Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Προσωπικά βαριέμαι να πατάω τα κουτάκια...

Μου αρέσει να ειναι σε πλήρες μέγεθος..

το ξέρουμε ότι βαριέσαι. αλλίως θα έμπαινες στον κόπο να σεβαστείς αυτούς που δεν έχουν 2K, και να έχουν την επιλογή να φορτώσουν κατά βούληση μια φωτογραφία, την οποία ούτως ή άλλως δε βλέπουν σε φυσικό μέγεθος γιατί κάνει αυτόματα resize το forum.
  • Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

angel_f είναι δηλαδή πολύ δύσκολο για σένα αντί να κάνει copy-paste το "Πλήρες μέγεθος για forum" να κάνεις το "Μικρογραφία για forum" και να έχει κάτι τέτοιο;;;

9znjtv3j0l7ozy7g6b29_thumb.jpg

.38-.45

Εαν διάβασες παραπάνω , ανέφερα οτι μέχρι πριν 1 εβδομάδα ήμουν με 56K. Εμένα δεν με ενοχλούσε το μέγεθος των φωτογραφιών γιατι εξάλλου τις φορτώνει ο browser στην case του.

Πρώτη φορα διαβάζω οτι αυτο ενοχλεί και μάλιστα κάτοχο dsl.

Δηλαδή ολοι οσοι ποντάρουμε τοσα χρόνια στα 1024 δεν σεβόμαστε τους συνforumιτες χμηλοbandwidth ?

Αλλωστε θεωρούσα οτι δεν εχουν αντίρρηση οι admin σχετικά με το μέγεθος, μιας και εαν είχαν, θα γινόταν resize μικρότερο .

Εαν κάνω λάθος να με διορθώσεις

το ότι δεν ενοχλεί εσένα ή κάποιον άλλο, δε σημαίνει αυτόματα ότι υπάρχει προφανής λόγος να ποστάρουμε 6 και 10ΜΡ φωτογραφίες. γι αυτό άλλωστε και οι εταιρείες που παρέχουν δωρεάν image hosting, προσφέρουν τη λειτουργία της δημιουργιας thumbnail.

πριν την αλλαγή στο vb3, δεν είχαμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε το μέγεθος των φωτογραφιών. το ότι ο κώδικας του forum αυτόματα αλλάζει τη διάσταση, δε σημαίνει ότι η φωτογραφία δεν κατεβαίνει τοπικά στο χρήστη σε φουλ ανάλυση. να πατήσεις το δεξί κουμπί πάνω στη φωτογραφία λέει το εξής :"3264px × 2179px (scaled to 800px × 534px), 1808.55 kB (1851953 bytes)". με άλλα λόγια, όσο μεγάλη και να είναι, 800x θα δουν όλοι οι υπόλοιποι. και είτε τους αρέσει είτε όχι, τους αναγκάζεις να κατεβάσουν μια φωτογραφία 7MP και 2MB.

αυτό που θέλω να πω, είναι πως όπως κι εσύ, έτσι και οι υπόλοιποι, έχετε το δικαίωμα της επιλογής, στο αν θα κατεβάσετε μια μεγάλη εικόνα ή όχι. δεν είναι άδικο να υποχρεώνετε τους άλλους να την κατεβάσουν;

κι αυτό δεν πάει μόνο στον angel_f άλλα σε όλους.

Να παρακαλέσω πάλι όσους ανεβάζουν φωτογραφίες να γράφουν μηχανή και ότι άλλα χαρακτηριστικά λήψης θέλουν σε κάθε post τους. Μην αναγκάζετε τους άλλους να ψάχνουν σε όλο το thread να βρουν άλλα post σας στα οποία ίσως γράφετε τύπο μηχανής κτλ.

Ευχαριστώ..

lolrh1.jpg

lolrh1.5e8ec14761.jpg

νομιζετε οτι ειναι απο κανα βουνο στην ηπειρωτικη ελλαδα???

