Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

σε τετοιες περιπτωσεις πας μια μερα πριν και βλεπεις ποια ωρα σε βολευει απο αποψη ηλιου.

την αλλη μερα φτανεις μια ωρα πριν ωστε να ετοιμαστεις και εσυ αλλα και εκκεινη τεσταρεις και οταν ερθει η ωρα/φως που θες εισαι πανετοιμος να τραβηξεις με σωστες ρυθμισεις/ποζες/ρουχα.

αφου θες να πεις σωστα πραγματα , τοτε συμπληρωσε μακιγερ , στυλιστα , βοηθο..

αλλα επιλεγω ποτε θα τα κανω αυτα

edit: Τωρα ειδα την νεα απαντηση

Αλλος peppas απο δω..:p

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
αφου θες να πεις σωστα πραγματα , τοτε συμπληρωσε μακιγερ , στυλιστα , βοηθο..

αλλα επιλεγω ποτε θα τα κανω αυτα

edit: Τωρα ειδα την νεα απαντηση

Αλλος peppas απο δω..:p

δεν θελω να το παιξω εξυπνος ουτε απολυτος.

αυτα που λες εσυ κοστιζουν.

αυτα που λεω εγω βελτιωνουν το αποτελεσμα χωρις οικονομικο κοστος.(σωστά?)

εννοειτε πως τα κανεις αν προκειτε να πληρωθεις.

edit: βοηθός παντα ειναι η κολλητη φιλη της :p

βρε σεις στις τελευταίες σελίδες έχετε μία τάση φαγωμάρας και δε βρίσκω το λόγο.

Νομίζω όλοι από μεράκι το κάνετε το θέμα.

Βρήκε την ευκαιρία ο Ιάσωνας με μία φίλη/περαστική γουατ έβερ που προσφέρθηκε και είπε να τραβήξει μία φώτο, η οποία υπο τις συνθήκες λήψης για μένα είναι υπέροχη σαν φωτογραφία.

Το να έλεγε στη φίλη "έλα αύριο να το ξαναδούμε", ε δεν είναι και το πιο απλό, εκτός αν δεν ήταν απλά φίλη και εκτός αν το έκανε για επαγγελματικούς λόγους. Αν μπορούσε να ξανατραβήξει με καλύτερες συνθήκες/ρυθμίσεις, δε θα ανέβαζε απόψε φωτογραφία αλλά αύριο. Είμαι σίγουρη γι' αυτό.

Οπότε απο τη μεριά μου like και ξαναlike :)

και το κανεις εξτρα δρομολόγιο στο σημείο της φωτογράφισης κοστίζει, απλά μάλλον εσύ δεν το λαμβάνεις υπόψη :)

εχεις δικιο.οσο να ναι αλλο να εχει ολα τα μερη σε ακτινα 20 λεπτων και αλλο Αθηνα.

δεν εισαι απολυτος καθολου

"αν ειναι ετσι καλυτερα να μην ακουμπησεις καθολου τη μηχανη και να πας να τραβηξεις."

:p

συμφωνεις σε αυτο που ειπε ο haya? οτι αν ειναι να μη πληρωθεις να μη κανεις οτι περναει απο το χερι σου?

btw το σκεπτικο μου το καταλαβατε :)

απο κει και περα οτι νομιζει ο καθενας

οπως εχω δηλωσει , οτιδηποτε κανω , το κανω με τον καλυτερο μου εαυτο.Ειτε πληρωθω ειτε οχι.

Το να χασω ωρες απο την κυριως δουλεια , απο αλλες υποχρεωσεις στη ζωη μου(να πηγαινοερχομαι σα το μλκ μεσα στη κινηση της ποσειδωνος , να χαλαω λεφτα σε βενζινες , να τρωω 2-3 ωρες να βρω μερος) για να κανω μια εξυπηρετηση σε μια κοπελα , γκομενα , γυναικα , ζωο , προβατο whatever δε το κανω.και ποσο μαλλον οταν η συγκεκριμενη ηθελε να παω με κομπακτ για 2-3 φωτογραφιουλες.

