Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

η αλήθεια είναι οτι ισορρόπησες τον κάτω αριστερα στέρεο σκούρο βράχο

με ένα μικρό αλλά έντονο στοιχείο πάνω αριστερά

η επιφάνεια του πευκου και το φωτεινό σύννεφο τραβάνε περισσοτερο το μάτι

από τη χαράδρα που χάθηκε στην ομίχλη

διαφωνείς?

509042422_83ba8f0fb3.jpg?v=0

Ξέρω ότι σας το χαλάω λίγο, η φωτό είναι σκαναρισμένη από αναλογική μηχανή αλλά αν δεν έρθω σε ικανοποιητικό για εμένα επίπεδο φωτογραφίζοντας έτσι δεν θα ασχοληθώ ποτέ με ψηφιακή.

Αρχική απάντηση από Haunted [Σήμερα, στις 12:00]

αν δεν έρθω σε ικανοποιητικό για εμένα επίπεδο φωτογραφίζοντας έτσι δεν θα ασχοληθώ ποτέ με ψηφιακή.

ο λογος; προσπαθω να βρω τη σχεση μεταξυ του επιπεδου και του μεσου αλλα δεν τα καταφερνω.

υγ: η φωτο ειναι δικη σου;

Το φιλμάκι το πληρώνεις και το πονάς. Προσέχεις το κάδρο σου πολύ περισσότερο. Την αναλογική (Nikon f65) την πήρα 100 ευρώ με τον κιτ φακό 28-80 f/3.5-5.6 και έδωσα άλλα 100 για έναν 50άρη micro manual focus f/2.8, πόσα λεφτά ήθελα για παρόμοιο ψηφιακό εξοπλισμό. ’σε που αν στην αναλογική κάνεις 1-2 στοπ λάθος στην φωτομέτριση παιδεύεσαι 3 μέρες στον σκοτεινό για να φέρεις την φωτό. Στην ψηφιακή κάνεις 2 κλικ στο photoshop και χάνεις και όλο το ρομαντικό μέρος και την αξία του να φωτογραφίζεις τεχνικά σωστά.

Αρχική απάντηση από Haunted [Σήμερα, στις 12:39]

Το φιλμάκι το πληρώνεις και το πονάς. Προσέχεις το κάδρο σου πολύ περισσότερο. ... ’σε που αν στην αναλογική κάνεις 1-2 στοπ λάθος στην φωτομέτριση παιδεύεσαι 3 μέρες στον σκοτεινό για να φέρεις την φωτό. Στην ψηφιακή κάνεις 2 κλικ στο photoshop και χάνεις και όλο το ρομαντικό μέρος και την αξία του να φωτογραφίζεις τεχνικά σωστά.

αυτο ειναι και το πλεονοκτημα της ψηφιακης: διορθωνεις τα λαθη σου πολυ πιο γρηγορα. δεν τα κρυβει ομως. ουτε και το photoshop ειναι λυση , αν δεν την φωτογραφισεις σωστα απο τεχνικης αποψης, οσο και να την τραβας, δεν ερχεται. καποια πραγματα τα διορθωνεις, οπως και στο θαλαμο, αλλα μαγικα δεν κανει. τουλαχιστο με αποδεκτη ποιοτητα. απο και περα, στο θεμα της "ρομαντικης διαθεσης", παω πασο, εχει αλλη χαρη ο θαλαμος, οταν δεν γινεται επαγγελματικα.
Αρχική απάντηση από Haunted [Σήμερα, στις 12:39]

Την αναλογική (Nikon f65) την πήρα 100 ευρώ με τον κιτ φακό 28-80 f/3.5-5.6 και έδωσα άλλα 100 για έναν 50άρη micro manual focus f/2.8, πόσα λεφτά ήθελα για παρόμοιο ψηφιακό εξοπλισμό.

φακοι και φλας δεν αλλαζουν. οταν πηρα την Nikon D50, μονο το σωμα αγορασα, τους φακους τους ειχα ηδη απο την f50. οχι βεβαια οτι τους κρατησα πολυ, γιατι ξαφνικα ανακαλυπτεις το θεμα της ευκρινειας, που μεχρι πριν δε σε απασχολουσε κι ιδιαιτερα.

Δεν διαφωνώ σε τίποτα μαζί σου απλά είμαι λίγο επιφυλακτικός με εμένα (δεν το έχουν όλοι το μάτι) και θέλω να σιγουρευτώ πριν δώσω 500-1000 ευρώ μόνο για το σώμα.

Δεν σχολίασε κανείς την φωτό όμως που ήταν το θέμα, το μέσο στην τελική δεν έχει καμία αξία.

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [03-06-2007 21:44]

2. Το κλαδί και οι πευκοβελόνες στα αριστερά μου δημιουργούν μια αίσθηση "κλεισούρας". Αν με κάποιο τρόπο μπορούσες να τα έχεις αποφύγει (ίσως πηγαίνοντας πιο μπροστά αν δεν κινδύνευες να πέσεις ή σκύβοντας) θα έδινες στη φωτογραφία αρκετό ακόμα αέρα και μια αίσθηση ελευθερίας.

