Jump to content

Ποια 939 nf4 (συγκεκριμένες απαιτήσεις)

fonzi

Recommended Posts

Ψάχνω 939 nf4 που θα μπει σε HTPC.

Οχι απαραίτητα SLI.

Ομως να έχει:

1) 1394 onboard connector

2) optical or/and coaxial audio-out

3) να μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα (με τη θερμοκρασία) τουλάχιστον 2 ανεμιστήρες εκτός απο CPU, chipset

4) να μπαίνει σωστά σε s3 (αναμονή) και να έπανέρχεται σωστά μετά

Έλεγα για gigabyte nf9 αλλά δεν πληρεί το 3 (ελέγχει μόνο cpu ανεμιστήρα με τη θερμοκρασία)

Επίσης για αυτή που έχω (dfi) αλλά δεν επανέρχεται σωστά απο κατάσταση αναμονής

Η Abit λέει τίποτα? Η ποιά άλλη?

Αρχική απάντηση από Highlander

fonzi , ναι είναι ακριβή, αλλά συνήθως, ότι πληρώνεις, παίρνεις.

def, Abit Fatal1ty AN8 SLI

Γενικά θεωρώ τις Abit κορυφαίες, αφού πάντα είναι η πρώτη μου επιλογή.

σε ευχαριστω για την ενημερωση.ειχα την AV83DEYES και ημουν ευχαριστημενος σε σοκετ 939 AGP.

Φέρνει επίσημα η Interset 210349020 και ο Πουλιάδης 210-9242072.

Μεγαλύτερη γκάμα αλλά και διαθεσιμότητα έχει η πρώτη.

Ο Πουλιάδης συνήθως έχει καλύτερες τιμές 5-10 euro φθηνότερα σε τέτοια μοντέλα.

Αρχική απάντηση από yanni

Ρε παιδία. 170+ για HTPC?

Κοιτα αυτα που ζηταει δεν τα εχει καμια μητρικη των 80. Οποτε ναι, αναγκαστικα θα δωσει 170. Εκτος αν δεν θελει, οποτε συμβιβαζεται με κατι αλλο.

Δεν του βαλαμε το μαχαιρι στο λαιμο να την αγορασει. Απλα συμφωνα με τις απαιτησεις του, του προτειναμε τι μπορει να αγορασει.

Αρχική απάντηση από yanni

Απλά SLI για HTPC μάλλον πάει πολύ.

Μα το λινκ που εδωσα, η μητρικη δηλαδη που δινει ο spc δεν ειναι SLI. Εκτος αν ειμαι τοσο γκαβος πλεον.

Μηπως μπερδευτηκες λογω τιμης? Γιατι η AN8 ακομα και η απλη ειναι οντως αρκετα ακριβη. Η τιμη στο λινκ ειναι ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ.

Sorry. Εγώ είμαι ο γκαβός! Πράγματι με μπέρδεψε η τιμή.

Πάντως αν είναι να απορρίπτει ο fonzi μια μητρική λόγο π.χ. του 3) που θέτει ως όρο ίσως τελικά να μην τα γλυτώσει τα 170€ (200+ για καινούρια ).

Γιατί ρε παιδιά; Η δική μου dfi-ultra (150 euro) τα κάνει όλα όσα λέω αλλά μου βγάζει μόνο ένα πρόβλημα μετά απο s3 που ελπίζω να λυθεί.

Δεν νομίζω ότι ζητάω παράλογα πράγματα...

Αρχική απάντηση από fonzi

Γιατί ρε παιδιά; Η δική μου dfi-ultra (150 euro) τα κάνει όλα όσα λέω αλλά μου βγάζει μόνο ένα πρόβλημα μετά απο s3 που ελπίζω να λυθεί.

’ρα δεν τα κάνει όλα!!!! Και είναι χοντρή μαμακία η αστοχία επαναφοράς από S3. Μπορεί πάντως να φταίει και κάποιο άλλο hardware στο PC σου.

Δεν είναι όλες ο μητρικές ίδιες. Και λίγο δύσκολο να βρεις μητρική που να ελέγχει τόσους πολλούς ανεμιστήρες. Μία Albatron K8X800 που είχα έλεγχε 2 ή 3 ( χλωμό το 3 αλλά δεν θυμάμαι και ακριβώς ) και αυτό είναι το max που έχω συναντήσει. Για μια τέτοια λειτουργία μάλλον θα πρέπει να κοιτάξεις αποκληστικά σε ακριβές και extreme λύσεις.

Οι άλλες 3 προυποθέσεις μάλλον θα καλύπτονταν από πλήθως μοντέλων άλλων εταιριών.

Ίσως απλά η αγορά καλών και αθόρυβων ανεμιστήρων να είναι η καλύτερη λύση. Από εκεί και πέρα αν θέλεις ακόμα ποιο αθόρυβο σύστημα τους βάζεις στα 7V ή στα 5V.

Αρχική απάντηση από yanni [Χθες, στις 23:04]

’ρα δεν τα κάνει όλα!!!! Και είναι χοντρή μαμακία η αστοχία επαναφοράς από S3. Μπορεί πάντως να φταίει και κάποιο άλλο hardware στο PC σου.

H dfi μου απάντησε ότι προφανώς φταίνε οι μνήμες. Αλλά αδυνατώ να καταλάβω το γιατί.

Διότι το σύστημα επανέρχεται, απλώς διαβάζει λάθος θερμοκρασίες και λάθος τάσεις (προφανώς λάθος - δεν μπορεί τη μια να διαβάζει cpu temp 38, και μετά σε 1' να λεει 25 και μετά από άλλο 1' 56 βαθμούς. Μετά από αναμονή μιλάω πάντα. Κατι άλλο είναι, αλλά τι??? Και το cpu voltage +10% απότι ήταν και το vbat 4,8 απο 3.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.