Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Η επιλογή σωστού φακού ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός είναι το Α και το Ω στην DSLR.

Σταθμείστε τί θέλετε και δείτε ποιος φακός μπορεί να σας το δώσει. Παραλίγο να πέσω στην παγίδα του "Mucho" και να πάρω ένα sigma 18-200 που θεωρούσα ότι τα κάνει όλα (σχεδόν).

Ευτυχώς μετά και τις προτροπές του NTG άλλαξα την παραγγελία και πήρα έναν 17-70 που καλύπτει τις ανάγκες μου και γενικά από ότι δείχνει τις πρώτες μέρες χρήσης του είναι πολύ τίμιος φακός.

Δεν άντεξα βέβαια και σήμερα πήρα και έναν 70-300 ο οποίος μετά τα πρώτα λεπτά χρήσης τα συναισθήματα είναι ανάμικτα...

Ένα close-up με τον 17-70 στα 70mm

picture20061resizerg8.th.jpg

Ένα close-up με τον 70-300 στα 300mm (προφανώς έχω απομακρυνθεί αρκετά από το αντικείμενο σε σχέση με υον 17-70 και έχω γυρίσει το διακόπτη του φακού στη θέση macro)

picture154resizemm0.th.jpg

Και για να δούμε τον 70-300 περισσότερο ως φακό παραθέτω 2 φωτογραφίες τραβηγμένες από το μπαλκόνι μου:

Στα 70mm

picture176resizerh2.th.jpg

Και τσα 300mm το ίδιο θέμα

picture177resizepv6.th.jpg

Παρατηρώ ότι σε exposure mode ο 70-300 έβγαλε αυτές τις δύο φωτογραφίες αρκετά σκοτεινές παρά το γεγονός ότι το ISO είναι στα 400... Το shuuter άνοιξε στα 70mm για 1/2000s και στα 300mm για 1/4000s.

Σχόλια παρατηρήσεις δεκτά.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από dubber [Σήμερα, στις 17:17]

Παρατηρώ ότι σε exposure mode ο 70-300 έβγαλε αυτές τις δύο φωτογραφίες αρκετά σκοτεινές παρά το γεγονός ότι το ISO είναι στα 400...

pattern vs spot

Μιλάς για exposure metering ε?

Ευχαριστώ, ειλικρινά δεν το σκέφτηκα, έπαιξα με manual σηθττερ speed και τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά.

Επειδή εκτιμώ τις γνώσεις σου στο αντικείμενο, πώς βλέπεις τις 2 πρόσφατες αγορές μου? (Nikon D50 / sigma 17-70 & sigma 70-300) Πιστεύεις ότι αξίζει γενικά? Έκανα ίσως κάποια άσκοπη αγορα?

δεν τους ξερω τους φακους για να σου πω. δε δειχνουν ασχημα σημαδια παντως. αν και δεν ειναι δυσκολες οι συνθηκες σε αυτες τις δυο για να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα.

στην πρωτη ηταν σε manual mode; αλλιως δεν παει με το φλας στο 1/125.

Αρχική απάντηση από .38-.45

στην πρωτη ηταν σε manual mode; αλλιως δεν παει με το φλας στο 1/125.

Πάντα έχω Aperture priority (μετά από προτροπές του NTG) αλλά εδώ δεν βλέπω να ήταν έτσι. Μάλλον σε auto πρέπει να ήταν αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος...

με την καμμια δεν θεωρειται macro o φακος μου...

(The min. focus distance is 0.27m resulting is a max. object magnification of ~1:4.5 at 50mm)

και περιπου με αυτες τις ρυθμισεις τραβηχτηκε η παρακατω φωτογραφια...

f8 , 50mm (80mm στην μηχανη) iso 100 , 0,6sec

notmacrolc0.th.jpg

(ισως να βγηκε λιιιιιγο σκοτεινη ..απλα ειχα ξεχασει το Ev εκει

μιας και ετσι πλησιαζει το φυσικο φωτισμο στο δωματιο μου)

εδιτ

απλα crop ειναι..(οχι resize κλπ)

Eυτυχως που καλοκαιριασε....αλλαξε η ωρα ...και μπορουμε να χαρουμε λιγακι παραπανω τον ηλιο!:TD:

Aντε να αναστηθει ο Χριστουλης μπας και αλλαξει καμμια κατασταση...

Προς το παρων κυνηγαμε διφραγκα..

crop..

post-699-1416073067,233_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από dubber [24-03-2007 18:17]

Ένα close-up με τον 17-70 στα 70mm

picture20061resizerg8.th.jpg

Ένα close-up με τον 70-300 στα 300mm (προφανώς έχω απομακρυνθεί αρκετά από το αντικείμενο σε σχέση με υον 17-70 και έχω γυρίσει το διακόπτη του φακού στη θέση macro)

picture154resizemm0.th.jpg

Συνάδελφος;

Πολύ μ'αρέσει η σκουριά που έχεις προσθέσει...

επιστροφη ...εκει απο οπου ξεκινησα....

ΝΤG power sunset mode..:D

img0639copysmallkx3.th.jpg

σε καναδυο μηνες 8α ειναι και πιο ευκολο το καδραρισμα

μιας και ο ηλιος 8α δυει πιο δεξια

(ουπς....σαν πολιτικο σχολιο ακουστηκε!)

Αναλογικοί επιτρέπονται στο thread? :D Οικειοποιήθηκα την Canon AE-1 της μητέρας μου και την έχω τρελάνει :p Αύριο θα πάω για εμφάνιση τα δυο πρώτα μου φιλμ. Ελπίζω να βγει κάτι καλό... :D

edit: πάρτε μια από κάτι πρώτες δοκιμές με ένα παλιό φιλμ. Αυτόματο διάφραγμα (δεν έχω αρχίσει να πειραματίζομαι ακόμα με το διάφραγμα) και ταχύτητα δεν θυμάμαι :p

Το θόρυβο και το ξεθώριασμα τα έχει προκαλέσει ο scanner με τον οποίο πρέπει επίσης να αρχίσω να ασχολούμαι :tomato:

candlesfk9.th.jpg

Τραβηγμένη με ένα βρώμικο Canon 50mm 1:1.8 ή ένα επίσης βρώμικο Vivitar 200mm 1:3 (δεν θυμάμαι με ποιόν την είχα τραβήξει αν και μάλλον με τον Canon αν κρίνω από τη γωνία και την απόσταση)

λοιποοοον...παλι μονος μου 8α παιξω..

Κυρηττω την εναρξη του καλοκαιριου..

οι δυο πρωτες πανε πακετο..(δεν μπορεσα να διαλεξω..)

img0702copyla5.th.jpg

img0703copyaj9.th.jpg

img0680copykp9.th.jpg

εδω μαλλον ηθελε λιγο παραπανω διαφραγμα...να φαινονται και λιγο οι φιγουρες πισω...

img0690copymq6.th.jpg

(που ειναι οι υπολοιποι...esdee ,dubber..??)

Έδωσα λεφτά για DSLR και αντί να είμαι στις εξοχές συνέχεια για φωτογραφίες, την κουβαλάω απο δω και από εκεί σε όλες τις μαζώξεις με φίλους και με δουλεύουν για την τεράστια μηχανή που πήγα και πήρα :D

Μία με τον κόπρο της γυναίκας και την ίδια στο φόντο

picture089resizebi4.th.jpg

Και μία με τους δικούς μου κόπρους

picture296rj6.th.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.