Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

[MENTION=21436]sfirculitu[/MENTION]

Που τα βλέπεις τα ίδια πράγματα ;

Εχεις ιδιες φωτογραφίες με τη δική σου μηχανή και υπό τις ίδιες συνθήκες και μπορεις να συγκρινεις τόσο εύκολα ;

Με τις ίδες συνθίκες όχι..

Δεν ήμουν διπλα στον ανθρωπο με την 1100D εγώ και τραβάγαμε..

Αλλά έχω δει και δικές μου αλλά και στο Ιντερνετ παρόμοιες...

Πχ σε μερικές είναι μέσα στα σπίτια σε άλλα με φωτισμό σε άλλα χωρίς..

Εεε εγώ προσωπικά έχω τραβήξει μέσα σε σπίτι.. δεν λέω ότι είναι ίδιες αλλά όχι ότι και η δικιά του είναι WOW!

Αλλα επισης αυτουνου οι εικόνες στο δικό μου μάτι προσωπικά φαίνεται ότι παίζει πάντα με ISO 1600 και πάνω.. μην πω 3200..

Και το είπα αυτό για τον προηγούμενο χρήστη που είπε ότι έπαιξε με την 5D και του φαίνεται μαμαω ταω πιου!

Δες και εδώ του λέω και εγώ που έχει και αυτός εικόνες..

[MENTION=21436]βασικα το βλέπεις λάθος τελείως.

Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να σχολιάσω αν η δουλειά του εν λόγω φωτογράφου ειναι καλή η κακή.

Μα και φυσικά δεν μιλάμε για την δουλειά..

Για ποιότητα εικόνας μιλάμε..

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Το καλό το εργαλείο το αναδεικνύει ο καλός ο μάστορας...

Δεν μπορείς να κρίνεις έτσι τις κάμερες γιατί δεν ξέρεις πως βαράει ο άλλος, τι συμπίεση κάνει, κλπ κλπ.

Το καλό το εργαλείο το αναδεικνύει ο καλός ο μάστορας...

Δεν μπορείς να κρίνεις έτσι τις κάμερες γιατί δεν ξέρεις πως βαράει ο άλλος, τι συμπίεση κάνει, κλπ κλπ.

Καλά ναι χαίρω πολύ..

Απλώς λέω ότι έχω δεί και από άλλους με την ίδια κάμερα..

Τώρα ιδιο φωτισμό ιδια γωνία τι λετε εσείς κτλπ..

Αλλά πολύ καλύτερες σαν ποιότητα εικόνες..

Και με ιδιο Subject..

Οι συνθήκες παίζουν μεγάλο ρόλο.

Όπως επίσης και η συμπίεση, αν το jpeg που έχει στο site είναι 200kb για μεγέθους 4-5MP εικόνα ο αλγόριθμος JPEG θα την μαμήσει όπως και να 'χει.

Ειδικά αν λέμε για νύχτα π.χ. η διαφορά μιας Nikon D3100 π.χ. με μια D5000 είναι μεγάλη, και αν ρίξεις στο παιχνίδι και πιο ακριβά μοντέλα π.χ. D600 η διαφορά είναι... μέρα με την νύχτα.

Αν πάρεις αυτές τις 3 π.χ. που είπα, και βαρέσεις νύχτα με ISO 1600 π.χ. ( δεν το συζητάω καν για ψηλότερα ISO, εκεί ξεφεύγουνε πολύ τα πράγματα ) θα δείς πόση μεγάλη διαφορά έχει η καλύτερη κάμερα από την μικρή.

Αν τώρα ο άλλος βάρεσε με σχετικά καλό φωτισμό νύχτα με ISO 3200 πρέπει να κοιτάξει λίγο το θέμα των ρυθμίσεων του...

Οι συνθήκες παίζουν μεγάλο ρόλο.

Όπως επίσης και η συμπίεση, αν το jpeg που έχει στο site είναι 200kb για μεγέθους 4-5MP εικόνα ο αλγόριθμος JPEG θα την μαμήσει όπως και να 'χει.

Ειδικά αν λέμε για νύχτα π.χ. η διαφορά μιας Nikon D3100 π.χ. με μια D5000 είναι μεγάλη, και αν ρίξεις στο παιχνίδι και πιο ακριβά μοντέλα π.χ. D600 η διαφορά είναι... μέρα με την νύχτα.

Αν πάρεις αυτές τις 3 π.χ. που είπα, και βαρέσεις νύχτα με ISO 1600 π.χ. ( δεν το συζητάω καν για ψηλότερα ISO, εκεί ξεφεύγουνε πολύ τα πράγματα ) θα δείς πόση μεγάλη διαφορά έχει η καλύτερη κάμερα από την μικρή.

Αν τώρα ο άλλος βάρεσε με σχετικά καλό φωτισμό νύχτα με ISO 3200 πρέπει να κοιτάξει λίγο το θέμα των ρυθμίσεων του...

Τέλος πάντων, εγώ μίλησα για τις συγκεκριμένες στο συγκεκριμένο Site..

Τώρα πως τις έκανε, τι και πως δεν ξέρω..

Πως μου φάνηκαν είπα..

Δεν μπορείς να κρίνεις έτσι.

Είναι σαν να βάζεις έναν απολύτως αρχάριο οδηγό να οδηγήσει στο Nordschleife ( Νίρμπουρινγκ ) μια Ferrari 599 GTO και να λες "χάλια το αμάξι".

με κανετε και μπαινω απο κινητο γμτ..

Εδω..δηλωνω "καλοδεχουμενος"..

Στειλε λινκ ..οτι εχεις και αν οχι το βραδυ που θα επιστρεψω το παλευω αυριο :p

Βάστα αδερφέ!

για να ανέβουν τα Raw σε ένα dropbox θα πάρει κάμια μέρα, με 1mbps upload.

Σε λίγο θα τα ξεκινήσω να ανεβαίνουν οπότε υπομονή!

Enjoy τη βολτούλα σου!

998057_10201588174604684_1409473645_n.jpg

1009818_10201587943358903_251440729_n.jpg

994560_10201588402450380_1975192111_n.jpg

992810_10201588358369278_793766141_n.jpg

Και κλασικά, όταν μπήκα στο αμάξι να φύγω, τσούπ, σβήνουνε οι πράσινοι προβολείς της καφετέριας... :D

Και κλασικά, όταν μπήκα στο αμάξι να φύγω, τσούπ, σβήνουνε οι πράσινοι προβολείς της καφετέριας... :D

Miας και εχω ορεξη να παιξω(να δοκιμασω και κατι που θελω) αν δε σου κανει κοπο μπορω να εχω το raw οποιας θες να δωσεις με πρασινα δεντρα?

Οχι τιποτα αλλο..αλλα δε βλεπω να παιζω με startrails βραδιατικα:p

fzbs.jpg

Αυτό είναι το αποτέλεσμα από τη 2η βραδιά.

Είναι με το Startrails.de πρόγραμμα στο fast ( τώρα το φτιάχνω και στο slow-ultra )..

355 φωτογραφίες, περίπου 35 δευτερόλεπτα η μία.f/4 iso 800 canon 5d II + canon 24-105 f/4

Το θέμα είναι ότι δεν έχω βρει προγραμματάκια που να διαβάζουν cr2 απευθείας, οπότε έκανα ένα απλό export από το lightroom 4.1 64bit σε jpeg σε 100% ποιότητα. Δεν πείραξα τίποτα άλλο.

@ συνολικά 2 μέρες θα πάρει το upload απότι βλέπω.

Οπότε Τρίτη βράδυ θα παίξεις με startrails.

Ωραιο το αποτελεσμα..

Δεν εχω τιποτα να κανω.Αν δε θες να το ανεβασεις δλδ...οκ..no prob.

Αν το ανεβασεις βεβαια..θα παιξω και εγω.

Ωραιο το αποτελεσμα..

Δεν εχω τιποτα να κανω.Αν δε θες να το ανεβασεις δλδ...οκ..no prob.

Αν το ανεβασεις βεβαια..θα παιξω και εγω.

Είπαμε τα ανεβάζω.θέλω να μου πει/δείξει κάποιος πως βηάζουμε θόρυβο κλπ κάποια στιγμή.

Και αυτό φυσικά με τα cr2 μετατροπή ή αν παίζει πρόγραμμα που να τα διαβάζει κατευθείαν. Απότι είδα διαβάζουν .tiff μερικά οπότε πως που μετατροπές κλπ θα ήταν χρήσιμο!

Miας και εχω ορεξη να παιξω(να δοκιμασω και κατι που θελω) αν δε σου κανει κοπο μπορω να εχω το raw οποιας θες να δωσεις με πρασινα δεντρα?

Οχι τιποτα αλλο..αλλα δε βλεπω να παιζω με startrails βραδιατικα:p

JPEG only ήμουν πάλι γμτ :(

Αν θες έστω και σε JPEG πες το να τις βάλω να ανέβουνε στον ftp μέχρι να φύγω για ποτάκι

Δοκίμασα και εγώ μια εικόνα με Start Trails..

Έτσι για να δώ λιγο το Effect πιο πολύ μπορεί σήμερα να πάω στην παραλια και να τραβήξω τίποτα..

Αλλα εν κατακλειδι έβγλαλα καμια 30αριά τα έκανα JPEG με 30 Sec ISO 400 F/4 μου φαίνεται είχανε..

Τα έβαλα στο StarStax..

Γενικά οι εικόνες είχαν ΤΑΠΑ φως έξω από το σπίτι τις έβγαλα και μπήκα Lightroom διορθωσα shadows lights κτλπ..

Αλλά η τελική εικόνα από το προγραμμα έβγαινε θολή..

Τώρα το Focus να ήταν δεν νομίζω..

Είχα φοκάρει πάνω στο σπίτι με Auto Mode και το έβαλα MF για να κρατήσει το FOCUS..

Και 5 φοτο τσέκαρα ήταν σωστές..

