Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Ο μακρο ακομη εε?

Τελικά τον 17-70 θα πάρω, όπως με παροτρύνατε, κι όταν τα καταφέρω λέω να τσιμπήσω κάποιον μάκρο από τον η-μπεή :p

Επειδή τον 17-70 θα τον πάρω μέχρι το Σάββατο (Κυριακή εγκαταλείπω την γκριζούπολη), ξέρουμε κανένα κατάστημα που να πουλάει με άτοκες δόσεις? :whistle2:

http://www.deviantart.com/download/83180351/____by_deninho.jpg

δεν την έβαλα ως ωραία φωτογραφία, αλλά για να αποδείξω ότι πήρα τον sigma 17-70 :p

Περισσότερες φωτογραφίες άμα τη επιστροφή μου από την Κεφαλονιά :D

kαλοριζικος..

αλλα ..

δουλεψε το τιμημενο το Av..:p

Dεν υπαρχει λογος να χειριζεσαι και το κλειστρο και το διαφραγμα(εκτος αμα εχεις φωτομετρο).

Στο 99% των φωτογραφιων δεν σε ενδιαφερει ο χρονος(κλειστρο)

Οταν παλι σε ενδιαφερει ..επιλεγεις Τv.

Σε τετοιου ειδους φωτος..βαλε 70mm ,f5.6(ή πιο μικρο - f8 πχ- αναλογα με τον υπαρχοντα φωτισμο και το βαθος πεδιου που θελεις να επιτυχεις), iso προφανως προσπαθησε να μεινεις χαμηλα..ωστε να εχεις ενα 1/100 τουλαχιστον στο κλειστρο.(και με 1/50 κανεις δουλεια αλλα τεσπα)

Αν εχει κουμπακι-διακοπτακι "μακρο" ο φακος το βαζεις "on"

Αυτο 8α σου δωσει την δυνατοτητα να εστιασεις απο πιο κοντα.Να πλησιασεις το λουλουδακι δλδ..

Θα σου δωσει μεγαλυτερη μεγεθυνση και λεπτομερεια.

Επισης ..δεν μου καλοκατσε (σε μενα) το average metering (center weighted δεν ειχες?)

Μου αρεσει πιο πολυ το partial..η το evaluative(οταν θελω να επιλεξω το σημειο που θελω να "κανω" τη φωτομτρηση.-χρειαζεται να πατησεις αλλο ενα κουμπακι και να διαλεξεις ενα απο τα 9 σημεια που εχει)

Bολευει αρκετα στο jpg ..Στο raw μπορεις να παιξεις και πιο μετα...στο pc.

Kαι μια ψιλολεπτομερεια..

Προς τι το "servo"??.

Δεν νομιζω να πηγαινε πουθενα το λουλουδακι..:p

Σε manual παίζεις για να μην εξαρτάσαι από τις χαζομετρήσεις των μηχανών. Το έχω υιοθετήσει εδώ και καιρό και σώθηκα. Παίρνω τις φωτογραφίες που θέλω.

Ακολουθεί δείγμα του όντως καλού 17-70 σε χρέη macro

17-70.jpg

Και μία από πραγματικό macro Tokina 100mm σε 1:1 magnification

Picture123_resize.jpg

Kαι για μαθετε και μενα ρε παιδια ...πως το δουλευεται το manual???

Tραβατε μια στην τυχη για να δειτε τι κανει απο φωτισμο..μετα αλλη μια υποθετωντας οτι θελει τις συγκεκριμενες ρυθμισεις..και ισως μια ακομη με τις τελευταιες μικροδιορθωσεις??

Μη μου πειτε για raw/nef..

Τις χαζομετρησεις τις εχω αποφυγει φευγοντας απο το average metering oπου ενα σκοτεινο ή φωτεινο background (που δε σε ενδιαφερει στη συγκεκριμενη περιπτωση -και αλλου βεβαια) θα χαλασει τους χρονους σου.

Το σιγουρο ειναι οπως εχει βολευτει ο καθενας με τη μηχανη του..

Αλλα με το Av και raw ..(και evaluative/partial metering) θες απλα μια.

Σε ελαχιστες περιπτωσεις..παιζεις με το Ev.

(αν και με το raw οι ελαχιστες περιπτωσεις εκμηδενιζονται)

το servo είναι μόνιμα εκεί.. Για όλα τα άλλα, θα έχω 10 μερούλες στη φύση να τα μελετήσω και επί του πρακτέως :p (δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ ιδιαίτερα πριν την Κυριακή)

Το manual συνήθεια είναι, στην αρχή συμβαίνει αυτό που λες, αργότερα μαθαίνεις και ξέρεις τι συνδιασμό διαφάγματος και ταχύτητας χρειάζεσαι.

Με τον καιρό και την εμπειρία, οι λανθασμένες-δοκιμαστικές είναι ελάχιστες έως και μηδενικές. Ψήθηκα με το manual στους πειραματισμούς μου με τα επίσης σε manual mode ασύρματα strobe lights. Από εκεί και πέρα γίνεται συνήθεια και τα αποτελέσματα είναι τα επιθυμητά.

Δεν έγινα και κανένας Διαμαντόπουλος (σιγά το φωτογράφο θα μου πεις) αλλά όσο πάει την παλεύω.

*Προς admin: Ξέρω, θα πάρω και τις παλιομπρέλες.

Πολλή αδράνεια έχει πέσει στο θέμα. Τί έγινε, να βάλω ένα πορτραίτο?

Χρησιμοποιήθηκαν ο φοβερός κατά τη γνώμη μου Tokina ATX 50-135mmf/2.8 PRO, 2 ασύρματα φλασάκια και επεξεργασία στο DxO Optics pro

019dxoretouchedcroppedrlv7.jpg

*Προς admin: Ξέρω, θα πάρω και ομπρέλες!

Καημένη Στάσα, Τι τραβάς!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.