Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

[MENTION=324]billpeppas[/MENTION] Ναι έτσι άμα και οι 2 ασχολούντε με την φωτογραφία.. Και το γουστάρουν..

Όταν είσαι μόνος σου τι κάνεις?

Και εκεί προγραματίζεις και πηγαίνεις για περπάρτημα 1 πράγμα?

[MENTION=4171]deninho[/MENTION] :hehe:

Γιατί εντάξη άλλους δεν τους νοιάζει.. και χυνονται..

Και μόνος σου μια χαρά είναι ( αρκεί π.χ. να μην είναι βράδυ απόμερα ενώ εσύ είσαι κλανιάρης π.χ. :D ).

Με παρέα είναι καλύτερα, και δεν είναι απαραίτητο να είναι πορωμένος με την φωτογραφία ο άλλος.

Κάνετε τον περίπατο σας ( δεν είσαι στάσιμος όταν εξερευνάς μέρη για φωτογράφιση ), λέτε καμμιά λαμακία, γελάτε, σκέφτεστε ιδέες και κάδρα, βλέπεις τοπία/φύση/ζώα/νέα μέρη ή και κόσμο ( αν πας σε παραλία, κλπ ).

Αν το συνδυάσεις με μονοήμερη/διήμερη/τριήμερη εκδρομούλα είναι ακόμα πιο σούπερ.

Πας π.χ. Ναύπλιο με την γκόμενα/γκόμενο ή φίλο/φίλη ή και μεγαλύτερη παρέα, κάνετε περιπάτους, φωτογραφίζετε, κάνετε μπανάκι, τρώτε έξω, πάτε για ποτάκι, κλπ...

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Σωστός.:nerd:

Oν ανοδερ ματερ, για δειτε και πειτε λίγο πως είναι η επεξεργασία?

F/4, ISO400, 1/30

9004863033_0504280272_c.jpg

IMG_8438 by Ir4klis, on Flickr

Μου αρέσει κι έτσι, αλλά νομίζω θα προτιμούσα και με το αριστερό αυτί in focus ( μέσω focus stacking αν δεν σου έβγαινε με την μια η pic )

Εγώ όταν πάω εκδρομές, την έχω βραχιολάκι στο δεξί χέρι. Πως είναι το ρολόι στο αριστερό, είναι η DSLR με τον όποιο φακό (18-70mm, 80-200mm, 300mm) στο δεξί και κρέμεται από το λουρί.

Όταν γυρίσω σπίτι, αν δεν είμαι κομμάτια, πέρασμα στο pc. Ps, άλλη μέρα. (συνήθως διορθώνω τη γεωμετρική παραμόρφωση στα 18mm και κάνα level που δεν πέτυχε με την έκθεση)

Κατάλαβα οκ Να προετιμαζόμαστε ψυχολογικά λέω..

Και κάτι ακόμα ότι φωτογραφίες βγάζετε, αφού τελειώσετε πέρνετε την κάρτα στο PC και ταπα Photoshop?

Δεν υπάρχουν κανόνες σε αυτό.

Άλλοι δεν γουστάρουνε καθόλου photoshop ( ούτε την πιο απλή ψιλομικρολεπτομέρεια ), άλλοι ελαφρά πράγματα ( λίγο sharpening, μικρό πείραγμα στο color balance, etc ) άλλοι την περνάνε κόσκινο μέχρι να την φέρουνε απολύτως εκεί που θέλουνε οι ίδιοι.

Με τις DSLR και το RAW shooting έχεις το καλό ότι μπορείς να μαζέψεις αρκετά πράγματα μετά το τράβηγμα της φωτογραφίας δίχως να σκοτώνεις την ποιότητα ( π.χ. σκιερά μέρη που βγήκανε φωτεινά λόγο υπερ-έκθεσης ).

Η σειρά σωστά είναι, τραβάς, τελειώνεις την φωτογράφιση, κάρτα στο PC, copy, preview και αλλαγές με photoshop/lightroom/gimp/etc σε ότι θες, και publishing.

Το μεγαλύτερο ζήτημα κατά την ταπεινή μου και σίγουρα όχι ειδική άποψη είναι να βγάλεις τα βασικά της φωτογραφίας αρχικά στο τράβηγμα, πράγματα που δεν διορθώνονται έπειτα, όπως π.χ. το focus, depth of field, το composition ( σύνθεση της σκηνής, που τοποθετείς το κάθε αντικείμενο, ποιά γωνιά δείχνεις και ποιά όχι ), το exposure να μην χάσεις λεπτομέρειες λόγο λάθος ή ελλειπούς έκθεσης ( σε σκηνή με μεγάλη διαφορά contrast μεταξύ ουρανού και βράχων στην σκιά π.χ. μπορεί να χρειαστεί να τραβήξεις 2 φωτογραφίες με διαφορετικές εκθέσεις για να πετύχεις τέλεια τον ουρανό/σύννεφα κλπ και στην άλλη τέλεια τα βράχια και μετά να τις συνδυάσεις για το αποτέλεσμα ) [ exposure stacking ].

Τα υπόλοιπα, χρωματικοί τόνοι, κάδρο ( cropping, expansion προφανώς δεν μπορείς, αν θες πλήρες κάδρο προφανώς πρέπει να καδράρεις σωστά όταν τραβάς την φωτό ), blur σε σημεία που δεν έκανες, αφαίρεση κάποιου μικροαντικειμένου ή θαμπάδα από τον ήλιο π.χ. μπορούνε εύκολα να διορθωθούνε στο photoshop.

Σωστός.:nerd:

Oν ανοδερ ματερ, για δειτε και πειτε λίγο πως είναι η επεξεργασία?

