Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION] θέλω να ανεβάζω και εκεί.. αλλα τις ψιλοπαπαριτσες που τραβαω.. σε λιγο θα κάνω και Flickr και 5∞px αλλά για τα "καλα" και δεν ξέρω και Tumblr τι γίνεται..

αλλα δεν μπορώ να τις κάνω Resize! στο Facebook θα φεύγουν ακλαφτες Jpeg 4272x2848 γιατί έλεγα να έκανα και εκεί ενα Resize στα 1280χ853 αλλά αφού τις ανεβάζει πάλι καλα..

Χθες έπαιξα πάρα πολύ με το HDR

Για την ώρα ακόμα μαθαίνουμε την κάμερα..

Θα τα βάλω σε Spoilers, θα βάλω το Defult και τα Photoshopiα

Και κάτι άλλες που έβγαλα και μου άρεσαν..

Επίσης το HDR το έκανα κανονικά με το Exposure, Τρείς φωτογραφίες

Έχω κάνει και μερικές με 5..

Αλλά αυτό ήθελα να ρωτήσω γιατί όσοι έχουν κάνει HDR εδώ μέσα με τα δικά μου μια φορά σαν εικόνα (Χρώματα/εμφάνηση κτλπ) δεν βγαίνουν..

Για αυτό ήθελα να ρωτήσω με τι πρόγραμμα τα πειράζεται..

Βρήκα και το Photomatix βλέπω μερικά Tutorials γιατί κάνει αρκετό Noise από το Photoshop και μέχρι να συνήθω να το διορθώνω μέσω Photoshop έχω λιγο ακόμα..

Defult

cHChvuV.jpg

EFctVSz.jpg

AkFXce2.jpg

0owVSF5.jpg

Edited

hRh1KoK.jpg

EkwI60Z.jpg

SJT9IaM.jpg

Gouk4QV.jpg

QW3eRtZ.jpg

Edited 2

8WilRNw.jpg

zI3F0fI.jpg

Και αυτές εδώ As Shot και μόνο Resize..

xrhXtj2.jpg

AWnNIhH.jpg

ELzriUg.jpg

PUBrvFU.jpg

10tQY51.jpg

AQPEE4O.jpg

J54hihG.jpg

Γατι το contrast μοιαζει να εχει χτυπησει πατο στις default?

Το κατεβασες για καποιο λογο ..??Ο φακος ζοριστικε με τα φωτα απεναντι σε περιεργες γωνιες...??

Μην κανεις τοσο επιθετικη επεξεργασια.Ποτε δεν ειναι ωραια.

Πχ στη δευτερη μονο με contrast φτιαχνει..(σε σχεση με την αρχικη.)

Βαζε και τα exif..(σε ο,τι δεν κανεις hdr..αλλα και σε αυτα μπορεις να βαλεις τo normal και +-2εV πχ)

Στις πρώτες τι edit έκανες και βγήκανε κάποιες λες και ήταν από κινητό Nokia 3410 ?

Πολύ θολούρα ( ειδικά στα χρώματα ), υπερβολικά flat, χαμένες λεπτομέρειες πολλές, κλπ.

Και αυτές εδώ As Shot και μόνο Resize..

xrhXtj2.jpg

AWnNIhH.jpg

Παρατήρησε καλά αυτές τις 2 photo σαν να είναι θεωρία ανατομίας.

Ποιά σου βγαίνει πιο "αρτιστική" και σου "κατευθύνει το μάτι καλύτερα και σε κάνει να σαρώσεις όλο το κάδρο με τα μάτια σου" ?

Sorry Παίδες ετοίμαζα απάντηση από της 3ηωρα.. πήγα για μπάνιο βγήκα για καφέ.. Εβγαλα φωτογραφίες

Γατι το contrast μοιαζει να εχει χτυπησει πατο στις default?

Το κατεβασες για καποιο λογο ..??Ο φακος ζοριστικε με τα φωτα απεναντι σε περιεργες γωνιες...??

Μην κανεις τοσο επιθετικη επεξεργασια.Ποτε δεν ειναι ωραια.

Πχ στη δευτερη μονο με contrast φτιαχνει..(σε σχεση με την αρχικη.)