οποτε

θα δωσω τον καλυτερο μου εαυτο με τις υπαρχουσες συνθηκες.Και αυτο εκανα.Και για τον λογο αυτο η κοπελια στην φωτογραφια δεν πιστευε για το αποτελεσμα.Οποτε πετυχα τον σκοπο μου.Να μεινει ευχαριστημενος ο αλλος.

Και ναι αν ειχα σκοπο να πληρωθω για αυτο , θα ειχα προγραμματισει αλλιως τις ωρες μου και ολα τα υπολοιπα.

Η φωτογραφια η συγκεκριμενη μαρεσε και την ανεβασα.

απλο

Καθε φωτογραφια εχει δυνατοτητα να γινει καλυτερη.Ειτε απο στησιμο , ειτε απο επεξεργασια ειτε απο οτι θες.οπως επισης ειτε πληρωθεις ειτε οχι.

Δε σε κανει επαγγελματια φωτογραφο η καλο φωτογραφο αν πληρωνεσαι.Ισα ισα , τοτε για πολλους ξεκιναει η κοιλια στην "τεχνη"

Οποτε ναι Σταυρο..αλλη βαρυτητα η επαγγελματικη υποχρεωση..

Ρε παίδες ανεβάζω στο Facebook Photo από την DSLR.. μέσο Photoshop τις κάνω jpeg αλλά εμένα στα δικά μου μάτια είναι λες και έχουν τραβυχτεί από κινητό γαμώτο τους.. ενώ μέσα στο Photoshop φαίνονται Ουαου Ταου σαν ποιότητα

Rxyp7fE.jpg

Κατ' αρχάς το Facebook μαμάει την ποιότητα.

Ανέβαζε τες σε καλύτερο site ( 500px, flicker, dropbox )

Photo 8MB jpeg την κάνει 600kb jpeg... καταλαβαίνεις τι κόβει...

Στα λοιπά, αν βαράς πρός βραδάκυ δίχως τρίποδο με ISO 3200+ μην περιμένεις ποιότητα ( ή αν θες να τα συγκρίνεις με κινητό, βγάλε την ίδια στιγμή την ίδια photo και με το κινητό να ρίξεις κλάμα με το αποτέλεσμα του κινητού :D )

Κατ' αρχάς το Facebook μαμάει την ποιότητα.

Ανέβαζε τες σε καλύτερο site ( 500px, flicker, dropbox )

Photo 8MB jpeg την κάνει 600kb jpeg... καταλαβαίνεις τι κόβει...

Στα λοιπά, αν βαράς πρός βραδάκυ δίχως τρίποδο με ISO 3200+ μην περιμένεις ποιότητα ( ή αν θες να τα συγκρίνεις με κινητό, βγάλε την ίδια στιγμή την ίδια photo και με το κινητό να ρίξεις κλάμα με το αποτέλεσμα του κινητού :D )

Βρε σε λεω το ISO είναι 100

iACKfvd.png

στην χθεσινή ναι ήταν 6400 αλλά αλλιώς φαίνονται στο Photoshop αλλιώς όταν τις κάνει JPEG και αλλιώς όταν τις ανεβάζεις στο Facebook

Γενικά την ανάλυση την έβαζα μόνο από 960χ640 ή 640χ960 για Portrait αλλά βλέπω τώρα στο 2048χ1080 να σώζετε λίγο η κατάσταση αλλά είναι JPEG στο PC μου τώρα στο FB δεν την ανέβασα ακόμα..

Βρε σε λεω το ISO είναι 100

iACKfvd.png

στην χθεσινή ναι ήταν 6400 αλλά αλλιώς φαίνονται στο Photoshop αλλιώς όταν τις κάνει JPEG και αλλιώς όταν τις ανεβάζεις στο Facebook

Γενικά την ανάλυση την έβαζα μόνο από 960χ640 ή 640χ960 για Portrait αλλά βλέπω τώρα στο 2048χ1080 να σώζετε λίγο η κατάσταση αλλά είναι JPEG στο PC μου τώρα στο FB δεν την ανέβασα ακόμα..

Τι settings βάζεις στο save as JPEG στο Photoshop ?

Στην camera έχει ρύθμιση για το Color Space ( ή Color Gamut ) και το έχεις βάλει στο "Adobe RGB" ?

Στο Facebook τις φωτογραφίες να τις ανεβάζεις έχοντας κάποια από τις 2 διαστάσεις σε μέγεθος 2048px για να τις μετατρέπει με το highest quality του FB.

Στα υπόλοιπα, το πως το βλέπεις στο photoshop ανοίγοντας την RAW εικόνα δεν έχει καμμία σχέση με το πως βγαίνουνε σε JPEG, λογικό να έχεις τρελλές διαφορές αν συγκρίνεις την RAW με την παραγώμενη JPEG ( ειδικά αν δεν έχεις κάνει και τις κατάλληλες επιλογές για να παίρνεις την καλύτερη δυνατή JPEG ).

Τι settings βάζεις στο save as JPEG στο Photoshop ?

Στην camera έχει ρύθμιση για το Color Space ( ή Color Gamut ) και το έχεις βάλει στο "Adobe RGB" ?

Στο Facebook τις φωτογραφίες να τις ανεβάζεις έχοντας κάποια από τις 2 διαστάσεις σε μέγεθος 2048px για να τις μετατρέπει με το highest quality του FB.

Στα υπόλοιπα, το πως το βλέπεις στο photoshop ανοίγοντας την RAW εικόνα δεν έχει καμμία σχέση με το πως βγαίνουνε σε JPEG, λογικό να έχεις τρελλές διαφορές αν συγκρίνεις την RAW με την παραγώμενη JPEG ( ειδικά αν δεν έχεις κάνει και τις κατάλληλες επιλογές για να παίρνεις την καλύτερη δυνατή JPEG ).

Αυτό είναι όταν ανοίγω Photoshop..

JhQxhR6.png

Μετά αφού πατήσω Resize πάω Save As JPEG

και βγαίνει εδώ

rrBwg2X.png

Και όχι αυτές τις 2 που βλέπεις και είναι η μια 960χ640 και η αλλη 640χ960..

Αλλά επειδή είχες πει για 2048 αυτη εχω στο Cover (FB) είναι 2048 και φαίνεται "σωστα"

η Καμερα στα χρώματα έχει το sRGB

αν τραβας raw δεν εχει σημασια τι εχει η καμερα.

(εχει μονο στο preview που θα βλεπεις στη καμερα)

Απλα στη πρωτη εικονα εκει που εχεις adobe rgb γυρνα το σε srgb.

Θα σου ελεγα να το ανοιγεις και σαν smart object ...μιας και εχεις λιγο ελευθερια παραπανω στο pp αλλα ειναι μαθημα για τον επομενο χρονο :p

και να εχει μονιτορ..μονο αυτος θα βλεπει τι εκανε και κανενας αλλος...

Εξαιρουνται οποιοι την κατεβαζουν απο το ιντερνετ και την ανοιγουν σε προγραμμα που "διαβαζει" adobe rgb.

Γιατι δε δουλευεις lightroom? το photoshop ειναι αρκετα πολυπλοκο για τετοιες δουλειες

Σημερα το έβαλα και αυτό..

Έκανα κάποιες δουλειες αλλά αυτό το Export με έβαλε κάτω και με FAP FAP FAP

Αλλά και εγώ δεν έκανα σωστά πράματα ούτε με τις αναλύσεις κτλπ.. και στο Lightroom και στο Photoshop στην τελική..

Και με το @@Γ!!# FB! Αλλά ότι να νε κάνει στις Photo αυτό είναι το πόρισμα..

Πάντως το Lightroom φαίνεται καλύτερο για αυτές τις δουλειες "γενικά" και πιο ευκολο..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.