Jump to content

ATI X800XL VS Arctic Cooling 4. The awakening...

jax7480

Recommended Posts

Να μπώ και εγώ στο Κόλπο μιας και έχω μια XL Ultimate με το zalman επάνω.

Σε ψύξη και χρονισμούς -> 41C :)

’σε που πετάει αέρα παντού τριγύρο το Zalman και μου ψύχει και το Northbridge που του έχω βάλει παθητική :hehe: (φυσικά βγάζει τον σκασμό ;) )

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 21:39]

xl ultimate?

εχει διαφορα σε χρονισμους απο τις υπολοιπες χλ?

Αν εννοείς τους default,το Riva Tuner δείχνει

GPU:398,3

RAM:492,8 :...: (λογικά αυτό θα είναι x2)

μου φαίνεται περίεργο γιατί ξέρω ότι οι XL είναι στα 400-1000.

Δεν την έχω clockάρει ακόμα.

Οποτε?? Zalman?? Τα 618 γραμμαρια που προτεινει ο "μικρος unsto", δεν μου φαινονται ιδαιτερα ελκυστικα... αν και το εχουμε ξανασυζητησει το θεμα του βαρους....

Εγω με το νερακι (ασετεκ) πανω τρεχω στους 33 βαθμους ενω η μεγιστη δεν περναει τους 41 σε φουλ φορτιο.Η θερμοκρασια μετραται απο το hardware monitor των ATI tray tools αλλα και με εξωτερικο θερμομετρο.Μικρη η αποκλιση αλλα η θερμοκρασια που λεω ειναι πυρηνα κι οχι θερμομετρου που ειναι 2 βαθμους κατω σε φουλ φορτιο.Σε ηρεμια ή ενδιαμεσα σταδια δειχνει -1 βαθμο σε σχεση με πυρηνα.

ρε jax το μονο προβλημα με το silencer που εχω εγω ειναι οτι δεν νιωθω τον αερα να βγαινει απο το πισω μερος....νιωθω ενα δυνατο ρευμα απο μπροστα το οποιο δεν μπορω νακαταλαβω αν τραβαει ή σπρωχνει αερα ο ανεμιστηρας της καρτας και δεν παρατηρω καθολου ροη απο πισω σε οσες στροφες κι αν λειτουργει... το εχει κανεις αλλος αυτο το προβλημα?

Ρε παιδια sapphire ειναι η δικη μου αλλα μηπως αγχωνομαι αδικα?? Εγω πιαστηκα απο το σχολιο του Στρατου

Αρχική απάντηση από Stratos [07-05-2005 00:57]

H sapphire και η Asus κανουν κατι τετοιες π@π@ριες....:p

και υπεθεσα οτι εχεις sapphire. Εν τω μεταξυ κατι δεν μου καθοτανε καλα το μπλε pcb σου, γιατι εμενα ειναι κοκκινο. Τελικα χτες επιβεβαιωσα τον κανονα οτι "αμα δεν ΣΚΥΨΕΙΣ δεν προκειται να προοδευσεις στην κοινωνια" :D και .... εκανα τον κοπο να σκυψω να κοιταξω αν εχει πυκνωτες σε εκεινο το σημειο (διπλα στο φαν plug αν εχω καταλαβει καλα τις φωτογραφιες) και ηταν "καθαρη" οποτε μαλλον κανει η rev4/5 στην sapphire.

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από SLN

Ρε παιδια sapphire ειναι η δικη μου αλλα μηπως αγχωνομαι αδικα?? Εγω πιαστηκα απο το σχολιο του Στρατου

και υπεθεσα οτι εχεις sapphire. Εν τω μεταξυ κατι δεν μου καθοτανε καλα το μπλε pcb σου, γιατι εμενα ειναι κοκκινο. Τελικα χτες επιβεβαιωσα τον κανονα οτι "αμα δεν ΣΚΥΨΕΙΣ δεν προκειται να προοδευσεις στην κοινωνια" :D και .... εκανα τον κοπο να σκυψω να κοιταξω αν εχει πυκνωτες σε εκεινο το σημειο (διπλα στο φαν plug αν εχω καταλαβει καλα τις φωτογραφιες) και ηταν "καθαρη" οποτε μαλλον κανει η rev4/5 στην sapphire.

Και η δικη μου sapphire ειναι. Βγαζει 2 pcb η sapphire με τo X800XL. Ενα το κοκκινο που εχεις εσυ, και που διορθωσε την ******* με τους πυκνωτες και ενα με το μπλε που εχω εγω και πρεπει να κανεις την πατεντα.

Για τα 2 pcb ειναι σιγουρο γιατι τις πετυχα και τις 2 καρτες στο ιδιο μαγαζι. Sapphire, ακριβως ιδιο κουτι, ιδια καρτα, χωρις να διαφερουν σε τιποτα, εκτος απο το χρωμα του pcb και τους 2 πυκνωτες.

Επειδη δεν ειχα ποσταρει φωτο με το αποτελεσμα οριστε:

post-51-1416071942,674_thumb.jpg

Μια χαρα δουλιτσα εκανες ρε κερατουκλη!!:daisy:

sorry αν σας χαλώ το thread. αλλά πήρα κ έγω την silencer 6 για 6600gt και η πτώση της θερμοκρασίας είναι ελεηνή 2-3 βαθμοί σε idle και καμια 10αρια σε load. τις έχω σφίξει πολύ καλα τις βιδές,άρα πατάει καλά. υποψιάζομαι την παρεχόμενη με τη ψύχτρα παστούλα. να την αντικαταστήσω με artic ceramique?

Αρχική απάντηση από DuKe

sorry αν σας χαλώ το thread. αλλά πήρα κ έγω την silencer 6 για 6600gt και η πτώση της θερμοκρασίας είναι ελεηνή 2-3 βαθμοί σε idle και καμια 10αρια σε load. τις έχω σφίξει πολύ καλα τις βιδές,άρα πατάει καλά. υποψιάζομαι την παρεχόμενη με τη ψύχτρα παστούλα. να την αντικαταστήσω με artic ceramique?

Η καρτα ειναι υπερχρονισμενη ή τρεχεις στις default συχνοτητες? Αν κι εγω εμεινα αρκετα ευχαριστημενος, δεν θα ηταν ασχημο αν πιστευεις οτι φταιει η παστα, να την αλλαξεις με ceramique. Δοκιμη θα κανεις που 99% θα δωσει καλυτερα αποτελεσματα. Ισως και να πατησει καλυτερα.

jax, Με τις μνήμες στο πάνω μέρος της κάρτας τι κάνεις?Πώς τις ψύχεις, γιατί μου φαίνεται ότι οι παθητικές που έχει επάνω δεν είναι αρκετές.

Αρχική απάντηση από pontifikas

jax, Με τις μνήμες στο πάνω μέρος της κάρτας τι κάνεις?Πώς τις ψύχεις, γιατί μου φαίνεται ότι οι παθητικές που έχει επάνω δεν είναι αρκετές.

To Silencer 4 παταει και στις πανω και στις κατω μνημες. οποτε ψυχονται και αυτες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.