Jump to content

Φύσιολογικές θερμοκρασίες Sempron σε full load?

Seeker

Recommended Posts

Αν κάποιος απο εδώ μέσα έχει Sempron σε socket A παρακαλώ ας ποστάρει τις θερμοκρασίες που έχει σε full load καθώς και την ψύξη που έχει για να κάνω συγκρίσεις.

Εγώ με Sempron 2600+ (όχι πλέον overclocked) έχω 65 βαθμούς σε full load (7 ώρες Prime + Toast) σύμφωνα με την μητρική. Το κουτί έχει 4 Fans να δουλεύουν στις full στροφές.

Είναι καλές οι θερμοκρασίες? Έχω συνηθίσει με τον Athlon64 σε 30-35άρια (normal χρήση) και δεν μου κάθεται καλά το 65άρι... :unsure:

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από SlotKiller

καλα ειναι! barton δεν ειναι? με στοκ ψυχτρα και μια χαμηλη ροη αερα στο κουτι καπου εκει πρεπει να εχεις!

Αν και δεν συμφωνω, θα προτεινα να κανεις το κλασικο τεστ με το δαχτυλο. Διαλεξε ενα δαχτυλο απο τα 5 του ενος χεριου σου, και εν ωρα λειτουργιας του υπολογιστη(προτεινεται να ειναι σε full load εκεινη την στιγμη) ακουμπησε την ψυκτρα του επεξεργαστη. Και ιδου το θαυμα:

1)Αν καεις λιγο(65 βαθμοι ειναι αυτοι) τοτες η μητρικη σου λεει σωστα την θεμροκρασια.

2)Αν απλα καταλαβεις οτι ειναι χλιαρο-ζεστο, σημαινει οτι η μητρικη λεει μπαρμ******λα και οτι εισαι μια χαρα

3) Αν καεις μεσα σε 1-1,5 δευτερολεπτο σημαινει οτι εχεις πολυ πανω απο 65.

Αναλογως πρατεις μετα.

Ο δικος μου εχει σε idle 45c και σε load 55c -Μετα απο 3-4 ωρες underground 2

Edit:Ξεχασα να αναφερω οτι αυτες η θερμοκρασιες ειναι με κλειστο κουτι,η ψυχτρα και ο ανεμιστηρας ειναι αυτοι που δινει η Amd.

Σε asus με nforce2 ultra ίδιο cpu κλειστό κουτί 47 το πολύ με zalman 7000cu. Mπορεί όμως η asus να δείχνει λιγότερο

Εdit: οι ψύκτρες που δίνει η amd μπορεί να μην κάνουν θόρυβο αλλά είναι πολύ για τον π@ύτσο. 10 βαθμοί πάνω από τον zalman

Εγώ έχω τον 3000+ και εχω 59 c σε idle και 65 c σε full. Η ψύχτρα και ο ανεμηστήρας είναι αυτά που δίνουν με το box. Με 3 αναμιστήρες στο κουτί και οι ανεμιστήρες στις 2500 rpm.

Εγώ δεν έχω δει πάνω από 55C σε full load (spi+games για ώρες) με το CPU της υπογραφής.

Όλα τα συστήματα ψύξης μανίσια και κλειστό κουτί, default ρεύμα κ.τ.λ. όλα μανίσια.

(Παίδες συγνώμη αλλά το Σάββατο και την Κυριακή που έλιωσα στο FAR CRY, το pc τα έπαιξε λίγο και τελικά είδα και 59C-60C,από bios πάντα. Έκανε και κάτι επανεκινήσεις από μόνο του και λέω να γυρίσω στα default κάποια στοιχεία του.)

Εφόσον δεν είναι υπερχρονισμένος ο επεξεργαστής και δεν έχεις ανεβάσει voltage, 65 βαθμοί είναι πολλοί...

Οι περισσότερες μητρικές συνηθιζουν πάντως να δείχνουν χαμηλότερη θερμοκρασια απ'τη πραγματική (με αποτέλεσμα να "καλομαθαίνουν" τους κατόχους τους), η δική σου ενδεχομένως να μην είναι απ' αυτές...