Aπίστευτη παρατήρηση...έτσι είναι. Μπραβο στο καλλιτεχνικό πνεύμα του Makis Hourdakis. :)

Αρχική απάντηση από Haunted

Flower-on-the-cross.jpg

Φοβερή, υπέροχη, τέλεια φωτογραφία! Το μόνο σχόλιο που θα μπορούσα να κάνω θα ήταν ένα λίιιιιγο πιο κλειστό διάφραγμα γιατί κάπου ζαλίστηκα με το τόσο μικρό βάθος πεδίου... Βασικά το σχόλιο αυτό είναι υποκειμενικό καθώς μάλλον ήθελες μικρό βάθος πεδίου και το πέτυχες. :)

Ευχαριστώ για τα σχόλια στα λεγόμενά μου αλλά θα προτιμούσα σχόλια στις φωτογραφίες μου... :)

Επαναλαμβάνω: http://makishphoto.blogspot.com/

Η αλήθεια είναι ότι ο πρώτος σταυρός τουλάχιστον θα έπρεπε να φαίνεται καθαρός. Φίλε Makis Hourdakis ωραίες φωτό μου βγάζουν μια μελαγχολία παρόλο που δείχνουν εύθυμα αντικείμενα. Από το blog σου θα μου άρεσε η φωτογραφία με το ξυραφάκι αν φαινόταν όμως λίγο περισσότερο το ξυράφι και επίσης η φωτογραφία με το πορτοκάλι αν είχε το χρώμα που έχεις πετύχει στο ξυραφάκι.

Ρε συ! Πάρα πολύ ωραίες οι δικές σου! Με ωραία θεματολογία!

Σχετικά με την πρώτη φωτογραφία, ούτε που είχα καταλάβει οτι είναι σταυρός αυτό που βλέπω... :p Οπότε όντως ένα λίγο πιο κλειστό διάφραγμα το ήθελε...

Η δεύτερη από πλευράς θέματος είναι πολύ πρωτότυπη πιστεύω αν και δε μου δημιουργεί κάποιο συγκεκριμένο συναίσθημα... Τεχνικά όμως λίγο ανεστίαστη. :)

Για τις δικές μου τώρα:

Τι εννοείς με το να φαίνεται περισσότερο το ξυράφι; Όλο φαίνεται :confused: Ή μήπως εννοείς να καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στην εικόνα;

Το πορτοκάλι όντως βγήκε λίγο περίεργο... Λάθος φωτισμός προφανώς... Δεν ξέρω μήπως το προτιμάς στη δεύτερη εκδοχή του (στο τελευταίο post)...

Το ασπρόμαυρο με το μπρίκι σας αρέσει; Ή μήπως καλύτερο το έγχρωμο;

edit: Sorry για διάφορες "βρωμιές" στις φωτογραφίες. Επειδή είναι απο film τις δίνω στο φωτογραφείο για σκανάρισμα και το αποτέλεσμα δεν είναι και τρομερό.... :(

Παρόλο που έχεις εστιάσει στο ξυραφάκι, αυτό που έχεις δώσει έμφαση και λόγω μεγέθους και λόγω φωτισμού είναι το αίμα. Για την φωτό με τον καφέ προτιμώ την έγχρωμη (έχεις λίγο στραβό κάδρο που δεν μου αρέσει σε φωτογραφία studio). Όσο για την φωτό μου που λες ανεστίαστη αν του έλεγα να μην κουνιέται θα έπεφτε (είναι λίγο περίεργη περίπτωση η συγκεκριμένη φωτό γιατί είχα μόνο ένα καρέ περιθώριο).

Χμ... όντως θα μπορούσε να δωθεί λίγο περισσότερη έμφαση στο ξυραφάκι...

Το στραβό κάδρο να σου πω την αλήθεια, την κοιτάω, την ξανακοιτάω, αλλά δεν το βλέπω... Εδώ καλά καλά δεν φαίνεται σαφή γραμμή "ορίζοντα". Αυτό ίσως θα μπορούσε να είναι ένας παράγοντας υπέρ ή κατά της φωτογραφίας αλλά στραβό κάδρο δε βλέπω, συγγνώμη... :tomato:

Καταλαβαίνω τη δυσκολία που αντιμετώπισες... Ίσως βέβαια το πρόβλημά σου λυνόταν πάλι με ένα λίγο πιο κλειστό διάφραγμα ώστε μικροκουνήματα να μη βγάζουν το θέμα εκτός πεδίου εστίασης συνδυασμένο με ένα κάπως μικρότερο χρόνο έκθεσης για το κούνημα. Ενδέχεται ωστόσο να χρειαζόταν μεγαλύτερη ευαισθησία μετά...

Αν και τώρα που το ξανασκέφτομαι, η απόσταση μεταξύ του παπουτσιού και της βιτρίνας είναι μικρή οπότε και το παραμικρό άνοιγμα του διαφράγματος θα επηρέαζε αρκετά το φλουτάρισμα του φόντου. Οπότε μάλλον λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα για να αποφύγεις το κούνημα και ο Θεός βοηθός... :)

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι στημένη αλλά σίγουρα όχι σε studio :p Στην κουζίνα του σπιτιού είναι :p Είμαι μικιός ακόμα για οργανωμένα πράγματα... :)

Δεν είναι ανάγκη να έχεις επαγγελματικό εξοπλισμό για να κάνεις φωτογράφηση studio και ένα προβολάκι μπορεί να κάνει την δουλειά του (δεν μπορώ να βρω καλύτερη ονομασία για την φωτογράφηση αυτή). Αν προσέξεις αριστερά το κουτάκι του καφέ με την αριστερή πλευρά της φωτογραφίας είναι στραβό, το ότι δεν έχει ορίζοντα μόνο θετικό το βρήκα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.