Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
Sigma 8-16mm... Δηλαδή να αναβάλω τον Tokina 11-16mm επ' αόριστον...;;

Δεν εχω δει δειγματα απο τον τοκινα αλλα εχω ακουσει και διαβασει πολυ θετικα σχολια.

να υποθέσω ότι ούτε ο 11-16 της Τοκίνα, ούτε ο 8-16 της Σίγμα είναι κατάλληλοι για Full Frame, ε;

λογικα στα ακριανα τους mm θα δειχνουν σωστα

ο τοκινα στα 16 παιζει να ειναι οκ

ο sigma στα 10 ηταν απλα για γελια :hehe:

να υποθέσω ότι ούτε ο 11-16 της Τοκίνα, ούτε ο 8-16 της Σίγμα είναι κατάλληλοι για Full Frame, ε;

Απο μια δοκιμη που εκανα στην 5d ΜΚii του bro, νομιζω οτι πιανει ολο το frame στα 13-14mm. Απο ποιοτητα ηταν καλυτερος απο οτι στην δικια μου(μαλλον εχουν να κανουν και τα 21Mp). Αλλα δε ξερω κατα ποσο θα βολευε...Μαλλον για λυση αναγκης θα εκανε περισσοτερο. (http://www.thelab.gr/showthread.php?t=72615&page=70 )

λογικα στα ακριανα τους mm θα δειχνουν σωστα

ο τοκινα στα 16 παιζει να ειναι οκ

ο sigma στα 10 ηταν απλα για γελια :hehe:

o Tokina στα 15-16 ειναι μια χαρά για ff σύμφωνα με τον Ken.

Sigma 8-16mm... Δηλαδή να αναβάλω τον Tokina 11-16mm επ' αόριστον...;;

ΝΕΒΕΡ το είπαμε, για Tokina θα πάεις.

εγώ λέω sigma 8-16:p και χωρίς 2η σκέψη... o tokina είναι πολύ χειρότερος σε cas (τραγικός), λιγότερο sharp στα κοινά f, το μισό εύρος σχεδόν και λείπει από το πιο "παιχνιδιάρικο" άκρο και είναι και λαχείο να σου κάτσει καλός καθώς έχουν βγει fail παρτίδες... μόνο vigneting κερδίζει... και οκ έχει f2.8 που σε υπερευρυγώνιο τί να το κάνεις?

:lock:

Και εκτός απο αυτό, έχεις και τα 8mm που σε APS-C, κάθε mm μετράει... Το σκέφτομαι σοβαρά...

εγώ λέω sigma 8-16:p και χωρίς 2η σκέψη... o tokina είναι πολύ χειρότερος σε cas (τραγικός), λιγότερο sharp στα κοινά f, το μισό εύρος σχεδόν και λείπει από το πιο "παιχνιδιάρικο" άκρο και είναι και λαχείο να σου κάτσει καλός καθώς έχουν βγει fail παρτίδες... μόνο vigneting κερδίζει... και οκ έχει f2.8 που σε υπερευρυγώνιο τί να το κάνεις?

:lock:

o tokina παιρνει κ cpl κ βιδωτα φιλτρα κ με το χερι. Επισης τον βρισκεις μτχ σε πολυ καλα λεφτα κ τον δοκιμαζεις για τις fail παρτιδες. Τα cas κ το βινιεταρισμα διορθωνονται κ στους δυο πιστευω.

Ειναι καθαρα θεμα απαιτησεων-προτιμησης. Δυστηχως δε μπορεις να τα εχεις ολα με τους φακους που κυκλοφορουν. Οποτε ο σιγμα προτεινεται σε οσους θελουν εντονο το εφε του υπερευρυγωνιου σε crop μηχανες και οσους δε πολυ ασχολουνται με φιλτρα(αν και μπορει να παρει πχ cokin). O τοκινα ειναι πιο ηπιος στο εφε και παιρνει φιλτρακια ανετα. Κατα τα αλλα κ οι δυο φακοι ειναι αρκετα καλοι για τα λεφτα τους. Αυτος που θα ηθελα να δοκιμασω παντος ακομα και τωρα ειναι ο canon 10-22 που λενε οτι εχει ακρετα καλο contrast.

παίζει η "παγίδα" που υποψιάζομαι? (δεν είναι μία) (και δεν εννοώ είναι "τρεις") (κ "δεν" είναι f8)

:rubik:

i lose... παραείμαι πονηρός:hang3: αλλά δε λέω τί νόμιζα, θα δείξω με φώτο... όταν ξαναέχω μηχανή:hang3:

πολύ ωραία, αν γίνεται ανέβασέ τη και σε πιο μεγάλο μέγεθος:T:

Ευχαριστω :) . Και βεβαια γινεται. 1600 ειναι καλα θες μεγαλυτερη?

Να και ενα ηλιοβασιλεμα μετα απο βροχη.

thumb_IMG_4687.jpg

:T:

Χωρίς να έχω και πολλές γνώσεις, θα αφαιρούσα λίγο saturation!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.