Βαζε και τα exif..(σε ο,τι δεν κανεις hdr..αλλα και σε αυτα μπορεις να βαλεις τo normal και +-2εV πχ)

Δεν ξέρω ρε γαμώτο.. [MENTION=699]ΝTG[/MENTION]

Καταρχήν να πω ότι τις έβγαλα όλες με AV Mode

F 3.5 Iso 100

Και τα Exposure -2 0 +2

Εχω βγάλει και κάτι άλλες με 5 φάσεις

με Exposure -4 -2 0 +2 +4

Και εκεί φαίνεται να διορθώνετε το θέμα αλλά όχι και τόσο πολύ

Για παράδειγμα

Στο Photoshop Το Defult είναι αυτό..

Kq8krbq.png

hb5KLrW.jpg

Εδώ είναι με -4-2 0 +2+4

Και έτσι όπως είναι άμα κουμπώσω το Scott5 βγαίνει αυτό που είναι ωραίο.. (προσωπικά μου αρέσει)

6jcxgBc.jpg

Επίσης όλες οι παραπάνω που βλέπεις είναι βράδυ

η άλλη είναι μέσα στο δωμάτιο με όλα τα φώτα αναμένα..

(PS. για το από πάνω που έγραψα ↑ ετόιμαζα την απάντηση από της 3ης μετά την παράτησα και συνεχίζω από εδώ..)

RJ0s1YU.jpg

Όπως είπα γενικά οι από πάνω ήταν χθες το βράδυ και λέω άντε να δοκιμάσω και με πιο πολλά Exposure και με Φως

και βγήκε το παραπάνω..

Και έτσι σήμερα βγήκα πάλι για φωτογραφία να κάνω δοκιμές..

Αλλά να σας φτιάξω μια τα Quotes

Και να συνεχίσω το "ηρμό μου" :hehe: και να ποστάρω και τις άλλες τις Photo της καινούριες..

Και να πω και αυτά που με απασχολούνε..

Ναι γενικά είναι όπως τα λέτε ρε παιδες πρέπει να βρείς ένα κάδρο να καθήσεις και να κάνεις δοκιμές για να βγεί όσο το δυνατόν καλύτερο να πυράξεις το WB το Exposure κτλπ.. ήρεμα πράγματα

Αλλά γενικά είμαι σε κίνηση ρε γαμώτο..

Γιατί του έκοψες την ουρίτσα του πουλιού; Καλό θα ήταν να ήταν μέσα στο κάδρο.

Έχω βγάλει και άλλες :p αλλά εκείνη την ήμερα ήταν/είχα το θέμα με το AWB

και είχα πιάσει τώρα τον παπαγάλο και έβαζα

AWB Sun φωτόγραφία.. μετά AWB Cloud φωτογραφία / AWB Shade φωτογραφία..

Για να δω στο μάτι μου πως φαίνονται κτλπ..

Αλλά να καθήσω τώρα και να σπαμάρω το θέμα με φωτο και να βάλω όλες αυτές εδώ δεν λεει..

YozaACW.jpg

[MENTION=21436]sfirculitu[/MENTION]

εχεις ενεργοποιημενο active dlighting sto max?

Δεν ξέρω τι είν τούτο..

Όσο για το HDR κτλπ θα συνεχίσω παρακάτω..

Παρατήρησε καλά αυτές τις 2 photo σαν να είναι θεωρία ανατομίας.

Ποιά σου βγαίνει πιο "αρτιστική" και σου "κατευθύνει το μάτι καλύτερα και σε κάνει να σαρώσεις όλο το κάδρο με τα μάτια σου" ?

Προσωπικά και οι 2 απλά στην δευτερη να ήταν κομένη η πλώρη/μύτη του καραβιού..

Αλλά την πρώτη δεν θα την πείραζα καθόλου.. (για Crop) άμα μου έλεγες για Edit τα μάτια έξω θα της πέταγα..

Και επειδή σας άρεσε ο CoCo :hehe:

Πήγα σήμερα και έβγαλα και άλλες :hehe:

Και θέλω να σας βάλω και τα HDR By Defult και HDR Edited αλλά και τα κανονικά από το κάθε κάδρο που μου έχει κάνει εντύπωση στο μάτι..

