DeathsHanD Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2020 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 17, 2020 Καλησπέρα παιδιά, κάτι κατέβασα χθες και προφανώς είχε ιο ... μου κλείδωσαν όλα τα αρχεια και πήραν την μορφή (.booa) . Δεν μπορώ να ανοίξω κανένα αρχείο. Υπάρχει καμία λύση εκτός φορμάτ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suboy Δεκέμβριος 17, 2020 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2020 (edited) Αν έχεις backup ή δεν σε ενδιαφέρουν τα αρχεία προχωράς σε format και βάλε και ένα antivirus. Επίσης λίγο προσοχή τι κατεβάζεις. edit: δοκίμασε και το αυτό. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 17, 2020 από suboy 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acct Δεκέμβριος 17, 2020 #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2020 Δυστυχώς, είναι πιθανότατα η νέα εκδοχή του djvu ransomware (μετά τον Αύγουστο του 2019), για την οποία δεν υπάρχει αποτελεσματικό εργαλείο αποκρυπτογράφησης, από όσο ξέρω. Θα μπορούσες να πειραματιστείς, αλλά μάλλον δεν αξίζει τον κόπο. Σημαντικό: αποσύνδεσε τον υπολογιστή που έχει πρόβλημα από το τοπικό σου δίκτυο, και μη συνδέεις εξωτερικές συσκευές με αρχεία που δε θες να αλλοιωθούν κι αυτά. Αν έχεις ένα κενό και καθαρό στικάκι, μπορείς να κατεβάσεις σε έναν άλλο υπολογιστή πχ το malwarebytes, να το εγκαταστήσεις στον μολυσμένο υπολογιστή και τουλάχιστον να τον καθαρίσεις από τα εκτελέσιμα αρχεία και τις εγγραφές στο registry, πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο. Διαφορετικά, αν έχεις backup, πυρηνική βόμβα και στήσιμο από την αρχή. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
edward Δεκέμβριος 17, 2020 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 17, 2020 Πως τα κατάφερες ρε θηρίο?Έχω να βρω ιο στο pc απο τα windows 7. Κατά καιρούς με έχει βοηθήσει το bleepingcomputer,έχει αρκετά εργαλεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts