Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Φωτοσοπ και πολλαπλα φραμες για stack and image.πχ με το registax..

Αλλα ναι ειναι επεξεργασια αυτο που βλεπεις

για τον ουρανο τι κερδιζεις με τα πολλαπλα frames???

καταλαβαινω τα 2 frames για foregroung και ουρανο, αλλα στον ουρανο τι γινεται?

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION]

Και με ένα χτύπημα με το flash ( το SB το μεγάλο δεν έχεις αν θυμάμαι καλά ? ) δεν θα έπαιρνες παρόμοιο αποτέλεσμα στα βράχια ? ( πέραν του ότι θα φωτιζότανε και από αριστερά, κάτι που μάλλον δεν ήθελες ε ? )

Στο Αχλάδι αφού πέρασε η ώρα που ήσουν στην παραλία, αν είχες απόλυτο σκοτάδι φυσικά δίχως φακούς, φώτα κλπ, αφού συνήθισαν τα μάτια σου, δεν το έβλεπες έστω αχνά ? ή δεν δοκίμασες να "σκοταδιστείς" απόλυτα για κανά 15λεπτο που χρειάζεται για να το δείς και με το μάτι ?

Κατά τα άλλα... τώρα σκέφτηκα ο λαμάκας πόσο καλό milky way θα έβγαινε στο φαράγγι Δημοσάρη που είχαμε πάει με τον Αντρέα... ειδικά στην αρχή στην κορυφή του βουνού Όχη... νωρίς το σκέφτηκα γαμώτο :p

ρε συ , τωρα ειδα το edit σου.

παιδια εχει γινει μεγαλο θεμα ο γαλαξιας.Ειανι κατι τοσο απλο , κατι τοσο συχνο που λογω φωτορυπανσης δε φαινεται σε πολλους.

κανονικα για να ανοιξει πληρως το ματι , θελει 40λεπτα στο απολυτο σκοταδι.Αλλα ναι μετα απο 10λεπτα βλεπεις ανετα.

Στην παραλια συγκεκριμενα , οταν εσβηνα το φακο , ο γαλαξιας αμεσως φαινοταν γτ ειχε πεντακαθαρη ατμοσφαιρα.

χανοσουν δλδ απο τα αστερια.

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει δεί ποτέ, πολλοί δε δεν γνωρίζουν καν ότι φαίνεται στον ουρανό.

Ειδικά οι κάτω των 40 ετών που δεν είχανε την ευκαιρία να το δούνε με τα ίδια τους τα μάτια επί το πλείστον.

Παλιά που η φωτορύπανση ήταν ελάχιστη σε σχέση με τώρα το έβλεπες ακόμα και σε μέρη που τώρα δεν το βλέπεις ούτε με τηλεσκόπιο :p

Όταν πρωτοήρθαμε στην Σταμάτα εμείς π.χ. αν πήγαινες στις 12 το βράδυ πίσω στο δάσος δίχως φακό δεν έβλεπες ούτε την μύτη σου.

Τώρα πας δίχως φακό και βλέπεις και τα μυρμήγκια που λέει ο λόγος δίχως να υπάρχει καν λάμπα σε ακτίνα 500μ :p

Είναι ωραίο θεαματάκι πάντως, εξ' ου και ο ντόρος.

( εντάξει, δεν το συγκρίνω π.χ. με aurora borealis σε συνδυασμό με ωραίο τοπίο εννοείται )

πολυ παραπανω απο τελεια θα ειναι.οι πολεις ειναι ΠΟΛΥ μακρια και πολυ χαμηλα.

Λες ? Παρά το υψόμετρο εγω φοβάμαι την Αράχωβα κυρίως, τώρα είναι καλοκαίρι θα μου πείς, οπότε αν το χειμώνα είναι Χ φώτα τώρα θα είναι Χ/4.

εισαι και σε υψομετρο ~2200+ ακομα καλυτερα.

ποτε παμε ;:p

Μάλλον Πέμπτη!

Δεν νομίζω να βγαίνει καλά Παρνασσό λόγο φώτων και των πόλεων που τον περιτριγυρίζουν

Καμία Σχέση!

Είναι αρκετά μακρυά!

Άσε που εγώ λέω για το χιονοδρομικό στη ΦΤΕΡΟΛΑΚΑ και όχι στα ΚΕΛΑΡΙΑ.

Η φτερόλακα είναι αρκετά μακρυά και ψηλότερα από το οτιδήποτε!

Τράβα στο βουνό να κάνεις καλύτερη δουλειά, και ας μην έχεις αντικείμενο ενδιαφέροντως για το foreground, κάνεις copy-paste τον ουρανό σε άλλη νυχτερινή photo στο μέλλον ;)

SZFcaHj.jpg

Βασικα.. τα Original

Αυτά είναι τα Οκ με FULL

εδώ έχω την προηγούμενη με ISO 1600

KzvV9Qo.jpg

Και εδώ με 400

9gLZML8.jpg

Τες πα πρέπει να ξαναπαω αλλα σε αλλο σημειο..

Αλλα θέλω να έχω και ένα Object και πιο πολύ σε Landscape θα ήθελα αλλά είχα περιορισμένο χρόνο και πήγα να δω τι παίζει εκεί περα..

Γιατί μιλάγαμε για τα φωτα και τα σχετικά..

Αλλά ότι φαίνεται με γυμνό ματι εγώ το έβλεπα και το Shootαρα και δεν έχω ιδέα από ουρανούς και αστέρια..

την επομενη φορα εστιασε μανιουαλ με live view.Κανε οσο παραπανω ζοουμ μπορεις σε καποιο μακρινο φως , η εντονο αστερι και εστιασε μονος σου ετσι που να το βλεπεις μικροτερο το πιξελ.

η φωτογραφια αυτη συγχωρα με , αλλα εχει τραβηχτει ΛΑΘΟΣ και απορω γτ δε ξανατραβηξες αλλη εστιασμενη.

μιλαω για την [MENTION=6344]1600[/MENTION] iso

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.