Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Μια ερωτησουλα να κανω. Κανα καλο μερος για την αυριανη πανσεληνο, εντος ν. αττικης, με θαλασσουλα, για να κανει αντανακλασεις το φεγγαρακι το λαμπρο :) ?????????

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Πλην απειροελαχιστων περιπτωσεων μια απλη θαλασσα φεγγαρι και αντανακλαση θα ειναι μια ανιαρη φωτογραφια.

"Ντυσε" το foreground με κατι ...πλοια,βαρκες,προκυμαια,αερογεφυρες ,σεφ,ακροπωλη(λευκο πυργο οι βορειοι) κλπ κλπ..

Πλην απειροελαχιστων περιπτωσεων μια απλη θαλασσα φεγγαρι και αντανακλαση θα ειναι μια ανιαρη φωτογραφια.

"Ντυσε" το foreground με κατι ...πλοια,βαρκες,προκυμαια,αερογεφυρες ,σεφ,ακροπωλη(λευκο πυργο οι βορειοι) κλπ κλπ..

ΣΕΦ με φεγγάρι ήταν ωραίο θέμα το καλοκαίρι του 2010. Τότε που κάποιοι ρομαντικοί είχαν ανάψει και φωτιές τριγύρω :hehe: Καστέλλα όμως, μια χαρά θα πηγαίνει. Βέβαια, έχω την αίσθηση ότι θα είναι αργά το βράδυ όταν το φεγγάρι θα είναι προς την Καστέλλα.

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας.

Βασικα, σκεφτομουν την ΔΕΗ Λαυριου, Τραυματίστηκαν 8 εργάτες σε έκρηξη υποσταθμού της ΔΕΗ στο Λαύριο | -APN.GR-APN.GR

Και ειδικα στο εκκλησακι, που ειναι λιγο πιο πισω απο εκει, που γυρω απο αυτο, ειναι μονο θαλασσα.

όσο περνάει ο καιρός, η αίσθηση ότι ο 100-400 είναι ο νέος 70-200 (για ff σώματα) γίνεται όλο και πιο έντονη :p

attachment.php?attachmentid=56946&stc=1&d=1371990914

εδιτ: παραδόξως, με πιο κλειστά διαφράγματα (φ/9 δοκίμασα μόνο tbh) έβγαλα χειρότερες φωτογραφίες :p

post-4171-1416077480,6314_thumb.jpg

Σ/κ στο χωριό, Ανατολή Αγιάς (Σελίτσιανη)

Όλες με τον 35mm 1.8G. Τελικά με εχει βολέψει αρκετα για all around, και είναι καταπληκτικός για τα λεφτά του! :D

Η κερασιά του παππού (τα κεράσια φαγώθηκαν αμέσως μετά :p)

boCkO8O.jpg

f/2.8

1/200

ISO 100

TxA0wbE.jpg

f/2.8

1/125

ISO 100

mEX7GaD.jpg

f/5.6

1/200

ISO 100

h2qGPmg.jpg

f/5.6

1/400

ISO 100

AMES0sF.jpg

f/8

1/320

ISO 100

Πρώτες δοκιμές long exposure (timer και MUP που λέγαμε στο άλλο θέμα :p)

pJYIT2s.jpg

f/8

30"

ISO 200

Σ/κ στο χωριό, Ανατολή Αγιάς (Σελίτσιανη)

TxA0wbE.jpg

f/2.8

1/125

ISO 100

Μια ιδέα για αυτή, προφανώς υποκειμενική, κλπ, είναι να την έβγαζες 2 φορές με διαφορετικό focus ώστε να πιάσεις τα λουλούδια focused παντού και να κάνεις focus stacking ώστε να έχεις και τα 2 λουλούδια in full focus και το υπόλοιπο background σε ψιλο-bokeh όπως τώρα.

Πρώτες δοκιμές long exposure (timer και MUP που λέγαμε στο άλλο θέμα :p)

pJYIT2s.jpg

f/8

30"

ISO 200

Αυτή εδώ μου αρέσει πολύ, δεν ξέρω γιατί, ίσως από τον ωραίο τρόπο που έχουνε φωτιστεί οι δρόμοι ? Η γωνία λήψης και ο φωτισμός μαζί ? Κάτι μου την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες αυτού του post.

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION] λογικά γινόταν. Η λήψη είναι στο χέρι (όλες βασικά πλην της τελευταίας).

Έχω άλλη μια λίγο πιο μακρινή και τα λουλούδια είναι πιο in focus και τα 2

Η τελευταία μου άρεσε κι εμενα πολύ. Φωτισμος, κάδρο, δεν είμαι σίγουρος.

Μ' άρεσε που το βουνο χωρίζει την εικόνα στα 2, και μαλιστα σχεδόν συμμετρικά. Απ τη μια το χωριό απ την άλλη ο ουρανός.

Μια σημείωση απλά.

Το bokeh δεν έχει καμία σχέση με το σημείο εστίασης (ή μη)

Δηλαδή δεν στέκει να πεις ότι κάτι το έχεις σε ψιλο-bokeh κλπ.

Sent from my Galaxy Note using Tapatalk

Προφανώς, απλά το διατύπωσα έτσι γιατί έτσι μου ακούγεται πιο ξεκάθαρα μέσω γραπτού λόγου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.