Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

δεν εχει σημασια τι λεμε εμεις , εχει σημασια αν ενοχλει εσενα.

αν οχι , παω πασο.

αν σε ενοχλει ομως γτ το εχεις ; Αν σου βγηκε απο την επεξεργασια , τοτε κατι κανεις λαθος στην επεξεργασια

δεν εχει σημασια τι λεμε εμεις , εχει σημασια αν ενοχλει εσενα.

αν οχι , παω πασο.

αν σε ενοχλει ομως γτ το εχεις ; Αν σου βγηκε απο την επεξεργασια , τοτε κατι κανεις λαθος στην επεξεργασια

Άμα μιλάμε για την συγκεκριμένη γενικά την βλέπω υπερβολικη αλλα ηθελα να την κανω HDR αυτός ήταν ο σκοπος όταν την έβγαζα..

Αλλα οκ βγαζω Photo που μου αρέσουν αλλά οταν της Παω Photoshop εκεί σίγουρα κάτι κανω λάθος!

αλλά άμα μιλάμε επισης για το συγκεκριμενο συννεφακι τι να πω δεν ξερω..

Η φωτο αν δε θελει πειραγμα δε την φτιαχνεις.αρχισε να βρισκεις θεματα που να εχει εφαρμογη το σκεπτικο σου.σε αυτη τη φωτογραφια πριν τραβηξεις το κλικ , ειχες αυτο το αποτελεσμα στο νου σου? Σιγουρα οχι κ γιαυτο δε σου πετυχε.

Άμα μιλάμε για την συγκεκριμένη γενικά την βλέπω υπερβολικη αλλα ηθελα να την κανω HDR αυτός ήταν ο σκοπος όταν την έβγαζα..

Αλλα οκ βγαζω Photo που μου αρέσουν αλλά οταν της Παω Photoshop εκεί σίγουρα κάτι κανω λάθος!

αλλά άμα μιλάμε επισης για το συγκεκριμενο συννεφακι τι να πω δεν ξερω..

εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο ;

Γιατί "ήθελες" να την κανεις HDR ;

Η φωτο αν δε θελει πειραγμα δε την φτιαχνεις.αρχισε να βρισκεις θεματα που να εχει εφαρμογη το σκεπτικο σου.σε αυτη τη φωτογραφια πριν τραβηξεις το κλικ , ειχες αυτο το αποτελεσμα στο νου σου? Σιγουρα οχι κ γιαυτο δε σου πετυχε.
εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο ;

Γιατί "ήθελες" να την κανεις HDR ;

Δικιο έχεις/εχετε.. Δεν λέω ότι έχετε άδικο αλλά για την ώρα.. "Δεν καδράρει το μάτι μου"

Και ούτε πρόκειτε γιατί απλά δεν ξέρω τι θέλω..

Μπορεί να καθήσω (Δεν έχω καθήσει ακόμα) αλλά θα το κάνω κάποια στιγμή.. Να σκεφτώ πως θα ηθελα να βγει.. αλλα πραγματικά εχω τραβηξει και εγώ αρκετες αλλά δεν έχω πει.. ξες τι αυτήν την θέλω πραγματικά HDR και να την κάνω έτσι για παράδειγμα.. ή αυτή θα την τραβήξω έτσι και θα την κάνω ασπρομαυρη η αυτή θα την τραβήξω και θα την κάνω αυτό..

[MENTION=3673]hayabusa[/MENTION] για το HDR μου αρέσει το αποτελεσμα.. αλλα δεν ξερω ουτε να το χρησιμοποιω στην τελική πολυ το προγραμμα

Π.χ εδώ http://www.thelab.gr/ektypwtes-kai-psifiaki-fwtografia/oi-psifiakes-mas-fwtografies-dokimes-klp-15344-783.html#post1063525398

Καθόμουν για καφέ είχα την κάμερα μαζι μου και εκατσε το τοπιο και λεω εκει στην παρεα μισο παω να το βγαλω..

Και πήγα στο σιγκεκριμενο σημειο από όπου βγήκε η photo και το τραβηξα αυτό εδώ..

500px / One More Sunset by Kyriakos Dallas

αλλά πραγματικά έκατσα ενα λεπτό και λεω επειδη θέλω να την βγάλω ωραια και σωστά..

Εψαξα την μηχανή..

Εβαλα Manual Mode έπαιζε με το Exposure στο -1 που ήθελα

Έβαλα Mode Landscape (που πάντα είναι Stadar)

Έβαλα Live View και κοιταγα και το AWB αλλά το άφησα στην τελική

Και στο Photoshop (Lightroom) πήραξα λίγο Contrast/clarity +10 τα χρώματα και έφτιαξα λιγο το Exposure στις ακτηνες..

lDYyrpq.jpg

Επίσης αυτή η οθόνη στην κάμερα σε ξεγελάει ΤΑΠΑ!