Θα βάλω την Original

Το HDR θα είναι As Shot

Αλλά τα HDR Edited..

Έχω πειράξει τα πάντα όλα μέχρι και Sharpness (χθες έμαθα πως το κάνω με Photoshop)

και συνέχεια με Remove Ghosts γιατί σήμερα ήταν κουνημένες λόγο θάλασσας

Ήθελε με TV Mode αλλά ρε γαμώτο δεν ξέρω να το χειρίζομαι χθες άρχισα να το διαβάζω

όταν ήμουν για μπάνιο λιγο με τα Settings τι παίζετε αλλά λόγο δουλειάς το παράτησα σήμερα άμα είναι θα συνεχίσω

λιγο.. Μπορεί να πάω σε κάνα δρόμο να βγάλω τίποτα αυτοκίνητα κατα της 11

Να δοκιμάσουμε και από εκει..

Οι Original Photos..

54i46D2.jpg

ezdShJZ.jpg

GXwkGPP.jpg

oVvqEqy.jpg

6Bz87d2.jpg

jbHr9bt.jpg

Τα κανονικά HDR

NTROHRn.jpg

l1vwOvI.jpg

YB5hpYl.jpg

NvXgpND.jpg

lB5QysD.jpg

LLLryUb.jpg

Και τα EDIT HDR

tr0mmBx.jpg

0syHpdv.jpg

x4areqU.jpg

w2je6rg.jpg

roQ2ePs.jpg

Αυτό εδώ είναι με 8 Σκαλες Exposure..

GRoqpFm.jpg

Και ο Coc0

jyG8jFf.jpg

yFBdHMj.jpg

Αυτά από σήμερα..

Εχω βγάλει και άλλες αλλά επειδή είναι κουνιμένες δεν έβγαλα με TV

έχει αρκετό Ghosting και έτσι δεν αξίζει..

Τώρα σχετικά με το HDR δοκιμές κάνω..

Δεν λέω ότι δεν μου αρέσει.. Ειδικά αυτά τα ψαγμένα τα PhotosopioHdr μου αρέσουν πάρα πολύ..

Απλά τι γίνεται τώρα θέλω προσωπικά να βρώ την ιδέα δηλαδή το σήμα καταθετεν όλων τον φωτογραφιών που βγάζω..

Για παράδειγμα έλεγα HDR.. έλεγα να παίξω μόνο Ασπρό Μαυρό.. αλλά νταξ εδώ καλά καλά δεν ξέρω να βγάζω σωστές Photo..

Αρχίσα και εγώ να διαβάζω το Thread από την 500 σελίδα το έχω ξεκινήσει και βλέπω τώρα παιδία που

που όπως ο Angel_f Gomar Hayabusa που τους βλέπω και στο Facebook

Είναι λες και βγάζουν συγκεκριμένου τύπου φοτογραφιών

Και βάζουν όλη τους την δύναμη κατι τετοιο μου βγάζουν

Δεν ξέρω άμα είναι φοτογραφοι σαν κανονική δουλειά

Χωρια την "επαγγελματική" δουλεια που κάνουν στην φωτογραφία..

Για παράδειγμα γνώρισα έναν ρουμανο φωτογράφο που μου είχε πει..

Κάνω ότι μου ζητήσουν.. Πχ την θέλω έτσι.. έτσι την κάνω..

Αλλά αυτός όταν την ανεβάζει στα δικά του τέτοια.. τους κάνει σαν κούκλες όλους..

Σκυλι γατί ανθρωπος τους κάνει σαν κούκλες και τους καθαρίζει..

Αλλά γενικά θέλω δουλειά ακόμα..

Ακόμα δεν έχω διαβάσει το Manual της μηχανής

Τώρα κοιταζα τρόπους φωτογραφισης κτλπ.. Έχουμε δρόμο ακόμα..

Πιστευω θα τα βρούμε μπροστά μας..

Θα πρότεινα πάντως ένα βιβλίο να διαβάσεις και να ξεκινήσεις τις δοκιμές με αυτά που θα μάθεις μέσα από αυτό αρχικά με τοπιογραφικές φώτος ( τοπία, landscape δηλαδή ).

