Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Nαι, αλλά αρέσει στα κορίτσια.:hehe:

Εεεεε Ναι.. Αλλά εκτός τα Κοριτσα! Εκεί έχω και τους περισσότερους φίλους που θα δούνε αυτό που βγάζω ότι και να είναι..

Και να μπορείς να βάλεις τα επιπλέον Links αλλά ποιος θα μπει..

Αλλά σιγά ολος ο κοσμος αρχίζει και πηγαίνει προς τα αλλού..

Άντε λίγο Instagram αρχίζουν τώρα και με το Tumblr, το Flick και το 5∞px το ξέρουν όσοι ασχολούντε με φωτογραφια

edit:

Γιατί τώρα μου ήρθε στο μυαλό..

Γιατί λοιπόν να παίζεις με RAW αφού στην τελική ότι και να κάνεις όπου και να το κάνεις όπου και να το βάλεις θα το κάνεις JPEG

Δηλαδή πραγματικά όλο το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό..

Αυτήν την στιγμή κοιταω την Edit ετοιμη Photo μεσα στο Lightroom και ανοίγω το Done JPEG με Windows Photo Viewer και η διαφορά (Εδώ στα λευκά και στα μαύρα) είναι άστα να πάνε..

βλέπεις όλα τα Detail μέσα στο Lightroom και βλεπεις το JPEG πιο σκωτεινό πιο αυτό πιο εκεί..

Γιατί δεν παίζεις με JPEG που όπως και να το κάνεις το ίδιο θα παραμείνει..

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Εεεεε Ναι.. Αλλά εκτός τα Κοριτσα! Εκεί έχω και τους περισσότερους φίλους που θα δούνε αυτό που βγάζω ότι και να είναι..

Και να μπορείς να βάλεις τα επιπλέον Links αλλά ποιος θα μπει..

Αλλά σιγά ολος ο κοσμος αρχίζει και πηγαίνει προς τα αλλού..

Άντε λίγο Instagram αρχίζουν τώρα και με το Tumblr, το Flick και το 5∞px το ξέρουν όσοι ασχολούντε με φωτογραφια

edit:

Γιατί τώρα μου ήρθε στο μυαλό..

Γιατί λοιπόν να παίζεις με RAW αφού στην τελική ότι και να κάνεις όπου και να το κάνεις όπου και να το βάλεις θα το κάνεις JPEG

Δηλαδή πραγματικά όλο το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό..

Αυτήν την στιγμή κοιταω την Edit ετοιμη Photo μεσα στο Lightroom και ανοίγω το Done JPEG με Windows Photo Viewer και η διαφορά (Εδώ στα λευκά και στα μαύρα) είναι άστα να πάνε..

βλέπεις όλα τα Detail μέσα στο Lightroom και βλεπεις το JPEG πιο σκωτεινό πιο αυτό πιο εκεί..

Γιατί δεν παίζεις με JPEG που όπως και να το κάνεις το ίδιο θα παραμείνει..

Γιατί στο RAW κάνεις πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις με το JPEG.

Περισσότερο δυναμικό εύρος ( Dynamic Range ), καλύτερο color temperature control, δυνατότητα χρήσης όσου noise reduction γουστάρεις, γιατί στην εκτύπωση το RAW θα χρησιμοποιήσεις ( ή TIFF και αυτό lossless είναι ), και πολλά άλλα

Ε

το raw σκέψου το σαν το ψηφιακό αρνητικό... δεν είναι εικόνα αλλά ωμά δεδομένα. αυτό που βλέπεις σαν εικόνα είναι ένα ενσωματωμένο basic jpg που απεικονίζεται με βάσει τις ρυθμίσεις της μηχανής τη στιγμή της λήψης (wb, exposure, contrast, sharpnes, NR, tone curves κλπ). πολλά από όσα αλλάζεις στο camera raw ή σε οποιονδήποτε converter δρουν μή καταστρεπτικά στην εικόνα γιατί αλλάζοντας τις τιμές των επιλογών είναι ισοδύναμο με το να άλλαζες τις ρυθμίσεις κατά τη στιγμή της λήψης καθώς αυτές εφαρμόζονται σε αυτά τα ωμά δεδομένα. τα jpg είναι καταρχήν 8bit άρα έχεις περιορισμένο εύρος τονικότητας, είναι συμπιεσμένα με απολεστικό αλγόριθμο για να έχουν μικρότερο μέγεθος και έχουν τις επιλογές αυτές ψημένες στο αρχείο άρα οποιαδήποτε αλλαγή μετά δρα παρεμβατικά/μειωτικά στην ποιότητα της εικόνας.

το jpg υποτίθεται το κάνεις για θεαση μέσω web με μικρότερες απαιτήσεις. αυτό που θα πρέπει να κρατάς σαν αποτέλεσμα της επεξεργασίας στις σημαντικές σου φωτογραφίες και που θα χρησιμοποιήσεις όταν θα πας να τυπώσεις θα είναι κάποιος τύπος αρχείου που θα κρατά παραπάνω πληροφορία.

όπως και να έχει, εκτός αν έχεις μπλέξει με τα color spaces ή έχεις καλιμπράρει οθόνη και συγκρίνεις εφαρμογές με και χωρίς δυνατότητα αντίληψης του custom icc profile, θα έπρεπε ότι βλέπεις στο lightroom να το βλέπεις και από τον picture viewer

[MENTION=33]Voudas[/MENTION]

Δεν ξέρω αν το έχεις παρατηρήσει και εσύ ή αν είναι κάποιο bug που παίζει στο δικό μου setup των windows, αλλά ο windows picture viewer & το preview των Windows για κάποιο λόγο δείχνει χειρότερα τις photos σε σύγκριση με άλλα ( π.χ. Irfanview, ACDsee ) [ μιλάω για το ίδιο αρχείο JPEG φυσικά ] { μάλλον έχει να κάνει με τον αλγόριθμο του όσον αφορά την σμίκρυνση για να απεικονίζει όλη την εικόνα [ fit to screen ], γιατί όταν πατάς view actual size αλλάζει κάμποσο η εικόνα }

Δεν ξέρω αν αυτό συμβαίνει μόνο σε μένα.

το προβλημα ξεκιναει που ανοιγεις τα raw με το photoshop

Επειδη δεν το εχω ψαξει πολυ το θεμα, GoMaR με το ανοιγεις τα raw με το photoshop εννοεις το adobe camera raw; Αν ναι υπαρχει καποιο καλυτερο workflow απο αυτον τον τροπο;

εχουμε ριξει πολλες σελιδες τσακωμων εδω περα για αυτο το θεμα.

Παλιοτερα με το ACR ta raw της νικον ηταν η μερα με τη νυχτα.

μετα το ACR 7.x διορθωθηκε καπως η κατασταση. αλλα οχι στο βελτιστο.Οποτε συνεχιζω με το παραδοσιακο τροπο που κανω τοσα χρονια αν και πιο χρονοβορο

convert to tif 16bit μεσω του view nx.

πολλοι το βαριουνται αυτο και το ανοιγουν απευθειας μεσω photoshop (ACR) η καλυτερα ως smart object (thnx [MENTION=33]Voudas[/MENTION] φορ δατ)για να εχουν και μεσα στο φωτοσοπ αμεση προσβαση σε ACR

εχουμε ριξει πολλες σελιδες τσακωμων εδω περα για αυτο το θεμα.

Παλιοτερα με το ACR ta raw της νικον ηταν η μερα με τη νυχτα.

μετα το ACR 7.x διορθωθηκε καπως η κατασταση. αλλα οχι στο βελτιστο.Οποτε συνεχιζω με το παραδοσιακο τροπο που κανω τοσα χρονια αν και πιο χρονοβορο

convert to tif 16bit μεσω του view nx.

πολλοι το βαριουνται αυτο και το ανοιγουν απευθειας μεσω photoshop (ACR) η καλυτερα ως smart object (thnx [MENTION=33]Voudas[/MENTION] φορ δατ)για να εχουν και μεσα στο φωτοσοπ αμεση προσβαση σε ACR

Να και κατι που δεν ηξερα οτι γινεται με smart object, θα το δοκιμασω συντομα. Οσο για το αλλο υποθετω οτι εχει να κανει με τα προφιλ που βγαζει καθε εταιρια, δηλαδη μπορει στην nikon τα raw με το acr να ανοιγουν χαλια αλλα σε καποια αλλη εταιρια να τα ανοιγει μια χαρα. Τωρα μου κινησες την περιεργεια να δοκιμασω και τον raw converter της samsung για να δω τι θα κανει στα δικα μου.

Οσο για το αλλο υποθετω οτι εχει να κανει με τα προφιλ που βγαζει καθε εταιρια, δηλαδη μπορει στην nikon τα raw με το acr να ανοιγουν χαλια αλλα σε καποια αλλη εταιρια να τα ανοιγει μια χαρα. .

Παραδοξως το photoshop ειναι το "χειροτερο" προγραμμα για να ανοιγεις raw.

Μετα τα μαμα της καθε εταιριας ..dxo optics και capture one ειναι τα "καλυτερα".

Αν εχει σημασια με τι το ανοιγεις..στο 99% ελαχιστη εως μηδαμινη.Το χειροτερο κομματι στο photoshop ειναι αυτος που το δουλευει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.