Αλλα το RAW που βλέπω τωρα μεσα στο Lightroom με το τελικο JPEG είναι οκ.. είναι και τονιζεις λιγο την εικόνα για να είναι λίγο πιο ενδιαφέρον..

Και τα άλλα στο Permalink ακριβώς από κάτω ήταν το μπαγκάκι στο οποιο ημουν βαζω την καμερα κάτω και λεω θα το κανω και HDR και βγήκε σωστό και το HDR το απότελεσμα εμενα προσωπικα μου αρέσει..

Σε αυτήν την εικόνα να ήταν η πρώτη στιγμή που έκατσα και έψαξα την κάμερα.. να πω την αλήθεια..

Τώρα για το Landscape το παραπάνω αυτό μου άρεσε αυτό έβγαλα δεν έκατσα καν να ψάξω άλλο σημειο κτλπ..

απλά κοιταζα μεσα στο καδρο να μην υπαρχουν "τα διπλανα πραγματα που ήταν από κάτω μου διπλα μου.. για αυτό ανεβηκα και στο παγκάκι το έβγαλα καθαρό"..

Αλλά αυτά που έβαλα πριν ήταν σημερινα της στιγμής βοτλες εκανα μου αρεσε σαν σημειο το εβγαζα αλλα δεν ειχα στο μυαλο μου αυτό θα το κάνω ΕΤΣΙ..

Στην τελικη έκατσε να τραβαω με 3 exposures..

Αλλά ότι έχω ιδέες και σημεία που πραγματικά θέλω να βγάλω Photos που δεν μου έχουν κάτσει λόγο εξοπλισμου από της 16 του μηνος εχω παραγγείλει από ΚΑΤΕΡΕΛΟ και ακόμα τα περιμενω.. Κατι τρίποδα κάτι φιλτρα και το Stock Hood επειδή μου άρεσε..

Αλλα οκ τα βγάζω θα τα περάσω Photoshop τώρα από εκει πως θα βγεί άλλο φρουτο..

Αυτά.. επειδή ρώτησες...

Αλλά ότι έχω ιδέες και σημεία που πραγματικά θέλω να βγάλω Photos που δεν μου έχουν κάτσει λόγο εξοπλισμου από της 16 του μηνος εχω παραγγείλει από ΚΑΤΕΡΕΛΟ και ακόμα τα περιμενω.. Κατι τρίποδα κάτι φιλτρα και το Stock Hood επειδή μου άρεσε..

Με το συμπαθειο αλλα απ' ο,τι εχω δει εως τωρα, δεν υπαρχει κατι που εχεις χασει λογω εξοπλισμου :)

καλο που το ψαχνεις και μπραβο , αλλα ψαχνεις με λαθος τροπο.στο εχουμε πει πολλοι απο δω μεσα.

επισης

πως γινεται να παιξεις με αντισταθμιση σε manual mode?το eV εχει εφαρμογη μονο σε A/P/S

[MENTION=4655]racer[/MENTION] Γενικα το λέω..

Έχω βγαλει "καλές" φωτογραφίες βράδυ για παράδειγμα αλλά έχουν βγεί Blured η έχει κουνηθεί λίγο κτλπ.. αλλα στην 2.7 τις βλέπεις ΟυυυαΟυ αλλα μολις πας σπιτι..

καλο που το ψαχνεις και μπραβο , αλλα ψαχνεις με λαθος τροπο.στο εχουμε πει πολλοι απο δω μεσα.

επισης

πως γινεται να παιξεις με αντισταθμιση σε manual mode?το eV εχει εφαρμογη μονο σε A/P/S

εμ γεια σου..

Και ρωτώ εγώ πως μπορείς να καταλάβεις ή πως μπορείς να μαθεις με ποιον τρόπο να ψάχνεις..

Γιατί δεν νομίζω να είμαι ο μόνος που λεει..

Ξες τι δεν σκεφτομαι αυτό που βγάζω λίγο παραπέρα..

Σιγουρα είναι άτομα που λένε ξες τι πήρα μια DSLR αλλά θέλω να φτάσω την φωτογραφία μου λίγο παραπέρα

Πως να ξεκινήσει ενας αρχάριος?

Και ναι υπαρχουν στο Internet για παράδειγμα πως να ξεκινήσεις Τοπια..

Και λένε διάφορα "θέλει διάβασμα"

Βάλε τον νόμο των τριών, πρώτα μάθε την μηχανή σου να χρησιμοποιείς το 100%

Και ναι έχω διαβάσει το Manual αλλά οκ πρέπει να βγαίενεις να το ψάχνεις να την χρησιμοποιείς..

Αλλά πως θα καδράρει το ματι σου?

