκη από αλουμίνιο για ψύξη του σκληρού δίσκου. Ο σκληρός μου δίσκος ούτε ακούγεται ούτε θερμαίνεται. Σαν πανελάκι είναι όμορφο και ρυθμίζει 3 ανεμιστήρες + ένα που έχει ενσωματωμένο για το σκληρό. Έχει και τέσσερις αισθητήρες θερμοκρασίας. Σου το συστείνω ανεπιφύλακτα. Αν το πάρεις και δεν θέλεις να έχεις πολλά καλώδια στα πόδια σου, δουλεύει μια χαρά και χωρίς το USB. Το πρόγραμμα που έχει για ρύθμιση μέσω του καλωδίου USB απαιτεί να υπάρχει το NET Framework της Microsoft και δεν είναι αξιόπιστο. Καλύτερα να το ξεχάσεις.

’λλη λύση που είδα για μείωση των στροφών του ανεμιστήρα είναι κάτι έτοιμα καλώδια με ενσωματωμένο κυκλωματάκι. Εϊναι σχετικά φθηνά. Αφού όμως πιάνουν τα χέρια σου και ξέρεις και από κυκλώματα μπορείς να φτιάξεις και μόνος σου. Νομίζω οτι είδα κάποια πόστ στο TheLab σχετικά με το θέμα. Τα έτοιμα όμως μου φαίνονται πιο καθαρή και εύκολη λύση.

Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 02:43]

Ωραια θα ψαξω λιγο ακομα και αν ειναι θα παρω τρεις απο αυτους. ελπιζω να βγουν καλοι. το gatewatch θα τους συκωνει ετσι >?

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

Ωραια θα ψαξω λιγο ακομα και αν ειναι θα παρω τρεις απο αυτους. ελπιζω να βγουν καλοι. το gatewatch θα τους συκωνει ετσι >?

φιλε τους εχω αυτους κανενα χρονο αρκετα καλη και λιγα χρηματα το μονο κακο ειναι οτι πανω απο 1450 αρχιζουν ενα μουγκρισμα,καλα τερμα δεν τους βαζεις θα τρελαθεις αλλα απο αερα ειναι πολυ καλη ακομα και στις 1300

εσυ τους προτεινεις για ψυγειο? βεβαια οπως ειπα θα ειναι σε ρυθμιστη. αυτοι που ειπε ο mariosalice ποιο πανω, κατι αντεκ μπορω να τους παραγγειλω απο εκεινο το μαγαζι? επειδη δεν ειναι ελληνικο. εχει παραγγειλει κανενας ?

ο θορυβος αρχιζει μετα τις 1450 το διορθωσα,για ψυγειο ειναι αρκετα ως πολυ καλοι οπως σου ειπα αν τους εχεις στις 1300 ειναι αθορυβοι και βγαζουν καλο αερα εγω τους εχω 1400 και ειναι μια χαρα

εναν εναν μαλλον θα τους σηκωσει το gatewatch

το θεμα ειναι οτι δεν νομιζω να τους σηκωσει σε ενα καναλι...

η καλυτερη λυση ειναι ενα διακοπτακι απο μολεξ με τροφοδοσια 5/7/12 βολτ... απλο και γρηγορο..

• 2 weeks later...

Μια ερώτηση άσχετου: Οταν το ανεμιστηράκι έχει 2 μόνο καλώδια (κόκκινο-μαύρο) δεν ρυθμίζονται οι στροφές του απο πάνελ;

Και πως γίνεται να βραχυκυκλώσω τον αισθητήρα θερμοκρασίας του ανεμιστήρα ώστε να τον ελέγχει μόνο το πάνελ;

hardcano13 εχω

Αρχική απάντηση από fonzi [Σήμερα, στις 09:45]

Μια ερώτηση άσχετου: Οταν το ανεμιστηράκι έχει 2 μόνο καλώδια (κόκκινο-μαύρο) δεν ρυθμίζονται οι στροφές του απο πάνελ;

Και πως γίνεται να βραχυκυκλώσω τον αισθητήρα θερμοκρασίας του ανεμιστήρα ώστε να τον ελέγχει μόνο το πάνελ;

hardcano13 εχω

Απο πανελ ρυθμιζεται κανονικα απλα δεν μπορεις να δεις τις στροφες που γυρναει ο ανεμιστηρας αν ηθελες.

Για τον αισθητηρα προσωπικα δεν ξερω αλλο τροπο εκτος απο το να τον κοψεις :(

Αρχική απάντηση από fonzi [Σήμερα, στις 12:55]

Mα το πανελ εχει 3pin. Σίγουρα ρυθμίζει και αυτούς με τα 2?

Αν κόψω τον αισθητήρα μετά κανονικά δουλεύει στις φουλ στροφές ή στις χαμηλές;

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας είναι άσχετος με την τάση που παίρνει ο ανεμιστήρας. Μην τον πειράξεις δεν βρίσκονται εύκολα τέτοιοι ανεμιστήρες και είναι ακριβοί. Ο αισθητήρας κόβει τάση δεν αυξάνει. χωρίς τον αισθητήρα αθξάνουν οι στροφές. Από το πανελ μπορείς να μειώσεις τις στροφές όσο θες. Αυτό είναι ανεξάρτητο από το τρίτο καλώδιο που δίνει πληροφορίες για τις στροφές. Μπορείς να βάλεις πάνω σε πάνελ ότι ανεμιστήρα θέλεις και να ρυθμίσεις τις στροφές του όσο θέλεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.