Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

τα βλεπω ...και επαυξανω..:p

(σορυ για την θολουρα κατω χαμηλα...αλλα ο δρομος και τα περιξ

θαμνοειδη-φυτα-whatever συνεχιζαν να τρεχουν με 90km/h προς τα πισω μου.)

Με την πανασονικ ...σε ενα αυτοματο προγραμμα(δεν εχει και manual:p) ..

οι ρυθμισεις που εβαλε ειναι φ2,8 28mm 1/320sec iso100

Υ.Γ

Στο σταθερο (spva) φαινεται αρκετα καλυτερα απο οτι στο λαπτοπ ..(αθλιο παλιο ΤΝ)

(εχει και λιγο κιτρινακι μεσα ...το οποιο χαθηκε στο λαπτοπ)

post-699-1416073349,217_thumb.jpg

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από .38-.45

τι εφέ έβαλες με το photoshop??

Tiποτα ...ετσι βγηκε απο την μηχανη..:hehe:

Πολυ αινιγματικος εισαι...

Καλυτερευσε σε σχεση με χ8ες τουλαχιστον??

Αν θυμαμαι καλα...απο το "image" και οτι εχει κατω και δεξια..:p

Χονδρικα ..shadows/highlights ..levels ..noise..unsharp mask ισως..δυο layers ..ενα για παιξω με τα συννεφα και ενα για τα χωραφια..και λιγο brightness/contrast να τονισω λιγο παραπανω τα συννεφα..

Ααα και patch tool να διωξω τα καλωδια...μια μοιρα rotate ..και ελαχιστο clone tool..

Noμιζω αυτα ηταν...

Αν ειχα χρονο ελεγα να στρωσω και αλλο χωραφι..:p

-με μασκες (εξαιρεις περιοχες)

-με εργαλειο (πας επιλεκτικα και στραγγιζεις το χρωμα)

-με λασσο ή πενακι (παλι επιλεκτικα)

-με 2πλο layer, ενα color, ενα b/w

Η βασικη ιδεα ειναι να εξαιρεσεις τις περιοχες που θελεις και να κανεις το υπολοιπο grayscale.

Tωρα για το ποιος τροπος ειναι πιο σωστος επιφυλασομαι να απαντησω γιατι εχουν δει πολλα τα ματια μου σε αυτο το θρεντ, και καμια ορεξη δεν εχω να τσακωθω.... παντως η βασικη ιδεα ειναι αυτη

Tωρα για το ποιος τροπος ειναι πιο σωστος επιφυλασομαι να απαντησω γιατι εχουν δει πολλα τα ματια μου σε αυτο το θρεντ, και καμια ορεξη δεν εχω να τσακωθω....
???

Αρχική απάντηση από Zarras

Η βασικη ιδεα ειναι να εξαιρεσεις τις περιοχες που θελεις και να κανεις το υπολοιπο grayscale.

Έτσι ακριβώς...

@ STELIOSVIPER Βάλε μια φωτογραφία στο photoshop και κάνε layer->new adjustment layer-> hue/saturation. Μηδένισε το saturation για να την κάνεις b/w

Στη συνέχεια με τη γόμα ρυθμισμένη στο λευκό σβήσε την περιοχή που θες να έχει χρώμα...

Στην πρώτη φωτογραφία χρησιμοποίησα την επιλογή select->color range για να επιλέξω το κόκκινο των λουλουδιών. Στη συνέχεια με δεξί κλικ και select inverse διάλεξα την υπόλοιπη φωτογραφία και την έκανα b/w με το layer->new adjustment layer-> hue/saturation.

Δεν ξέρω αν υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος...

@38,45

εε, ξερεις... οι αποψεις για το ποιος ειναι ο πιο "σωστος" τροπος να κανεις κατι στο φωτοσοπ,

διυστανται, ο καθενας κατα ενα ...περιεργο τροπο λεει οτι ειναι ο δικος του τροπος ο ποιο σωστος, και πραγματικα δεν εχω κουραγιο για αντιπαραθεσεις, γιαυτο και δε προτεινα κανεναν kαι απλα εξηγησα εν ταχει πως περιπου το κανεις :fight:

Εγω προτειμουσα τα 2 layer.Ενα b/w και ενα εγχρωμο.

Μετα σβησιμο εκει που ηθελα.

Δεν ξερω αν ειναι ο πιο σωστος τροπος, αλλα αμα το κανεις προσεκτικα, ειναι μια χαρα το αποτελεσμα..

Απλα Zarras πες εσυ πιο χρησιμοποιεις, δεν χρειαζεται να ερθεις σε αντιπαραθεση με κανεναν.

Αρχική απάντηση από Louris7

Εγω προτειμουσα τα 2 layer.Ενα b/w και ενα εγχρωμο.

Μετα σβησιμο εκει που ηθελα.

Δεν ξερω αν ειναι ο πιο σωστος τροπος, αλλα αμα το κανεις προσεκτικα, ειναι μια χαρα το αποτελεσμα...

+1 Και εγω την ιδια μεθοδο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.