Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

δε σε πιανω..αληθεια.

δεν υπαρχει λογος για Μ τοτε

βαράς μία στο P και βλέπεις ότι στο -3 είσαι καλά

αλλά θές να πειράξεις S A ISO WB κλπ

το γυρνάς στο M και βάζεις eV -3 και παίζεις με τις ρυθμίσεις βλέποντας πού το πετυχαίνεις

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Καλησπέρα σε ολους!

Θα ανεβάσω μερικά ωραία θεματάκια χωρίς καμία επεξεργασία (ακόμη), απο την εκδρομή μου το ΣΚ.

H κάμερα είναι η Nikon 1J1 και οι ρυμίσεις είναι στο Auto. :p

"Να τονίσω ότι ακόμα το ψάχνω το πράγμα, όντας νέος στον χώρο της φωτογραφίας" :)

Για πάμε:

1) fnzt3p.jpg

2) 2vwz5gp.jpg

3) 29n7ymh.jpg

4) 2efkwf4.jpg

5) oqdqwl.jpg

6) 2le5q4o.jpg

7) jg353t.jpg

8) 1icpdl.jpg

9) jru077.jpg

10) 2h80qzd.jpg

(Εδώ γελάμε :hehe::hehe::rofl::o)

Έχω και άλλες αλλά είπα να αρκεστώ στις 10 :p

βαράς μία στο P και βλέπεις ότι στο -3 είσαι καλά

αλλά θές να πειράξεις S A ISO WB κλπ

το γυρνάς στο M και βάζεις eV -3 και παίζεις με τις ρυθμίσεις βλέποντας πού το πετυχαίνεις

και -15 να βαλεις στο Μ διαφορα ΔΕΝ θα δεις..

τωρα που σας βοηθαει εσας συνεχιζω να μη καταλαβαινω..

εφοσων το γυρνας στο Μ σημαινει οτι ΔΕ θες να φωτομετρησει η καμερα αλλα εσυ.

θες 3 ληψεις ;

θες η αρχικη να ειναι 1 δευτερολεπτο ; η 1/250? ε δεν ειανι δυσκολο μετα να βρεις τα νουμερα για να παρεις 3 ληψεις με οσα στοπ θες.

η μονη διαφορα που θα δεις ειναι στο εξιφ.Απλα θα σου λεει οτι εχεις βαλει -3 eV.

εκτος αν εισαι M , του ορισεις eV και γυρνας το shutter μεχρι στην ενδειξη της μηχανης να παει στο 0.

Αλλα οπως ειπα , τοτε δεν εχει κανενα νοημα να φωτογραφισεις σε Μ εφοσων αφηνεις την μηχανη να φωτομετρησει.

Καλησπέρα σε ολους!

Θα ανεβάσω μερικά ωραία θεματάκια χωρίς καμία επεξεργασία (ακόμη), απο την εκδρομή μου το ΣΚ.

H κάμερα είναι η Nikon 1J1 και οι ρυμίσεις είναι στο Auto. :p

"Να τονίσω ότι ακόμα το ψάχνω το πράγμα, όντας νέος στον χώρο της φωτογραφίας" :)

Για πάμε:

1)

fnzt3p.jpg

2) 2vwz5gp.jpg

3) 29n7ymh.jpg

4) 2efkwf4.jpg

5) oqdqwl.jpg

6) 2le5q4o.jpg

7) jg353t.jpg

8) 1icpdl.jpg

9) jru077.jpg

10) spoiler]

(Εδώ γελάμε :hehe::hehe::rofl::o)

Έχω και άλλες αλλά είπα να αρκεστώ στις 10 :p

H τελευταία τι είναι επιδόρπιο? :mamba:

Αλλα οπως ειπα , τοτε δεν εχει κανενα νοημα να φωτογραφισεις σε Μ εφοσων αφηνεις την μηχανη να φωτομετρησει.

και αν θές f>11 και shutter <1/250 ώστε να σου βγεί όπως τσέκαρες πριν στο -3?

παίζεις με το ISO μέχρι να το πετύχεις ή κάνεις αυτό που λέω και βρίσκεις* το ISO με τη πρώτη :p

βασικά στο δείχνει η μηχανή!

δε λέω ότι είναι κάτι που το τυγχάνει συνέχεια, αλλά κάποια φορά μπορεί να χρειαστεί - δεν είναι άχρηστο

γτ μπερδευεσαι ;

τι σχεση εχει το iso με ολα αυτα ;

εφοσων εισαι αποφασισμενος να παιξεις Μ τοτε ΔΕΝ αφηνεις τη μηχανη να φωτομετρησει για σενα.