Τα HDR για να φαίνονται ρεαλιστικά και όχι φτιαχτά στο photoshop θέλει πολύ adjustments στο 16bit local adaptation, ή παίζεις με την επιλογή Exposure & Gamma δίνοντας ένα μικρό boost στο exposure, παίζοντας με 5 photos σε αυτό το mode.

Τοπιογραφικές ήθελες να πεις.

Ναι σωστά.

Πω πω, δεν πάω καλά τώρα τελευταία, κάνω κάτι τραγικά λάθη που κανονικά ούτε στον ύπνο μου δεν θα τα 'κανα.

Ώρες ώρες είμαι αλλού γι' αλλού...

ο σκοπος του HDR ειναι να καλυψει περιοχες που ΔΕΝ μπορει η καμερα να καταγραψει λογω αδυναμιας αισθητηρα της μηχανης

Ο αρχικος σκοπος και πιο βασικος αυτος ειναι.

απο εκει και περα ξεκινησαν πολλοι να παιζουν με τα χρωματα και σε συνδιασμο με καλους τονους και σε επιπεδα οχι σουρεαλιστικα , βγαινει μια πιο ομορφη "ψευτικη" φωτογραφια

Τι εννοω.

αυτη η φωτογραφια ειναι HDR

DSC_0829a.jpg

επεξεργασμενη με το SNS -hdr pro

τραβηγμενη με D90.Οταν τραβηξα με την D3X την ιδια φωτογραφια βγηκε σχεδον ολοιδια λογω μεγαλυτερου δυναμικου ευρους

ιδιο παραδειγμα και αυτη:

DSC_0052a.jpg

τωρα υπαρχουν και οι επιλογες το να παιξεις παλι ομορφα με την τεχνικη HDR και να δωσεις αλλη αισθηση στη φωτογραφια χωρις να το παρακανεις.

επεξεργασμενη pseydo hdr (δλδ 1raw) με το περιφημο photomatix

DSC_0414_5_6_a1.jpg

αλλη μια παλι με ιδια τεχνικη

DSC_0640e_b_d1_1.jpg

και αλλη απο τις καλυτερες μου hdr

DSC_0806_7_8b.jpg

dsc_8153a.jpg

πιο συγχρονες :

JSN_6933_4_5_a_zps440c51bf.jpg

JSN_6372a_zps8576b052.jpg

αυτο που θελω να σου τονισω ειναι οτι η τεχνικη HDR δεν εφαρμοζεται σε ΟΛΕΣ τις φωτογραφιες. Αλλα σε φωτογραφιες που εχεις εντοντα φωτιστικα φαινομενα.

πχ ηλιο με τοπιο.

προσεξε ομως,οχι γενικα ηλιο.Γιατι αλλιως θα βγαλεις μια καρικατουρα σαν αυτην :

DSC_0533_4_5_tonemapped_1.jpg

^^ αυτη εννοειται οτι ΔΕΝ χρειαζοταν HDR , για τον λογο οτι δεν εχει καποιο σημειο στο καδρο που με την αρχικη φωτογραφια δεν πηρα πληροφορια.

γιαυτο και χαλασε.

η ενα σπιτι με ΠΟΛΥ εντονο εξωτερικο φως (οποτε καμμενα highlights) και ως αποτελεσμα δεν φαινεται το μπαλκονι , οποτε με το HDR παιρνεις μια πιο ισορροπημενη φωτογραφια.

η επεξεργασια δεν πρεπει να ειναι υπερβολικη για να μπορεις να δωσεις ενα ικανοποιητικο αποτελεσμα και οπτικα ωραιο.Να μη κουραζει , να μη χασεις τους τονους , να ειναι πιο μαλακα τα χρωματα , οχι εντονες διαφορες , οχι εντονο κοντραστ.Γενικα οχι πασαλημα

Υ.Γ στις φωτογραφιες που ανεβασες , οπως σου ειπα και πριν , καμμια δεν ειναι για την τεχνικη αυτην.Υπαρχει ολη η απαιτουμενη πληροφορια εξαρχης.Δεν χρειαζεσαι να πουσαρεις κατι η να μειωσεις κατι.Και γιαυτο τον λογο δεν σου πετυχαν

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.