BasiliCeLew Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2020 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 31, 2020 Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Υπάρχει τρόπος να μπορέσουν να εμφανιστούν τα ονόματα σωστά των αρχείων; Αν υπάρχει εύκολη λύση με κάνεναν άλλον file manager και αυτό βοηθάει αρκεί να μπορώ να βλέπω τα ονόματα. Όποιος έχει καμιά ιδέα θα με βοηθούσε ιδιαίτερα! Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Δεκέμβριος 31, 2020 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2020 Κανονικά έχεις από την αρχή υποστήριξη Unicode. Υπήρξε παροδικά ένα πρόβλημα με την εμφάνιση των χαρακτήρων στην έκδοση 1809 (αν δεν απατώμαι), αλλά έκτοτε διορθώθηκε. Τι έκδοση Windows έχεις και πώς βρέθηκαν αυτά τα αρχεία στον υπολογιστή σου, μήπως από εκεί προκύπτει κάποια ένδειξη. Στο μεταξύ, κάνε και το εξής: Control Panel > Clock and Region > Change date, time, or number formats Administrative > Change system locale > Greek (Greece) - language for non-Unicode programs 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Δεκέμβριος 31, 2020 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2020 43 minutes ago, BasiliCeLew said: Καλησπέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Υπάρχει τρόπος να μπορέσουν να εμφανιστούν τα ονόματα σωστά των αρχείων; Αν υπάρχει εύκολη λύση με κάνεναν άλλον file manager και αυτό βοηθάει αρκεί να μπορώ να βλέπω τα ονόματα. Όποιος έχει καμιά ιδέα θα με βοηθούσε ιδιαίτερα! Ευχαριστώ Τα εν λόγω αρχεία και φάκελοι ήταν από zip (συμπιεσμένο) αρχείο; 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Δεκέμβριος 31, 2020 Author #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2020 41 minutes ago, acct said: Κανονικά έχεις από την αρχή υποστήριξη Unicode. Υπήρξε παροδικά ένα πρόβλημα με την εμφάνιση των χαρακτήρων στην έκδοση 1809 (αν δεν απατώμαι), αλλά έκτοτε διορθώθηκε. Τι έκδοση Windows έχεις και πώς βρέθηκαν αυτά τα αρχεία στον υπολογιστή σου, μήπως από εκεί προκύπτει κάποια ένδειξη. Στο μεταξύ, κάνε και το εξής: Control Panel > Clock and Region > Change date, time, or number formats Administrative > Change system locale > Greek (Greece) - language for non-Unicode programs Έχω την πιο πρόσφατη έκδοση, ποτέ δεν είχα αντίστοιχα προβλήματα με τα ονόματα. Αυτό με το control panel το δοκίμασα σε 2-3 γλώσσες χωρίς πραγματικά να αλλάζει κάτι. 33 minutes ago, gdp77 said: Τα εν λόγω αρχεία και φάκελοι ήταν από zip (συμπιεσμένο) αρχείο; Ακριβώς από zip, στην προεπισκόπηση όμως (πριν τα απόσυμπιεσω ) πάλι είχαν τέτοια μορφή. Έχω το winrar το οποίο έχει κάποιες επιλογές για name encoding αλλά σε καμία δεν εμφανίζονται οι χαρακτήρες σωστά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gdp77 Δεκέμβριος 31, 2020 #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2020 (edited) Είχα κάποιες φορές παρόμοιο πρόβλημα στο Linux. Προκύπτει από διαφορές στις κωδικοσελίδες ανάμεσα στα λειτουργικά συστήματα (συνήθως από Win7) και κάποιο μπέρδεμα στο ζιπάρισμα. Στο Linux το έχω λύσει ανοίγοντας τα αρχεία αυτά σε τερματικό με την εξής εντολή unzip -O <encoding> <filename> -d <target_dir> Μπορείς να δοκιμάσεις στο encoding είτε Windows-1253 είτε CP737 Εγώ συνήθως τα ανοίγω σωστά με : unzip -O CP737 test.zip -d test Δεν ξέρω αν στα windows μπορείς να το κάνεις με τερματικό και αν οι παράμετροι είναι οι ίδιες ΥΓ Το παραπάνω παράδειγμα είναι για ελληνικά ονόματα αρχείων Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 31, 2020 από gdp77 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BasiliCeLew Δεκέμβριος 31, 2020 Author #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 31, 2020 5 minutes ago, gdp77 said: Είχα κάποιες φορές παρόμοιο πρόβλημα στο Linux. Προκύπτει από διαφορές στις κωδικοσελίδες ανάμεσα στα λειτουργικά συστήματα (συνήθως από Win7) και κάποιο μπέρδεμα στο ζιπάρισμα. Στο Linux το έχω λύσει ανοίγοντας τα αρχεία αυτά σε τερματικό με την εξής εντολή unzip -O <encoding> <filename> -d <target_dir> Μπορείς να δοκιμάσεις στο encoding είτε Windows-1253 είτε CP737 Εγώ συνήθως τα ανοίγω σωστά με : unzip -O CP737 test.zip -d test Δεν ξέρω αν στα windows μπορείς να το κάνεις με τερματικό και αν οι παράμετροι είναι οι ίδιες ΥΓ Το παραπάνω παράδειγμα είναι για ελληνικά ονόματα αρχείων Τελικά ακριβώς αυτό ήταν το πρόβλημα. Είσαι ωραίος! Βρήκα ότι προτεινόμενη λύση στα windows για τα σάπια ζιπαρίσματα είναι αυτό το πρόγραμμα. https://www.bandisoft.com/bandizip/ Τώρα τα δείχνει κομπλέ! Είχα πάθει ένα μίνι εγκεφαλικό γιατί μου κόστισε αρκετά για να αποκτήσω πρόσβαση σε αυτά τα αρχεία. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts