Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Καιρό είχα να βγάλω φωτογραφίες, οπότε μια έτσι για να επιβεβαιώσω ότι λειτουργεί κανονικά το μηχάνημα ahy5usaq.jpg

1/30, f/4 νομίζω, 25600 iso, super takumar 55mm f1.8, χειροκίνητη εστίαση.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD

Νόμιζα ήσουν σπίτι σου.

Όχι. Αλίμονο μου αν είχα βαφλιέρα σπίτι μου :p

Όσον αφορά στη φωτογραφία (γωνία & ύψος λήψης, βάθος πεδίου, σημείο εστίασης κλπ) υπάρχουν παρατηρήσεις ή προτάσεις;

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD

Ερωτηση.

Θελω να φωτογραφισω, σε αγωνα βολευ''κλειστο γηπεδο με χαμηλο φως δυστυχως''. τον παικτη που θελω να εστιασω, τι ακριβως ρυθμιση πρεπει να βαλω στην μηχανη και στο φλας αντιστοιχα? Δοκιμασα, 1/100, 3.5 φωτεινοτητα, iso 100-200, ολικη εστιαση θεματος, φλας (580 EX II Canon), την επιλογη ''High & Fast'', ETTL. Μου φλασαρε τις 4 απο τις 6 σε ριπη, ενω οι 2 εκ των 6 βγαινανε θεοσκοτεινες. Δοκιμασα επισης το Full Auto, με η χωρις φλας, αλλα τα 15-20 μετρα που θελω να εστιασω, βγαινει κουκουρουκου ο φωτισμος.Η πιο ''σωστη'' ληψη που μπορεσα να πετυχω, ηταν 1-60, iso 800, φλας ETTL, αλλα και παλι δυσκολο. Στο Φλας, μπορω να βαλω το CPE4 στο οποιο εχω οπως και στο φλας Eneloop 1900A, αν παιζουν καποιο ρολο στο θεμα ''φλασιας''.

Αυτο το AI Servo πραγματικα, δεν ξερω πως δουλευει..... Θελω να φανει ο ''παικτης'' ακινητος, και ''θολο'' η καπως, πιο διαφορετικο, το Background....

Όσον αφορά στη φωτογραφία (γωνία & ύψος λήψης, βάθος πεδίου, σημείο εστίασης κλπ) υπάρχουν παρατηρήσεις ή προτάσεις;

Προσωπικά, θα ήθελα λίγο παραπάνω βάθος πεδίου.

ηταν 1-60, iso 800, φλας ETTL, αλλα και παλι δυσκολο.

Βάλε παραπάνω ταχύτητα, έτσι κι αλλιώς δεν παίζει ρόλο στη σωστή εκφώτιση του παίχτη (που φωτίζεται από το φλας) αλλά μόνο στο φόντο. Επίσης, λίγο παραπάνω ISO, αν σε παίρνει.

Επειδή η απόσταση είναι μεγάλη, καλό είναι να βάλεις όσο πιο ανοιχτό διάφραγμα μπορείς.

ας γραψω την ιστορια μου..

το αμαξι ηταν ΠΟΛΥ μακρια..ηθελε η κοπελα με αλλο ρουχο.

το φορεμα ΔΕ το ειχε μαζι.Τρεχω για κανα 10λεπτο να παω να φερω το φορεμα γτ ηθελα με φορεμα.ο ηλιος ηταν εκει που φαινεται.Μεχρι να κανω δοκιμη , να στησω φως ο ηλιος εξαφανιστηκε.

ειχα και ενα δευτερο φλας το οποιο θα μπορουσα να το ριχνα αριστερα.αλλα μεχρι να τα στησω ειχε εφανιστει

στην συγκεκριμενη το δυνατο της σημειο ειναι το ματι της που φωτιζεται.

Δυστηχως φωτισα οσο μπορουσα το αλλο ματι για να ερθει σε ισοροπια , αλλα δεν..

αν ηταν χωρις ρουχα , δε θα βγαζα φωτογραφιες φιλος:p

περα απο τη πλακα , σου εξηγησα οτι ΔΕΝ ειχα περιθωριο να παιξω παραπανω.και ηταν κατι που με τσαντησε αφανταστα για τον λογο οτι γνωριζα τι παραπανω ηθελε η φωτογραφια.

οταν με το καλο γινει...ριξτε και 2νδ version.

Θεωρω οτι ειναι δυσκολο να "εξαφανισεις" το φλας με τον ηλιο μεσα στο καδρο..

Θα πρεπει να χαλασεις τελειως το background.(αν δεν εκανα λαθος ..καπου στα 2 στοπ εχουν το σκοτεινο μερος του χεριου με την φωτεινη ωμοπλατη.)

Απο την αλλη η συγκεκριμενη μου αρεσει as is σε bw.(ειτε το green channel..ειτε το lightness σε lab color..μιας και ειμαστε στο lab :p)

σε τετοιες περιπτωσεις πας μια μερα πριν και βλεπεις ποια ωρα σε βολευει απο αποψη ηλιου.

την αλλη μερα φτανεις μια ωρα πριν ωστε να ετοιμαστεις και εσυ αλλα και εκκεινη τεσταρεις και οταν ερθει η ωρα/φως που θες εισαι πανετοιμος να τραβηξεις με σωστες ρυθμισεις/ποζες/ρουχα.

σε τετοιες περιπτωσεις πας μια μερα πριν και βλεπεις ποια ωρα σε βολευει απο αποψη ηλιου.

την αλλη μερα φτανεις μια ωρα πριν ωστε να ετοιμαστεις και εσυ αλλα και εκκεινη τεσταρεις και οταν ερθει η ωρα/φως που θες εισαι πανετοιμος να τραβηξεις με σωστες ρυθμισεις/ποζες/ρουχα.

σε αυτες τις περιπτώσεις μάλλον θα πληρωθείς κιόλας, πράγμα που δε νομίζω να έγινε στην περίπτωση του Ιάσωνα :p

σε αυτες τις περιπτώσεις μάλλον θα πληρωθείς κιόλας, πράγμα που δε νομίζω να έγινε στην περίπτωση του Ιάσωνα :p

τελειως λαθος σκεπτικο κατα τη γνωμη μου.

αν ειναι ετσι καλυτερα να μην ακουμπησεις καθολου τη μηχανη και να πας να τραβηξεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.