Jump to content

Trick to get more stable vdimm on the dfi nf4!

GoriLLakoS

Recommended Posts

εγώ έχω 20pino και δεν έχω πρόβλημα αστάθειας με την πεντάρα το μόνο σίγουρο, αλλά θα το δοκιμάσω να δω τι δίνει, αν και νομίζω ότι θα πάει χειρότερα :) Τhanx Βασίλη.

αν και δεν ασχολουμαι με κλοκαρισμα ειναι πολυ καλο,αλλα ποιες μνημες Βασιλη θα αντεξουν τα 5v;

Αρχική απάντηση από def

αν και δεν ασχολουμαι με κλοκαρισμα ειναι πολυ καλο,αλλα ποιες μνημες Βασιλη θα αντεξουν τα 5v;

εεε...μονο αυτες που ειναι καμμενες....δεν υπαρχει μνημη(οσο ξερω τουλαχιστον) που να αντεχουν 5volts...εννοει πως οταν αλλαζεις την θεση του jumper (vdimm>3.2V) τοτε η τροφοδοσια τους γινεται απο την 5αρα(γραμμη) του psu σου.....οχι οτι παιρνουν 5V...

Αρχική απάντηση από def

δωρο αδωρον:(

βρε καταλαβες τι σου λεω?δεν ειπα οτι δινει 5V στις μνημες....αλλα οτι παιρνει απο την 5αρα του psu....ολα τα psu εχουν(γραμμες)3.3V,5V,12V...οταν στην dfi θες να δωσεις πανω απο 3.2 τοτε η τροφοδοσια των μνημων σταματαει να γινεται απο την 3.3 και πηγαινει στην 5....αλλα με αυτο το ''κολπο'' συνεχιζει να γινεται απο την 3.3 και τα mosfets μενουν κρυα...

δηλαδη με τα παραπανω βολτ δεν θα ζεστενεται το κυκλωμα τροφοδοσιας των μνημων?

το δοκιμασε κανεις?

Λογικά έτσι θα είναι . Απο την στιγμή που τα mofset ζεσταίνονται όταν κόβεις v-dimm , τότε είναι που στρεσσάρονται [mofset] . Έστω έχεις τον διακόπτη στο 4v και δίνεις 2.65, τότε ''κρατάνε'' 4-2.65= 1.35 . Εγώ που έχω το jumper στο 3.2 και δίνω 3.2vdimm είναι κρύα . Επίσης όταν δίνω 3.7 με το jumper στο 4vdimm πάλι είναι χλιαρά. Κ.Ο.κ

edit . Με αυτό το κολπάκι ουσιαστικά ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ 0.1vdimm χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις σε 4vdimm mode ;) [δίνεις 3.3 χωρίς να στρεσάρεις τα mofset]

αν κατάλαβα καλά είναι το 3.3rail -->rams χωρίς κολλησεις ;) και με ένα ocz powerstream παράδειγμα κάνεις χρυσές δουλειές . Πάντως καλά είναι και έτσι .

Αρχική απάντηση από def

λετε καμια BH-5 με brainpower να το αντεξουν.......

νομιζο οτι ο hipro εχει δοσει μεχρι 4 η 4και κατι

αν κανο λαθος διορθοστε με

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr

λετε καμια BH-5 με brainpower να το αντεξουν.......

νομιζο οτι ο hipro εχει δοσει μεχρι 4 η 4και κατι

αν κανο λαθος διορθοστε με

ρεεεε....εγω δεν μιλαω ελληνικα η εσεις δεν καταλαβαινετε?η αδικα προσπαθω να τα πω και μιλαω στον τοιχο?

Λεμε δεν υπαρχουν τετοιες μνημες,παραμονο εννοει οτι παιρνουν ρευμα απο την 5αρα του τροφοδοτικου.....

μα ελεος ρε παιδια....διαβαζετε ενα ενα ποστ και απαντατε σε οποιο σας *******,σκεφτητε λιγο λογικα,διαβαστε ολο το θεμα,κατανοηστε το....και μετα ολα τα αλλα...