Αφαίρεσε τη ψύκτρα, καθάρισε καλά τις επιφάνειες, ξαναβάλε θερμοαγώγιμη και δες αν έχεις διαφορές...

Αρχική απάντηση από jax7480

Αν και δεν συμφωνω, θα προτεινα να κανεις το κλασικο τεστ με το δαχτυλο. Διαλεξε ενα δαχτυλο απο τα 5 του ενος χεριου σου, και εν ωρα λειτουργιας του υπολογιστη(προτεινεται να ειναι σε full load εκεινη την στιγμη) ακουμπησε την ψυκτρα του επεξεργαστη. Και ιδου το θαυμα:

1)Αν καεις λιγο(65 βαθμοι ειναι αυτοι) τοτες η μητρικη σου λεει σωστα την θεμροκρασια.

2)Αν απλα καταλαβεις οτι ειναι χλιαρο-ζεστο, σημαινει οτι η μητρικη λεει μπαρμ******λα και οτι εισαι μια χαρα

3) Αν καεις μεσα σε 1-1,5 δευτερολεπτο σημαινει οτι εχεις πολυ πανω απο 65.

Αναλογως πρατεις μετα.

η θερμοτητα την οποια αντεχεις με το χερι σου ειναι συνηθως μεχρι 55 βαθμους!

ειναι λογικο το die να ειναι +8 και ισως και περαπανω απο την ψυχτρα!

Εγω με Sempron 2600+ Thoroughbred, 2fan και μανισια ψυκτρα της AMD

πανω απο 45 C δεν εχω παει ποτε!

Οταν δουλευω Folding με 100% ειμαι στα 39-40!

Με toast max 45!

Βεβαια εχω βαλει καλη παστα στη cpu!

Απο Δευτέρα περιμένω μια SLK-900A στην οποία θα βάλω και AS5. Θα αλλάξω και τα φανάκια που δίνουν λίγα cfm (βασικά το ένα απο τα μπροστινά μόνο) με άλλο με μεγάλα cfm και ελπίζω να βελτιωθεί η κατάσταση.

Για Sempron είναι πολύ

Γενικά όμως δε πρέπει να έχεις προβλήματα σταθερότητας

Και στο κουτί σου έχεις καλή ροή

Αν η ψήκτρα δεν είναι αισθητά ζεστή ως λίγο καυτή τότε δεν είναι 65βαθμοί και η μητρική βάζει κάτι παραπάνω

Με την ABIT NF7-s είχα δει +10βαθμους μετά από αναβάθμιση bios (από 45 πήγε 55) φυσικά τίποτε δεν είχε αλλάξει στις πραγματικές θερμοκρασίες της cpu.

Απλά βεβαιώσου ότι η ψήκτρα πατάει καλά και ότι έχει μια λεπτή αλλά αρκετή στρώση θερμαγώγιμης σιλικόνης

Και βαλε από το bios shut down temperature 85 βαθμούς για παν ενεχόμενο.

Απλά να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι Μπάρτον αλλά Τ-ψωμάκι ο πυρήνας .Βέβαια μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τόσους βαθμούς.Ουσιαστικά ο 2600 είναι ο τ-ψωμί 220.Εγώ έχω τον 2000 + @ 2200 ΜΗΖ με 1.9 βολτ και μαμά ψύκτρα + πολλάαα CFM 36 βαθμούς αυτή τη στιγμή.

Απο Δευτέρα περιμένω μια SLK-900A στην οποία θα βάλω και AS5

H SLK είναι εξαιρετική ψύκτρα...λειτουργεί και με κλιπάκια και είναι πολύ εύκολη στη τοποθετηση...είχα και την 900υ με τα mounting holes και με είχε κουράσει αρκετά σ'αυτό το θέμα...σίγουρα θα δείς σημαντική διαφορά στις θερμοκρασίες σου..

Λοιπόν μετά απο ακόμα καλύτερη τοποθέτηση των καλωδίων και το sleevάρισμα όσων έμειναν (molex κλπ) με μονωτική ταινία έχω δεί μεγάλη βελτίωση στις θερμοκρασίες σε idle και γενικότερα όταν δεν γίνεται βαριά χρήση CPU.

Τώρα πλέον οι θερμοκρασίες μου σε idle (όταν είμαι στο internet με firefox) είναι Mobo: 29-31C και CPU: 51-52C

Σε full load (με Prime και Toast) βλέπω βελτίωση αλλά μικρή. Απλά τώρα πάει πολύ πιο σπάνια στους 65C και παίζει κυρίως μεταξύ 63-64C.

Δυστυχώς ακόμα δεν έλαβα την νέα ψύκτρα (απο αύριο λέει η ΓΤ) και έχω μείνει με την stock ψύκτρα.

Λοιπόν μετά από 1 χρόνο με το εν λόγω σύστημα λέω να περάσω μια θερμοαγώγιμη πάστα. Πιστεύω πως και με το μανίσιο το ανεμιστηράκι θα δίχνει ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες. Έτσι σαν κίνηση συντήρησης.

Λοιπόν έκανα test αλλάζοντας ένα μουφέξ fan με ένα επίσης μουφέξ αλλά με 40άρι cfm, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά καθώς μέσα σε 4,5 ώρες Prime+Toast η μητρική πήγε το μέγιστο 39C ενώ παλιά πήγαινε μέχρι 41C.

Οσον αφορά τον επεξεργαστή τώρα περίπου στο 80% των περιπτώσεων ήταν στους 63C ενώ σπάνια πήγαινε στους 64C και πολύ πολύ σπάνια (ένα 2% και λιγότερο) άγγιζε για πολύ λίγο τους 65C αλλά σχεδόν αμέσως κατέβαινε.

Απο αύριο που θα έρθει και η SLK-900A αρχίζω έρευνα για τυχόν θερμοπαγίδες στο κουτί μήπως και καταφέρω να κατεβάσω λίγο ακόμα την θερμοκρασία και θα πάρω μερικά μέτρα ακόμη:

1) Θα ψύξω και τους δίσκους με ειδικό cooler για δίσκους

2) Επίσης με πατέντα θα βάλω και ένα 8άρι FAN πίσω απο το PSU γιατί με μόνο το 12άρι που έχει απο κάτω φοβάμαι πως δεν αποβάλλει όπως θα ήθελα τον θερμό αέρα που μαζεύεται μέσα στο τροφοδοτικό (είναι κοντά στην CPU και είναι και στο πάνω μέρος του κουτιού) και σίγουρα δεν κάνει καλή δουλειά με τον ζεστό αέρα στο πάνω μέρος του κουτιού.

3) Θα βάλω δύο ή τρία 6άρια FANs πάνω απο τα optical drives που θα σπρώχνουν τον ζεστό αέρα απο το μπροστά και πάνω μέρος του κουτιού προς το τροφοδοτικό και συγκεκριμένα προς το παραπάνω fan (2) που θα βγάζει τον ζεστό αέρα έξω μεσα απο το PSU (και θα το ψύχει κιόλας).

Τι νομίζετε για τα παραπάνω (1, 2 & 3)? ’λλες προτάσεις?

Όπου λαλούν πολλά ανεμιστήρια βουίζει ο τόπος.Τα μικράκάνουν μπόλικο θόρυβο πάντα.Θα σου πρότεινα να καρφώσεις το τέρας την ΣΛΚ με αρκετά cfm ανεμιστήρι 12άρι (κάνε πατέντα αν δε μπαίνει από μαμά) και μετά να βάλεις άλλους 20 φουρφούρηδες

2.

Το PSU δεν έχει 2 φανς?

Ένα πάνω από τον επεξεργαστή και ένα πίσω δίπλα στην υποδοχή της φύσας?

Αν είναι να αλάξεις κάποιον ανεμηστήρα βάλε μόνο δυνατότερο....και δεν θα σε συμβούλευα από 12εκ να βάλεις 8εκ...γιατι ο 12άρης μπορεί να τραβήξει περισσότερο ζεστό αέρα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.