F/4, ISO400, 1/30

9004863033_0504280272_c.jpg

IMG_8438 by Ir4klis, on Flickr

Ο helios αυτα??

Δε νομιζω να εχει μεταμορφωθει τοσο πολυ απο το διαφραγμα και τις συνθηκες αλλα το sharpenning μοιαζει οριακο(σε μικρη αναλυση δεν ενοχλει σιγουρα..στην original και στο 100% ενδεχεται να "φανει" σε καποιους).

Προσωπικα θα την προτιμουσα ~+0.8 exposure..και ενα μικρο ανεπαισθητο levels (+5-10 στο ργβ).

Ο Helios αλλά ο 58άρης. Η εικόνα είναι απειραχτο jpeg, με custom picture stlye όμως, το Shutter Down Pancake. To ξέρω πως είναι για βιντεο αλλά έχει φάση και σε φωτογραφίες :ρ

Εdit: Λες δηλαδή να μειώσω λίγο το sharpening?

τσου....νομιζα ηταν ο 135αρης και ψαχνοσουν περι sharpenning.

Το shutterdown πετα το..:p

Δεν εχεις καπου καμμενα -ψημενα καλυτερα- highlights για να το χρησιμοποιησεις..

Δοκιμασε μια τις αλλαγες μου και πες μου τι και πως.

(στο ηδη υπαρχον jpg που ειδα ομως.Υποθετω τραβηξες μια χαρα εικονα απο θεμα εκθεσης και το σφαξες με το εφε:p)

(το levels που ανεφερα δινει μια αισθηση contrast παραπανω..(βγαζει λιγο την "γκριζαδα" με on-off θα δεις τι λεω).

τσου....νομιζα ηταν ο 135αρης και ψαχνοσουν περι sharpenning.

Το shutterdown πετα το..:p

Δεν εχεις καπου καμμενα -ψημενα καλυτερα- highlights για να το χρησιμοποιησεις..

Δοκιμασε μια τις αλλαγες μου και πες μου τι και πως.

(στο ηδη υπαρχον jpg που ειδα ομως.Υποθετω τραβηξες μια χαρα εικονα απο θεμα εκθεσης και το σφαξες με το εφε:p)

(το levels που ανεφερα δινει μια αισθηση contrast παραπανω..(βγαζει λιγο την "γκριζαδα" με on-off θα δεις τι λεω).

Βασικά τραβούσα κατευθείαν jpegs με διαφορα picture styles για να δω πως φαίνονται, οπότε βγαίνανε έτοιμες σφαγμένες. :hehe:.

Levels?! που είναι τα levels στο ΛΡ4?* Mε δοκιμες σε lights και darks παντως γυρνάει στο αρχικό, χωρις το grey tint, το standar προφιλ δηλαδή.

ΕΔΙΤ *ΑΑααα καταλαβα:slap:.

54837056.jpg

ανεβασε και το exposure 0.8 να φωτιστει καλυτερα (κατα την αποψη μου παντα).

(ισως χρειαστει να κατεβασεις το levels ή ο,τι εκανες ..με δοκιμες θα το ισορροπησεις...)

Πως την παλευετε χωρις (adjustments) layers??

Την βάζω εγω για τον Αντρέα που "ντρέπεται" :D

601941_555268924524898_471543900_n.jpg

Κλοπη ξενης ιδιοκτησιας! θα σε καταγγειλω για τα πνευματικα δικαιωματα! λολ... πλακα κανω!

παιδια η γνωμες ειναι σαν τις κ_λ_τριπιδες! ο καθενας εχει κι απο μια! στα δικα μου ματια αυτη η φωτο ειναι τελεια! αν εξαιρεσεις λιγο το halo effect εκει πανω στα δεντρακια! το οποιο ηθελε αρκετη δουλιτσα για να φτιαξω τα χρωματα του ουρανου αλλα και πανω απο τα δεντρα, ωστε να μη φαινεται η διαφορα! αλλα δεν ασχοληθηκα περαιτερω επειδη και ετσι μου αρεσε. δεν θα τη κατεβασω σε διαγωνισμο, ουτε κυνηγαω το πρωτο βραβειο, για background στην οθονη μου τη χρησιμοποιω!

Η εκαστοτε φωτογραφια φανταζει διαφορετικη στα ματια του καθενος! το θεμα ειναι, τι θελει να περασει ο εκαστοτε φωτογραφος με αυτο που δειχνει! αυτο το δραματικο ηθελα να περασω ακριβως. λιγο μονος στο δασος, λιγο θα πεσει ο ουρανος να μας πλακωσει! κτλ.

Τα γραφω αυτα, οχι γιατι δεν ανεχομαι την κριτικη, προς θεου! αλλα κι εγω εχω δει πολλες φωτος εδω, που τις θεωρω πολυ κατω του μετριου στα δικα μου ματια!

Μια φωτο μπορει να εισαι σουπερ απο πλευρα τεχνικης, composition, αλλα να ειναι απλα αδιαφορη στα ματια των θεατων. εχω βγαλει κι εγω πολλες τετοιες.

Προσωπικα την παραπανω φωτο τι δοκιμασα σε πολλες παραλλαγες, αλλα με εντυπωσιασε σε hdr ετσι οπως ειναι!

τη τράβηξα για μία παρουσίαση αλλά μου άρεσε, οπότε τη μοιράζομαι :)

IMG_7030.jpg?m=1371236689

μάλλον αν ήταν περισσότερα κεριά στη πάνω μεριά να ήταν καλύτερη. οπως και να έχει είναι πρώτη προσπάθεια :)

edit: Ξέχασαααααααααααααα!!!

Νίκο που λες είναι

f/9

iso 400

1/13sec

0 step

78mm :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.