tyxeros Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2020 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 27, 2020 Στο υπόγειο γκαραζ της πολυκατοικίας που έχω το αυτοκίνητο, έχω και μια αποθήκη, στην οποία θα κατεβάσω δίκτυο με ενα Powerline. Είμαι σε αναζήτηση λύσης για AP με δυνατό Wifi το οποίο να φτάνει μέχρι το αυτοκίνητο. Δυστυχώς η αποθήκη και η θέση του αυτοκίνητου έχει εμπόδια μπροστά. Ποιο συγκεκριμένα , μια άλλη αποθήκη, θέση parking, κλιμακοστάσιο και από πίσω ειναι η δικιά μου θέση parking. Έβαλα ενα TP-Link VR200 δοκιμαστικά να δω και οριακά πιάνει 1 γραμμή η καθόλου. Τι έχετε να προτείνετε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
suboy Νοέμβριος 27, 2020 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2020 Να θυμάσαι ότι παίζει ρόλο και η συσκευή που υπάρχει από την άλλη μεριά. Το να φτάσει το σήμα στην συσκευή από ένα ισχυρό router είναι οκ, αλλά όταν θα κάνει upload η συσκευή θα μπορέσει να μιλήσει με το router? 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Νοέμβριος 27, 2020 #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2020 Πολυ δυσκολο....Πολυς τοιχος.. Εγω στο παρκινγ μου εφερα καλωδιο LAN απο το σπιτι γιατι ειχα θεμα Μπορεις να βαλεις κατι τελειως custom... ενα routerboard με μια καρτα pcie wifi ΠΟΛΥ δυνατη , και τα 2 σε καθε πλευρα. Κοστος κανα 120αρι εκαστο πιστευω, αλλα για μενα δεν αξιζει 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Νοέμβριος 27, 2020 Author #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2020 29 minutes ago, suboy said: Να θυμάσαι ότι παίζει ρόλο και η συσκευή που υπάρχει από την άλλη μεριά. Το να φτάσει το σήμα στην συσκευή από ένα ισχυρό router είναι οκ, αλλά όταν θα κάνει upload η συσκευή θα μπορέσει να μιλήσει με το router? Ναι ισχύει και αυτό που λες. Κατα κύριο λόγο κινητό τηλέφωνο θέλω να πιάνει. Από ταχύτητα δεν με ενδιαφέρει τόσο... δεν το θέλω για να streaming. Τώρα από εκεί και μετά είμαι ανοικτός σε προτάσεις, Εν όψη Black Friday μήπως πάρω κάτι σε καλή τιμή. Just now, YDinopoulos said: Πολυ δυσκολο....Πολυς τοιχος.. Εγω στο παρκινγ μου εφερα καλωδιο LAN απο το σπιτι γιατι ειχα θεμα Μπορεις να βαλεις κατι τελειως custom... ενα routerboard με μια καρτα pcie wifi ΠΟΛΥ δυνατη , και τα 2 σε καθε πλευρα. Κοστος κανα 120αρι εκαστο πιστευω, αλλα για μενα δεν αξιζει Έχω μια κάρτα usb της Alfawise (realtek chipset) που την είχα πάρει αρκετά παλιά (τότε που ήταν της μόδας το σπάσιμο wifi κωδίκων) το οποίο του κουμπώνεις οτι κεραία θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Νοέμβριος 27, 2020 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2020 (edited) Αμα τραβηξεις ethernet και βαλεις ενα POE AP κοντα? Έγινε επεξεργασία Νοέμβριος 27, 2020 από slalom Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Νοέμβριος 27, 2020 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2020 13 minutes ago, slalom said: Αμα τραβηξεις ethernet και βαλεις ενα POE AP κοντα? Θέλω να αποφύγω "εργασίες" εκτός αποθήκης όσο γίνεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Νοέμβριος 27, 2020 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2020 Σχεδιάγραμμα χώρου Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Νοέμβριος 27, 2020 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2020 Όπως είπαν ήδη, ο αδύναμος κρίκος είναι το κινητό σου με το μικρό κεραιάκι. Οπότε πάρε κάποιο AP με όσο το δυνατόν πιο μεγάλη κεραία και ρυθμιζόμενη εκπομπή. Στην ανάγκη άλλαξε την omnidirectional κεραία που έχουν από το εργοστάσιο με μία πιο κατευθυντική. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Νοέμβριος 27, 2020 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2020 36 minutes ago, trendy said: Όπως είπαν ήδη, ο αδύναμος κρίκος είναι το κινητό σου με το μικρό κεραιάκι. Οπότε πάρε κάποιο AP με όσο το δυνατόν πιο μεγάλη κεραία και ρυθμιζόμενη εκπομπή. Στην ανάγκη άλλαξε την omnidirectional κεραία που έχουν από το εργοστάσιο με μία πιο κατευθυντική. Με κατι τετοιο ας πουμε? Logilink Wl0098 7dbi Indoor Directional Antenna - Wireless (PER.750641) WWW.E-SHOP.GR Αυξήστε την εμβέλεια και ενισχύστε το σήμα του ασύρματου δικτύου σας με τις κεραίες SKU:PER.750641 Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Νοέμβριος 27, 2020 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 27, 2020 Ναι, και παραπάνω από 7dBi αν μπορείς να βρεις, πχ 9 ή 11. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Δεκέμβριος 3, 2020 #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2020 Είναι νόμιμο να ψήνεις αυτούς που παρκάρουν? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
