Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

τα 'σπασε ο φωτισμός, πραγματικά. αν είχες και δεύτερη θα ήταν ακόμη πιο σούπερ αλλά πραγματικα΄ειναι πολύ ικανοποιητικό το αποτέλεσμα (ως προς το φως αφού αυτό αφορούν οι δοκιμές) στα μάτια μου.

Εξαίρεση ότι στο δεύτερο καρέ έτσι όπως έχει καδράρει ο κιθαρίστας δείχνει αφύσικα κοντός :p

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

η δευτερη ομπρελα πιστευω θα μπαινε πισω αν κ δε χρειαζεται ομπρελα αλλα καποιο φλασακι σκετο για σιλουετα.Αλλα οχι δεξια , γτ χανω τον ηλιο ετσι και ηταν αυτο που ηθελα να γραψω στον φακο

8093048357_69ac82ef8c_c.jpg

DSC_4662 by Ir4klis, on Flickr

ISO 200

1/40"

f/5.6

-1EV, DLight HS@14, Shadow protection@50.

¨ημουν έτοιμος νά γράψω ακριβώς αυτά [που έγραψε ο racer,πολύ σωστή τεχνικη παρατήρηση,,,,,,,μπράβο του.......

Γιά την εικόνα θά συμπλήρωνα............όταν έχεις θέμα μπροστά απο αντανάκλαση,γενικά να αποφεύγεις το 50-50,γιατί δεν θα γλυτώσεις τό κοψιμο,στόν ορίζοντα.....ένα κοψιμο θα θεωρηθεί πιό νορμάλ όταν το θέμα είναι κάθετα στόν ορίζοντα,και εκεί ή επιλογή είναι δική σου βάζοντας το θέμα κατω,στήν μέση ή και μερικές φορές πιό πάνω απο τον ορίζοντα,πέρνοντας την ανάλογη θέση με την κάμερά σου.......

Θα προτιμούσα ένα πιό μεγάλο πλάνο εδώ,ίσως κάτι πιό ευρυγώνιο;ή και μερικ΄'α βήματα πιό πίσω σηκώνοντας λίγο κάθετα την κάμερα στο άξονα της,θα έδειχνε την βάρκα πιό μικρή σε σχέση με το backround και θα αποκτούσε άλλη όψη.........Τέλος απο άποψης pp έχεις αρκετά περιθώρια ακόμα....καλή συνέχεια τό χεις........:T:

@GoMaR

Όντως πολύ καλός ο φωτισμός :T:

Διαφωνώ με τον λοξό ορίζοντα όμως γενικά (πλην κάποιων εξαιρέσεων)!

Μια εικόνα έχει ή δεν έχει "δυναμική" από μόνη της νομίζω!

Διαφωνώ.μια εικονα από μόνη της δεν ειναι τίποτα,ειναι απλά μια εικονα αναμεσα σε χιλιαδες άλλες........εμείς πρέπει να την δημιουργίσουμε,τωρα άν το κανουμε σωστα ή λάθος ειναι αλουνού παπα ευαγγέλιο.:)

@GoMaR

Όντως πολύ καλός ο φωτισμός :T:

Διαφωνώ με τον λοξό ορίζοντα όμως γενικά (πλην κάποιων εξαιρέσεων)!

Μια εικόνα έχει ή δεν έχει "δυναμική" από μόνη της νομίζω!

Σε ευχαριστω

οσον αφορα τον λοξο οριζοντα , δεν τραβας ενα τοπιο και ειναι λοξο , αλλα μια φωτογραφια που οι "ακμες" του θεματος ισορροπουν τη λοξα της.

στην συγκεκριμενη , η κιθαρα σε οριζοντια θεση κραταει την ισορροπια της φωτογραφιας χωρις να δημιουργει προβλημα για την λοξα της

δες και αυτην

DSC_703382a.jpg

Ενδιαφέρον έχει η κουβέντα

Διαφωνώ.μια εικονα από μόνη της δεν ειναι τίποτα,ειναι απλά μια εικονα αναμεσα σε χιλιαδες άλλες........εμείς πρέπει να την δημιουργίσουμε,τωρα άν το κανουμε σωστα ή λάθος ειναι αλουνού παπα ευαγγέλιο.:)

Ναι αλλά από την στιγμή που απλά έχουμε διαλέξει σαν εικόνα ένα μόνο μέρος

από αυτό που βλέπουμε, έχουμε δημιουργήσει μια εικόνα!

