Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

που θελετε να ξερω ρε παιδια τι σημαινει FD ; Υπεθεσα πηρε καινουργια μηχανη , ισως και τσιμπησε νεο φακο.

ελεος αν ενοχλησε τοσο η ερωτηση να την σβησω.

Άραξε φίλος, κανείς δεν έδειξε κάπου ενόχληση :)

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Για σκεφτείτε πόσο είναι το μέγεθος του πίξελ στη Nex5 και συνυπολογίστε ότι ο φακός ήταν τέρμα ανοικτός στο 1.4 και ίσως καταλάβετε ότι δεν έπρεπε να έχετε μεγαλύτερες απαιτήσεις από το φακό.

Επίσης είμαι σίγουρος ότι σε μια φουλ φρέιμ 12-15 μεγαπίξελς, θα έσπερνε.

Για σκεφτείτε πόσο είναι το μέγεθος του πίξελ στη Nex5 και συνυπολογίστε ότι ο φακός ήταν τέρμα ανοικτός στο 1.4 και ίσως καταλάβετε ότι δεν έπρεπε να έχετε μεγαλύτερες απαιτήσεις από το φακό.

Επίσης είμαι σίγουρος ότι σε μια φουλ φρέιμ 12-15 μεγαπίξελς, θα έσπερνε.

ο 1.4 σιγμα γιατι δειχνει ΠΟΛΥ καλυτερα στην νεξ ;

μη μου πεις ειναι πιο καινουργιος φακος γιατι εδω δε μου θετεις κριτηριο ηλικιας.

Ο πατέρας μου θυμάται ότι αγόρασε την μηχανή τι 84-85. Ημερομηνία λήξης δεν έχουν οι φακοί; :p

τι είναι ρε οι φακοί για να έχουν ημερομηνία λήξης; γιαούρτια ; :p

ο 1.4 σιγμα γιατι δειχνει ΠΟΛΥ καλυτερα στην νεξ ;

μη μου πεις ειναι πιο καινουργιος φακος γιατι εδω δε μου θετεις κριτηριο ηλικιας.

διαφορετική κατασκευή και επιπλέον τεχνογνωσία 20 ετών σε καλύπτει; :p

Για τον ίδιο λόγο που ο 20άρης 2.8 νίκον δείχνει καλά σε φιλμ αλλά άσχημα (CA) σε αισθητήρα. Άλλη κατασκευή. Κάτι έχει να κάνει με το ότι το φιλμ είναι τελείως επίπεδο αλλά ο αισθητήρας έχει τα μικρολένσιζ και κάτι δεν πάει καλά με τους ευρυγώνιους.

Κάπου το είχα διαβάσει παλιότερα, αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι αναλυτικά και δεν μπορώ να ψάξω.

Για τον ίδιο λόγο που ο 20άρης 2.8 νίκον δείχνει καλά σε φιλμ αλλά άσχημα (CA) σε αισθητήρα. Άλλη κατασκευή. Κάτι έχει να κάνει με το ότι το φιλμ είναι τελείως επίπεδο αλλά ο αισθητήρας έχει τα μικρολένσιζ και κάτι δεν πάει καλά με τους ευρυγώνιους.

Κάπου το είχα διαβάσει παλιότερα, αυτή τη στιγμή δε θυμάμαι αναλυτικά και δεν μπορώ να ψάξω.

υποθετω αναφερεσαι για μια συγκριση φιλμ vs rgb bayer pattern και fill factor μεταξυ τους ...σωστα?

Όχι, καμία σχέση.

Κάτι που βρήκα στα γρήγορα και περιγράφει αυτό που θέλω να πώ βρίσκεται εδώ και συγκεκριμένα στην παράγραφο 1.1.

Κρίνοντας από τα περιεχόμενα, είναι ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα.

Σε αυτο [ame=http://www.youtube.com/watch?v=98FZ8C6HneE]αυτο[/ame] το videaki αναφερομουνα που το ειχες βαλει τοτε

Καπου στο 10.30 αναφερεται σε αυτο που λεει ο Πετρος.

edit

(δεν πιανει το youtube to url)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.