Γιατί εγώ προχωράω ΄έτσι, και μου αρέσει ενα συγκεκριμενο σημειο (αλλα ναι ούτε αυτό είναι σωστό γιατί μπορεί να μου πεις ναι εσύ προχωράς σου αρέσει το βγάζεις πατας κλικ που αυτό κάνω.. μετά αφού το έβγαλες συνεχιζεις να θες κατι παραπάνω και καταλιγεις να βγαζεις HDR :p )(ενώ εγώ να να έχω βρει το σημειο να καθομαι να το κοιταω ενα λεπτο μεσα στην ζεστη, να βγαζω τριποδα να ψαχνω για γωνιες και υψος.. από που μου αρέσει περισσότερο και πως να το βγάλω καλύτερα.. και αφού έχω βρει με την καμερα μου το πως θελω να την βγαλω..αφου έχω βρει πως θελω να την βγάλω τα στηνω όλα και αρχίζω και πειράζω την μηχανή και μέχρι να τα κάνω όλα αυτά να σκεφτομαι και το τελικό αποτέλεσμα και στο Photoshop..)

Είναι και αυτός ενας τρόπος σκέψεις που πραγματικα δεν εχω καθησει να το κανω..

Γιατί όπως είπα είναι στιγμές που πραγματικά εχω καθίσει και έχω πει αυτό θέλω να το βγάλω με μεγάλο Exposure αλλά ναι που είναι βράδυ και δεν έχεις τρίποδο και πας και στυριζεις την μηχανη στα πεζουλια ενα κανονικά έπρεπε να ήσουν 2 μέτρα από το Object..

Για παράδειγμα είναι εδώ πέρα ένα λουνα παρκ που θέλω να το βγάλω εδώ και πόσο καιρό και το έχω και στο μυαλό μου πως.. αλλά να που δεν έχω τρίποδα και ανέβενα πάνω σε κατι τσουλίθρες αλλά και η εικόνα ήταν μακρυα απο αυτό που ήθελα, και Blured είχει βγεί και ότι να νε τες πα..

Για αυτό λέω και για τον εξοπλισμό λίγο..

Αλλά στο θέμα μας είνα ότι οκ μου αρέσει το βγάζω αφου το πάω για επεξεργασια εκει θα τα χαλασω..

Τώρα όσο για το M Mode..

Παίζει να ήταν και Av Mode δεν θυμάμαι να σου πω την αλήθεια..

Ασχολιαστο αυτο με το βιβλιο...

Εχεις κολλησεο με το hdr βρε αδερφε...

Πως θα καλυτερεψεις τις φωτογραφιες σου? Ωραια..

Αυτη σα καδρο με το hdr, ειναι οκ..αλλα δεν εχει το κατι που να σε τραβηξει.θες να γινει πιο δυναμικη? Πηγαινε στο ιδιο μερος αλλη ωρα (sunset) και βγαλε φωτο.εχεις μια καλυτερη φωτογραφια με μια μονο αλλαγη..την ωρα.

Καταλαβες?

Θα θελα να δω τι του προτεινες..

Και συμφωνω εννοειται με αυτο που λες.απλως οταν του λεμε ολοι τι κανει λαθος και αντι να αναρωτηθει με τις συμβουλες μας, μου σκρφτεται τι φακο θα παρει για να γινει καλυτερος.

Ε το βιβλιο δε θα τν βοηθησει οταν εισαι αρνητικος

Θα θελα να δω τι του προτεινες..

Και συμφωνω εννοειται με αυτο που λες.απλως οταν του λεμε ολοι τι κανει λαθος και αντι να αναρωτηθει με τις συμβουλες μας, μου σκρφτεται τι φακο θα παρει για να γινει καλυτερος.

Ε το βιβλιο δε θα τν βοηθησει οταν εισαι αρνητικος

You got PM.

Με τον φακό και εγω του είπα στο fb ότι δεν προτείνεται γιατί δεν υπάρχει λόγος.

Τρίποδο και φίλτρα που πήρε εγω θεωρώ πως είναι χρήσιμα ακόμα και για απολύτως αρχάριο.

Απλά έχει μπεί σε "spending cash spree" mode και δύσκολα θα του κόψεις αυτή την φόρα :p

Ας ακολουθήσει για αρχή την πρόταση σου να πάει σε καλύτερη ώρα στο ίδιο μέρος και σιγά σιγά θα μπεί το νερό στο αυλάκι ( αλλά προσωπική μου άποψη αν δεν βρεί την υπομονή να διαβάσει το manual και 1 καλό βιβλίο για αρχάριους που να τον βοηθήσει να εμπεδώσει τα βασικά ειδικά για τα exposure modes Av & Tv δεν βλέπω να βγαίνει κάτι, μου θυμίζει overclocking στα τυφλά με copy-paste ρυθμίσεις άλλων, ή ακόμα χειρότερα auto overclocking όπως το OC Genie κλπ )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.