panoc Δεκέμβριος 3, 2020 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2020 πριν 19 λεπτά, το μέλος sotiris έγραψε: Είναι νόμιμο να ψήνεις αυτούς που παρκάρουν? Noμιμο δεν ειναι σε καμια περιπτωση. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matia Δεκέμβριος 3, 2020 #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2020 Κοίτα αν με το TP-link RE200 πιάνεις 1 γραμμή με το ζόρι τότε με αυτό https://www.skroutz.gr/s/5102889/Ubiquiti-NanoStation-Loco-M2.html?from=catspan θα είσαι οκ λογικά. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Δεκέμβριος 3, 2020 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2020 (edited) Το κλιμακοστασιο έχει πολυ σίδερο. Το ιδιο και το τοιχειο σου δεξια αν ειναι οπλισμενο (που ειναι...). Οποτε το σημα δεν παει ευκολα. Λυση1. Δεν υπαρχει καποια κοινόχρηστη μπριζα που να μπορεις να εκμεταλλευτεις και να πας στο μηχανοστασιο κατι? Λυση2. Κανεις τραμπα Θεσεις παρκινγ. Λυση 3. Ξετρυπι (δυσκολο αλλα εφικτο) τοιχειου δεξια...και AP στο υψος του κλιμακοστασιου...αν στο επιτρεψουν με την προφαση οτι θες να παρακολουθεις το αμαξι. Τωρα το να παρεις κατι πολυ δυνατο και να τους ψήσεις, μπορει καποιος που ξερει να σου κανει θεμα. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 3, 2020 από GeorgeVasil 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Δεκέμβριος 3, 2020 #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2020 Βασικα για να σου κανει θεμα, θα πρεπει να γινει μετρηση απο την eaee.gr και κοστιζει 150 ευρω. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
suboy Δεκέμβριος 3, 2020 #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2020 Τα 9 db στην κεραία είναι χειρότερα από ένα ασύρματο τηλέφωνο που πιάνει 2-3 ορόφους χαλαρά? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
al3x Δεκέμβριος 3, 2020 #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2020 (edited) να ρωτησω κατι? το αυτοκινητο γιατι θελει wifi ? και συνεχομενο κιολας που να χρειαζεται να κανεις εγκατασταση ΑP εκει κοντα. Έγινε επεξεργασία Δεκέμβριος 3, 2020 από al3x 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
salde Δεκέμβριος 3, 2020 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 3, 2020 1 hour ago, al3x said: το αυτοκινητο γιατι θελει wifi ? On 11/27/2020 at 2:17 PM, tyxeros said: Κατα κύριο λόγο κινητό τηλέφωνο θέλω να πιάνει. Από ταχύτητα δεν με ενδιαφέρει τόσο 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Δεκέμβριος 4, 2020 Author #19 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2020 Εντάξει το ψήσιμο είναι σχετικό που λέτε, δεν κάθεται κανείς πάνω από 5 λεπτά στο υπόγειο.... και πόσο μάλλον στην ίδια νοητή ευθεία που θα κοιτάζει η κεραία. Ειδικά στο σημείο που είναι το κλιμακοστάσιο το σήμα έχει εξασθενίσει αρκετά. Θεωρώ οτι η κατευθυντικη κεραία 7dbi θα είναι ποιο αποτελεσματική απο την 5αρα omni που έχω δοκιμάσει τώρα. Μέχρι να ανοίξουν τα μαγαζια και ξεμπλοκάρουν και τα κουριερ.... βλέπουμε. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Δεκέμβριος 4, 2020 #20 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 4, 2020 10 hours ago, salde said: Σε αυτην την περιπτωση Και να παρεις καλο AP , πιστευω το wifi του κινητου (τα request του, δηλαδη) δεν θα τα ακουει το AP. Εγω πηρα αδεια απο ΟΛΟΥΣ τους ενοικους και εφερα LAN καλωδιο απο την αποθηκη μου και εβαλα ενα Mikrotik Hex POE, που παιρνει ρευμα POE και δινει POE & internet σε μια Robocam. Η αποθηκη μου παιρνει ρευμα απο το σπιτι μου , απ'οπου στελνω μεσω Powerline δικτυο. Βγαζω θεωρητικα καπου 80/100 Mbps 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts