Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

9070824600_fb92171806_c.jpg

rp.k

πήρα εντέλει την Olympus OM-D E-M5 παρά τις δικές σας προτροπές

η ποιότητα κατασκευής σε σχέση με 5100-3100-500-550 είναι πολύ καλύτερη

το μέγεθος βέβαια με τον 12-50 είναι ψιλοαπογοήτευση αλλά ένας wide prime είναι στα άμεσα σχέδια..

τώρα από ποιότητα φωτογραφιών μια χαρά φαίνεται.. αν και οι καλές photos δεν βγαίνουν από τις καλές μηχανές όσο και αν το ψάχνουμε εδώ στο thelab...

γιατί όπως μας είπε κ ο δάσκαλος για την συνημμένη photo:

"και άσε τους φωτογράφους πουλιών να ξυπνάνε από τα χαράματα..."

και συμπληρώνω εγώ: "και να κουβαλάνε τους 200-400.."

post-2402-1416077465,7428_thumb.jpg

γιατί όπως μας είπε κ ο δάσκαλος για την συνημμένη photo:

"και άσε τους φωτογράφους πουλιών να ξυπνάνε από τα χαράματα..."

και συμπληρώνω εγώ: "και να κουβαλάνε τους 200-400.."

εχ... άτοπο. και το ένα, και το άλλο. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει αξία καλλιτεχνική, όχι ως φωτογραφία πτηνών.

καλοδούλευτη η μηχανή.

εχ... άτοπο. και το ένα, και το άλλο. Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει αξία καλλιτεχνική, όχι ως φωτογραφία πτηνών.

καλοδούλευτη η μηχανή.

thanks!

δηλαδή οι άλλες τι έχουν? για ποιό λόγο τις βγάζουν και κατακλήζουν το flickr η κάθε flickr?

Βασικά, μεγειές.

Έχεις αρνητικη χροιά ή είναι ιδέα μου? We just talking here.:agree:

Το ένα hardware δεν ακυρώνει το άλλο.

Υπάρχουν και αυτοι που κάνουν street/journalism/wedding/etc με ΟΜΔ και διαπρέπουν και υπάρχουν και άλλοι που κάνουν street/etc με D800/5DMK3 ή και με Χασελμπλαντ. Τι τους λές? Στην τουρκία στην Ταξίμ πέτυχα τύπο με land camera να κάνει street. Εγώ εκεί ήμουν με την 122κ...

Τωρα αυτή με τους γλάρους, δεν είναι στο genre του wildlife.

Με search η πρώτη που βγήκε:

D3s, 70-200 2.8, για δες και πες αν τον αφήνεις να ξυπνάει χαράματα ή όχι.

500px / Photo "Take off !!!" by Edwin Kats

παρεξήγησις,

δεν ηθελα να εχω αρνητική χροια.. αν κ τωρα που με ξαναδιαβάζω οντως ειχα.. :flag:

δεν λεω οτι αυτοι με καλο hardware δεν εχουν καλες φωτός , βασικά οι περισσότερες καλές photos είναι με φoτογραφικές πολλών χιλιάδων ευρώ...

και η omd μιας και το ανέφερες ακριβή μηχανή είναι για έναν ερασιτέχνη σαν εμένα οι τους πιο πολλούς από εδώ μέσα.. οπότε και εγώ πλέον στην άλλη κατηγορία ανήκω...

απλά ήθελα να δώσω λίγο περισσότερη έμφαση στο πως φωτογραφίζουμε από το με τι φωτογραφίζουμε....

και για τους φωτογράφους πτηνών πέρα από επιστημονικής η ντοκιμαντερίστικης πλευράς νομίζω οι φωτογραφίες τους είναι καλλιτεχνικής χροιάς και γιαυτό έκανα την σύγκριση...

p.s.: η photo που εβαλες οντως ειναι γαματη αλλα μεχρι εκει φτανει.. την ειδα μια φορα ειπα γαματη και wow, αλλα δεν εχει κατι αλλο να μου δειξει... ενω του koudelka μπορεις να την κοιτας για αρκετη ωρα και να μην βαριεσαι..

Καλο θα ηταν να μη μπερδευουμε εννοιες.

Η φωτογραφια εξυπηρετει το σκοπο της και ο εξοπλισμος τον φωτογραφο.

Καλες φωτογραφιες (πραγματικα καλες) βρισκεις οπουδηποτε και με οτιδηποτε χωρις το ενα ειδος να αναιρει το αλλο.

Δεν εχει καν νοημα να μπεις σε τετοια συγκριση

Και μιας και το θεμα το απαιτει ..βαλτε απλα τις φωτογραφιες σας ..με τα exif τους.

Πρωτη αποπειρα που δοκιμασα να βγαλω το φεγγαρι στα 200mm οπου για να πω την αληθεια περιμενα χειροτερα αποτελεσματα και με αυτο που βλεπω ειμαι κατι παραπανω απο ικανοποιημενος. Ειναι τραβηγμενη με την samsung nx1000 & τον 55-200mm οπου αναγκαστικα να κανω crop για να φανει μεγαλυτερο το φεγγαρι. Πραγματικα ομως δεν θελω να φανταζομαι ποσο καλυτερα θα μπορουσε να βγαλει την συγκεκριμενη ενας ας πουμε 400αρης.

9097024340_39affff45c_c.jpg

400 iso, f/7, 1/320, 200mm

Το καλο ειναι οτι μου ανοιξε η ορεξη για φωτογραφιες με ουρανο τετοιου τυπου οποτε καποια στιγμη πρεπει να βρω καποιο καλο σημειο με ξαστερια για δοκιμες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.