λαθος κανετε.. η φωτο ειναι απο ζακυνθο και η θερμοκρασια ηταν 1 βαθμος

αλλη μια

dsc00208pm9.jpg

dsc00208pm9.cab77924fd.jpg

και μια τελευταια

98703198rv4.jpg

98703198rv4.8e0be8058b.jpg

Snips μου φαίνεται λες σαψαλούκια :D Υπάρχουν και τα Exif

Τα exif υπάρχουν όταν η photo δεν έχει υποστεί crop κτλ κτλ...Δεν ξέρω αν πρόσεξες αλλά δεν τις ανεβάζουν όλες "ακατέργαστες"... ;)

Και άλλωστε γιατί πρεπεί να κατεβάσω την photo για να δω με τι μηχανή τραβήχτηκε?

Τα exif υπάρχουν όταν η photo δεν έχει υποστεί crop κτλ κτλ...Δεν ξέρω αν πρόσεξες αλλά δεν τις ανεβάζουν όλες "ακατέργαστες"... ;)

Και άλλωστε γιατί πρεπεί να κατεβάσω την photo για να δω με τι μηχανή τραβήχτηκε?

δεν έχει να κάνει με το "ακατέργαστο", αλλά με τον τρόπο που σώζει κάθε πρόγραμμα. το photoshop, αν κάνεις save for web, δε σώζει το exif (aka ΝTG friendly). αλλίως μπορείς κανονικά να δεις το exif, όπως και ότι έχει γράψει καθένας μέσα στο exif.

για το άλλο, έχεις μισό δίκιο. :)

Exif Viewer 1.40

Works with:

• Firefox: 1.5 – 3.0b4

Καλό το viewer αλλά δεν δουλεύει (FF 2.0.0.14) σε καμία φώτο! Bug??

Πάντως, υπάρχει και το Opanda IExif Viewer το οποίο πέρα από stand alone, ενσωματώνεται και σε firefox και σε ie7 ;)

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, μιας και δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στη φωτογραφία.

Έχουμε ένα πρόσωπο και πίσω του υπάρχει έντονος φωτισμός, όπως για παράδειγμα σε ένα ηλιοβασίλεμα, όπου ο ήλιος, παρότι δεν είναι έντονος, είναι κόντρα στο φακό.

Κάνοντας δοκιμές με τη μηχανή, άλλοτε πετύχαινα σωστή φωτεινότητα στο πρόσωπο και το φόντο γινόταν πολύ φωτεινό και άλλοτε πετύχαινα σωστή φωτεινότητα στο ηλιοβασίλεμα και το πρόσωπο έβγαινε πολύ σκοτεινό.

Παίζοντας με την έκθεση δεν μπόρεσα να πετύχω κάτι καλό.

Υπάρχει κάποιος τρόπος για να βγάζουμε σωστά τέτοιες φωτογραφίες?

Πρέπει να αποφασίσεις ποιο αντικείμενο θα είναι σε σωστή έκθεση :)

Από την άλλη βέβαια ίσως να βοηθούσες αν τραβούσε σε bracket mode και μετά έκανες κάποια επεξεργασία HDR στο photoshop

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, μιας και δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στη φωτογραφία.

Έχουμε ένα πρόσωπο και πίσω του υπάρχει έντονος φωτισμός, όπως για παράδειγμα σε ένα ηλιοβασίλεμα, όπου ο ήλιος, παρότι δεν είναι έντονος, είναι κόντρα στο φακό.

Κάνοντας δοκιμές με τη μηχανή, άλλοτε πετύχαινα σωστή φωτεινότητα στο πρόσωπο και το φόντο γινόταν πολύ φωτεινό και άλλοτε πετύχαινα σωστή φωτεινότητα στο ηλιοβασίλεμα και το πρόσωπο έβγαινε πολύ σκοτεινό.

Παίζοντας με την έκθεση δεν μπόρεσα να πετύχω κάτι καλό.

Υπάρχει κάποιος τρόπος για να βγάζουμε σωστά τέτοιες φωτογραφίες?

Nα πειραματιστεις με την χρήση flash

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.