διαλεγεις εσυ το επιθυμητο αποτελεσμα.Αν θες 25δευτερολεπτα βαζεις τοσο.Αν θες 1/4000 βαζεις τοσο.Δε θα στο πει η μηχανη αλλα εσυ.

και εξακολουθω να λεω πως το εV ειανι αχρηστο.Το λεει και το Μανιουαλ κιολας.Πως εχει εφαρμογη μονο στα προγραμματα της μηχανης

άλλο πράγμα λέει ο καθένας σας... gomar έχεις δίκιο στο M η αντιστάθμιση δεν λαμβάνεται υπόψην *ΕΚΤΟΣ αν έχεις auto iso ON, τότε η μηχανή το μεταβάλει ανάλογα την αντιστάθμιση.

ο Theodor αν κατάλαβα καλά λέει να χρησιμοποιηθεί η ένδειξη του φωτομέτρου της μηχανής (οι οποία επηρεάζεται στο που μηδενίζει από την αντιστάθμιση) σαν μπούσουλας σε Μ ξεκινώντας από τις ρυθμίσεις που πήρε σε P.σαν τρυκ για εύρεση των ακριβών ρυθμίσεων για λήψη σε Μ. το ίδιο μπορεί να γίνει κ για την εύρεση του iso με το auto iso όπως είπα παραπάνω.

νομίζω πιο πολύ το μπλεξιμο παρά το όφελος, πρακτικά και εμπειρικά θα το βρει κάποιος πολύ πιο γρήγορα

μα την ειπα και αυτη την εκδοχη..Να χρησιμοποιησει την κλιμακα της μηχανης παιζοντας με Μ .

αλλα ποιο το νοημα να εισαι σε Μ τοτε ;

να επιλεξεις Μ και να εχεις auto καποιες επιλογες μονο manual δε λεγεται.

απαξ και παιζεις μανιουαλ σημαινει οτι εσυ αποφασιζεις για το οτιδηποτε στη μηχανη.

οποτε ναι ουτε auto iso

anyway

Την αντισταθμιση την βλεπεις ακομα και στο manual.

Δεν την οριζεις αμεσα (με το τροπο που την οριζεις σε A,T) αλλα τη βλεπεις να μεταβαλλεται πειραζοντας κλειστρο-διαφραγμα και επιλεγεις κατα βουλησιν αν θα υπο-υπερεκθεσεις με τα δεδομενα της μηχανης.

(Μηπως εκει ειδε το -1 δλδ)

Aν το λυσαμε το θεμα με την αντισταθμιση ..τι κερδιζουμε??

Το ξερω..πεταγομαι εκει που δε πρεπει ..αλλα δυο(μιαμιση) μερες ελειπα..ετσι θα σας αφησω?

αλλο την βλεπω , αλλο ειναι ανουσιο γτ δεν εχει εφαρμογη στο χειροκινητο.

υπαρχει διαφορα

Και εσυ τωρα τι πεταγεσαι ; καλα ελειπες :p

τωρα που το λυσαμε θα σου δωσω να παιξεις λιγο με το εργαλειο μου :hehe:

μα εχει εφαρμογη στο χειροκινητο.

Το ιδιο εργαλειο ειναι που σου λεει ποτε υπο-υπερεκθετεις με το A,T..ωστε να αλλαξεις εκεινη τη στιγμη την εκθεση σου με ο,τι νομιζεις ο,τι χρειαζεται.

Τεσπα..

Δε θελω το εργαλειο σου...περιμενω να παει 22...τοτε θα θελησω ενα καλο raw της προκοπης.

(καιρο εχω να ζητησω ..μη πειτε τιποτα).

1017708_10201546499762839_1349225110_n.jpg

10s exposure

ISO 100

F5.6

Matrix Metering

Custom WB

Μόνο crop με το photoshop έκανα στην παρούσα photo.

Δυστυχώς είχα κάνει βλακεία και τράβαγα μόνο JPEG προχθές που έπαιζα με τον γάτο μου σε burst και δεν το θυμήθηκα να γυρίσω σε RAW+JPEG ο λαλάκας :(

Γιατί τσιγκουνεύτηκες την έκθεση; Ήθελε κι άλλο. Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι μέτραγε το φωτόμετρο.

EDIT: Και μια προχτεσινή από ένα εξοχικό στο Λαγονήσι.

Lago1_zps08a4dd16.jpg

Exposure Time (1 / Shutter Speed) = 300/10 second ===> 30 second

Lens F-Number / F-Stop = 80/10 ===> ƒ/8

ISO Speed Ratings = 500

Focal Length = 180/10 mm ===> 18 mm

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.