Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

νομίζω οτι υπάρχουν μηχανήματα που τυπώνουν σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από το CMYK

όπως τα lamda,

αλλά και οικιακοί εκτυπωτές με sRGB ή RGB παλέτα.

όχι?

Έχεις δίκιο man. Το ότι η εικόνα τρώει Gamut Warning σημαίνει πως δεν μπορεί να εκτυπωθεί

σε CMYK (offset πχ), όχι πως δεν μπορεί να εκτυπωθεί γενικά. Εδώ και χρόνια εκτυπώνω και

κάνω διάφορες συζητήσεις με άτομα που αυτή είναι η δουλειά τους και ποτέ κανείς δεν έτυχε

να μου μιλήσει για lambda εκτυπωτές. Το 'ψαξα κι όλας κι έχουμε και στην Ελλάδα εταιρία που

εκτυπώνει σε τέτοιους. ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ φάση. Αν και από τιμές που checkαρα σε site εξωτερικού,

βαράνε. Όσο για εκτυπωτές με SRGB ή RGB παλέτα, δεν ξέρω τι παίζει... χαρακτηριστικά σήμερα

το πρωί πήρα τη γκόμενα και πήγα και την εκτύπωσα σε διάφορα μαγαζιά εκτυπώσεων. Πουθενά

δεν πήρα το αποτέλεσμα της δεξιάς γκόμενας. Παντού την βγάζαν όπως φαίνεται σε CMYK proof.

Άμα ξέρεις εσύ κάπου σε Ελλάδα που να έχουν εκτυπωτές που να μπορούν να την εκτυπώσουν

όπως φαίνεται (πέρα από τους Lambda) στείλε κανά pm να τους έχω υπόψη. Thanx για το info

ξανά, έχω μείνει άφωνος με τους Lambda. :nada:

Και μια photo τραβηγμένη με πατάτα έτσι για να 'μαι και λίγο on-topic.

g3buA.jpg

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

υπάρχουν ένα κάρο μαγαζιά που τυπώνουν ό,τι βλέπεις άντε να στη σκοτεινιάσουν λίγο

αλλά που μπορείς να κάνεις και δοκίμιο μια λωρίδα από το θέμα σου στο υλικό που διαλέγεις.

Γενικά το πως ξεκίνησες το θέμα ήταν λίγο υπερβολή με το gamut.

Φωτογραφικά κανείς δεν τυπώνει σε offset και αν τυπώνει φροντίζει ο γραφίστας να βγάλει δοκίμιο και να στείλει τυπωμένο το φύλλο έτσι που να μοιάζει η παλέτα με τη οθόνη

και μετά κάθεται ο offsetάς και ρυθμίζει τα τύμπανα και τους χαλκούς πόσο από το κάθε τι θα πατάει.

Γενικά δεν δέχομαι οτι κάτι δεν τυπώνεται, απλά ο άλλος δεν έχει όρεξη να ασχοληθεί.

και στο σπίτι ακόμα τυπώνεις τα πάντα.

η μετατροπή από ένα color space σε ένα άλλο θα έπρεπε να γίνεται με προγράμματα(rip)

αν εκεί που τυπώνεις δεν έχουν αγοράσει το ακριβό rip ~3K για τα mimaki

δεν φταίει ούτε το RGB ούτε το CMYK.

επίσης υπάρχουν μαγαζιά που τυπώνουν μόνο φωτογραφίες,δεν ξέρω σε τι μηχάνημα,

από διπλανό φωτογραφικό φορουμ τους βρήκα, και πετυχαίνουν πολύ καλό αποτέλεσμα.

+το κόστος εκτύπωσης είναι σχετικά ακριβό γενικά

αλλά αν συνυπολογίσεις το στοκ ακριβού χαρτιού,τη διαθεσιμότητα, τα ξεραμένα μελάνια,καθαρισμό κεφαλών το service και τα πάντα όλα

ο μόνος λόγος για να μην τυπώσεις έξω είναι να γουστάρεις να βγει η φωτό ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τη βλέπεις, όπως κάναμε με το [MENTION=1251]Sakis[/MENTION] στην έκθεση.

Άντε και για μένα προσωπικά, να μη "μοιράζεις" το υλικό σου στα μαγαζιά...

Και γω πηγα εχτες με εναν φιλο μου αλλα ηρθε ενας κυριουλης και μας αρχισε τα γνωστα

"Πως μπηκατε εδω? Ξερετε οτι απαγορευεται? Αν χτυπησετε εμεις θα φταιμε και τετοια"

Δεν προλαβα να βγαλω ουτε 6 κλικ :fist::fist::fist: Θα ξαναπαω αυτο ειναι σιγουρο

παιδια αυτο το μέρος που ακριβώς είναι;;:happy:

Aκολουθώντας το λιμάνι και περνώντας μπροστά απο τον ηλεκτρικό σταθμό με κατεύθυνση προς Δραπετσώνα, συνεχίζουμε όλο αριστερά παράληλα με το λιμάνι. Στο σημείο που φτάνουμε μπροστά απο έναν σταθμό τρένου και πρέπει να πάμε υποχρεωτικά δεξιά ή αριστερά, πηγαίνουμε αριστερά και προχωράμε κάτω απο το τούνελ. Μετά το τούνελ αντί να συνεχίσουμε ευθεία βγαίνουμε στο άνοιγμα αριστερά προς την είσοδο-έξοδο του λιμανιού.

Στον δρόμο που κατεβαίνουμε προς το λιμάνι έχουμε στα δεξιά μας έναν φράχτη απο συρματόπλεγμα. Στο σημείο που ανοίγει ο φράχτης μπορούμε να μπούμε με το αυτοκίνητο και να προχωρήσουμε προς την καμινάδα ...

via dpgr.gr

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.