Γιατί θολιαζε το τελευταιο αποτέλεσμα δεν ξέρω..

Και δεν ξέρω άμα φταίνε τα φώτα κτλπ.. ή δεν δουλεψα εγώ σωστά το πρόγραμμα αλλά δεν νομίζω..

Γιατί από ότι είδα όταν το κάνεις πρέπει να είναι κατράμι ο χώρος..

Γενικά πρέπει να είσαι μακρυά από πόλη, για να φαίνονται τα άστρα.

Εστιάζεις στο άπειρο με manual focus.

Τα προγραμματάκια παρατήρησα ότι όταν κάνουν save as την εικόνα σε jpeg τη θολώνουν λίγο.Σε tiff φαίνεται μια χαρά.

Αν θες να φαίνεται κύκλος όπως έβγαλα εγώ, σε android κινητό κατέβασε το Google Sky map και δες που είναι ο βορράς ( ο άξονας ) και βάλτο μες στο κάδρο σου.

Θες πάνω από 2 ώρες για να έχεις οκ αποτέλεσμα. Η δικιά μου η δοκιμή ήταν 3 ώρες και κάτι.

Επίσης αν βρεις ώρα που το φεγγάρι να είναι κρυμμένο είναι ακόμα καλύτερα.

Με αυτό το πρόγραμμα που σου είπα μπορείς να βλέπεις "live" το που είναι το φεγγάρι παρόλο που εσύ μπορεί να μην το βλέπεις στον ορίζοντα.

Εστιάζεις στο άπειρο με manual focus.

Επειδή το είδα και αυτό σε ένα βιντεο..

Εγώ έχω τους 18-55 EF-S II της Canon..

Δεν ξέρω καν άμα έχει άπειρα και τα σχετικά.. εγώ φόκους ποκους στο σπιτι που είχα μπροστά μου έκανα..

Τα προγραμματάκια παρατήρησα ότι όταν κάνουν save as την εικόνα σε jpeg τη θολώνουν λίγο.Σε tiff φαίνεται μια χαρά.

Κατάλαβα όχι ότι παρατύρησα για TIF στο StarStack πως λέγεται τέλος πάντως..

Αλλά ήταν RAW τις έκανα JPEG με Lightroom και JPEG στο τέλος από το πρόγραμμα..

Αλλα αυτό ήταν θολή..

Ενώ το JPEG ήταν νορμαλ από του Lightroom..

Αν θες να φαίνεται κύκλος όπως έβγαλα εγώ, σε android κινητό κατέβασε το Google Sky map και δες που είναι ο βορράς ( ο άξονας ) και βάλτο μες στο κάδρο σου.

Θες πάνω από 2 ώρες για να έχεις οκ αποτέλεσμα. Η δικιά μου η δοκιμή ήταν 3 ώρες και κάτι.

Επίσης αν βρεις ώρα που το φεγγάρι να είναι κρυμμένο είναι ακόμα καλύτερα.

Με αυτό το πρόγραμμα που σου είπα μπορείς να βλέπεις "live" το που είναι το φεγγάρι παρόλο που εσύ μπορεί να μην το βλέπεις στον ορίζοντα.

Κατάλαβα οκ εγώ απλά λίγο το EFFECT θέλω μωρέ πιστεύω με 150 θα είμαι οκ..

Και το έκανα έτσι χθες..

Τριποδο σταθερότατο..

ISO 400

30 sec

f/4

Και έβαλα Timer Mode Βγάζοντας 10 φοτο μονη της..

Και ήταν όλα σταθερότατα..

Μετα ένα τικ έκανα στο κουμπάκι αλλές 10

και έβγαλα 30 φωτό (μια δοκιμή)

Καλήτερα είναι με BULB πιστεύω αλλά δεν έχω τέτοια τώρα.. τα εκια τα αλλα τα εξωτερικα που θες..

Και μια πιο σωστή από το φράγμα:

581502_10201594399000290_227901838_n.jpg

Αν δεν μαμιώτανε και τόσο πολύ από RAW -> JPEG η συγκεκριμένη θα ήταν καλά...

RAW Support on the web please!

Δε θα ήταν καλύτερα αν γινόταν χρήση png στις φωτογραφίες αντί για jpeg;

Δηλαδή RAW ---> PNG κι όχι RAW ---> JPEG.

Είμαι λίγο άσχετος με το όλο θέμα και μπορεί να είπα και κοτσάνα... :p

Δε θα ήταν καλύτερα αν γινόταν χρήση png στις φωτογραφίες αντί για jpeg;

Δηλαδή RAW ---> PNG κι όχι RAW ---> JPEG.

Είμαι λίγο άσχετος με το όλο θέμα και μπορεί να είπα και κοτσάνα... :p

Όχι, δεν λέει δυστυχώς το PNG για photos.

Δεν υποστηρίζει άλλα color spaces από το RGB, αν κάνεις photo σε PNG συχνά βλέπεις και banding λόγο του τρόπου που λειτουργεί ο αλγόριθμος συμπίεσης.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.