Αρχική απάντηση από Βασιλης

ρεεεε....εγω δεν μιλαω ελληνικα η εσεις δεν καταλαβαινετε?η αδικα προσπαθω να τα πω και μιλαω στον τοιχο?

Λεμε δεν υπαρχουν τετοιες μνημες,παραμονο εννοει οτι παιρνουν ρευμα απο την 5αρα του τροφοδοτικου.....

μα ελεος ρε παιδια....διαβαζετε ενα ενα ποστ και απαντατε σε οποιο σας *******,σκεφτητε λιγο λογικα,διαβαστε ολο το θεμα,κατανοηστε το....και μετα ολα τα αλλα...

Βασιλη χαλαρωσε λιγο ρε συ.

Επισης επειτα απο μελετη και μια καμμενη μητρικη, υπαρχουν μνημες που αντεχουν στα 5volt εστω και για 1-2 λεπτα.

Αρχική απάντηση από Βασιλης

Βασιλη πρεπει να δειξεις λιγο κατανοηση σε μενα τουλαχιστον σε ρωταω γιατι δεν ξερω και θελω να μαθω.φιλικα :flower:

Αρχική απάντηση από jax7480

Βασιλη χαλαρωσε λιγο ρε συ.

Επισης επειτα απο μελετη και μια καμμενη μητρικη, υπαρχουν μνημες που αντεχουν στα 5volt εστω και για 1-2 λεπτα.

σαν????

Αρχική απάντηση από SlotKiller

σου μπαινουν ιδεες? :rofl:

μην τον λες τετοια τον Αλεξ :hehe: :hehe: :hehe:

Αρχική απάντηση από SlotKiller

σου μπαινουν ιδεες? :rofl:

βασικα δεν εχω dfi για να δοσω τοσο ρευμα........

αλλα και παλι σε τι μνημες θα το δοσω πρεπει να βρω καποιες που να θελουν να πεθανουν(hipro said that)

τα BH-5 λετε να αντεξουν???

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr

βασικα δεν εχω dfi για να δοσω τοσο ρευμα........

αλλα και παλι σε τι μνημες θα το δοσω πρεπει να βρω καποιες που να θελουν να πεθανουν(hipro said that)

τα BH-5 λετε να αντεξουν???

Κατι BH-6 που εχουν δοκιμαστει για λιγο ομως, αφου κοκκινησε το Heat Spreader, το πηραμε χαμπαρι και τις κλεισαμε. Καηκε ενα μοσφετ το οποιο ηταν για το φιλτραρισμα, και ολη η 5αρα εδωσε κατ'ευθειαν στις μνημες. Επειδη συνηθως η 5αρα ΔΕΝ δινει ποτε στις μνημες αλλα η 3.3 να πω οτι η μητρικη ηταν μια DFI Nforce2 Ultra.

Αρχική απάντηση από jax7480

Κατι BH-6 που εχουν δοκιμαστει για λιγο ομως, αφου κοκκινησε το Heat Spreader, το πηραμε χαμπαρι και τις κλεισαμε. Καηκε ενα μοσφετ το οποιο ηταν για το φιλτραρισμα, και ολη η 5αρα εδωσε κατ'ευθειαν στις μνημες. Επειδη συνηθως η 5αρα ΔΕΝ δινει ποτε στις μνημες αλλα η 3.3 να πω οτι η μητρικη ηταν μια DFI Nforce2 Ultra.

οντος κοκκινισε????

δεν τις φυσαγε κανενα ανεμιστιρακι ρε συ????

Σταθερότερο vdimm από τη 5ρα δύσκολα θα γίνει αφού μέχρι και 3.9 δε κουνάει καθόλου, βράχος. Τώρα αν κάποιος δε θέλει να ψύξει τη γωνία, τότε έχει νόημα το trick. Επίσης με 20πινο, χωρίς ανταπτορα παίζει μια χαρά από τα 5, τουλάχιστον έπαιξε σε εμένα ένα μήνα σερί. Μετά το γύρισα σε 24πινο χωρίς πολύ αισθητές διαφορες, μόνο όταν τραβούσε τον άμπακα το cpu. Αμα την ακούσει κάτι στο εξάμηνο με το 20πινο, δε γνωρίζω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.