Σε ευχαριστω

οσον αφορα τον λοξο οριζοντα , δεν τραβας ενα τοπιο και ειναι λοξο , αλλα μια φωτογραφια που οι "ακμες" του θεματος ισορροπουν τη λοξα της.

στην συγκεκριμενη , η κιθαρα σε οριζοντια θεση κραταει την ισορροπια της φωτογραφιας χωρις να δημιουργει προβλημα για την λοξα της

δες και αυτην

Δεν ξέρω, αν η κιθάρα ήταν λοξά δεν θα υπήρχε ανισσοροπία νομίζω :)

Όπως στη 2η φώτο από τις 2

Επίσης μπορεί να είσαι σε πλαγιά και να μην ειναι ίσιος ο ορίζοντας, τότε ίσως να προτιμούσα

τα δέντρα (ο κορμός) να είναι ευθυγραμμισμένα με το πλαίσιο της φωτογραφίας!

Τώρα σχετικά με τη φωτο με το κτιριο ενστικτωδώς η κίνηση που θα κάνω κοιτώντας

τη είναι να γυρίσω το κεφάλι ή να περιστρέψω τη φώτο αν είναι εκτυπωμένη, οπότε

δεν ξέρω αν έχει πετύχει η ιδέα που είχες με τα leading lines εδώ!

Πιο πολύ μου αρέσει η αντανάκλαση

Τις έχω τις φωτογραφίες μαζί μου.

Τα RAW είναι κοντά 30 MB.

Να τα ανεβάσω Dropbox και όποιος θέλει πέρνει ?

ΥΓ : Ήταν η 1η φωτογράφιση με θέμα τέτοιο...δεν μου αρέσουν οι φωτό. :mad:

[MENTION=4805]paparoach[/MENTION]

φτιαξε μερικα jpg ο,τι θεωρεις καλυτερο να δουμε και διαλεγουμε απο εκει..

(και 2-3 καλα ειναι..δε χρειαζεται να ειναι ολος ο αγωνας:p)

Aν εχεις και με τους 2 φακους βαλε και απο τους 2.

[MENTION=5513]GoMaR[/MENTION] Ολες με spot Metering τις εβγαλες? Οσο για τις φωτο Αψογος στον φωτισμο!!

Α και για πειτε λιγακι τι παιζει με sRGB και AdobeRGB γιατι ακουω γενικα διαφορετικες αποψεις αλλα δεν εχω δει κατι διαφορετικο. Επηρεαζει οντως τη φωτογραφια η μονο στην εκτυπωση?

"Για JPEG αναφερομαι και οχι για raw" Το λογικο δεν ειναι να τραβας σε AdobeRGB οταν ανοιγεις με Photoshop κλτπ τα jpeg αρχεια σου?

φωτομετρησα την γυρο περιοχη και επαιξα με αντισταθμιση.

αλλα το γυρισα σε Μ και επαιξα μετα με αντισταθμιση και στo φλας

οσο για το aRGB / sRGB αν δεν εχεις οθονες να δεις τις διαφορες το ιδιο και το αυτο ειναι

αλλα για χρωματικο προφιλ στο ιντερνετ επιλεγεις sRGB

Αν τραβας raw δεν εχει σημασια τι εχεις στη μηχανη.

Με το viewNX μπορεις να ορισεις στη μετατροπη (ctrl+K) ποιο θελεις.

Αν δεν το ορισεις στο προγραμμα (αν δεν ειναι τσεκαρισμενο το κουτακι δλδ) στο κανει αυτοματα με οτι ειχες επιλεξει στη μηχανη.

Για περισσοτερη συμβατοτητα με τα μεσα που χειριζεσαι και συ και αλλοι ,που μαλλον βλεπουν τις εικονες σου βαζε nikon srgb αν και ενδεχεται σε αρκετα σπανιες περιπτωσεις ..να μη δει παλι την ακριβως την εικονα που εφτιαξες.

Η πλακα ειναι οτι καποια προγραμματα βλεπε windows photo viewer (πιθανων και αλλα που δεν εχω ψαξει) αδιαφορουν πληρως για το τι εχεις και βαζει δικο του.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.