Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

1η προσπαθεια για pp πανω σε IR.

Το καδρο ειναι τυχαιο ..απο φιλο φιλου που μου εκανε την χαρη να τραβηξει ενα raw με την μηχανη του

μπας και μαθω να επεξεργαζομαι "σωστα" τα IR.

Aντε...και η παναγια μαζι μας.

attachment.php?attachmentid=40860&stc=1&d=1285180714

post-699-1416074601,6881_thumb.jpg

our_star_by_tsene-d2z93ze.jpg

Our Star

Model |Canon EOS 450D

Exposure Time |1/2500 sec.

FNumber |f/32.0

ISO Speed Ratings |100

Aperture |10.00 EV (f/32.0)

Focal Length |300.0 mm

Filter | B+W 110 Neutral Density (ND) 3.0

Προσωπικα το κλασσικο R72 της hoya εχω σταμπαρει.

Με ενδιαφερει η εγχρωμη περισσοτερο ..οποτε θελω και λιγο απο το ορατο.

Για πιο σκληροπυρηνικους της IR ..θα πρεπει να ανεβεις σε nm..λεφτα και λεπτα στην ληψη.

όταν έκανα δοκιμές, η D90 για την ίδια λήψη ήθελε 1-1.5 mins ενώ η d40 15-20sec... έχει μεγάλη σημασία τί ir cut-off filter έχει η κάθε μηχανή κ δυστυχώς θες είτε κάποια παλιά, είτε κάποια modded...

σιγουρα..

Το "παλια" εχω...γινεται και Modded βεβαια...αλλα θα την παλεψω οσο μπορω χωρις.

Τρiποδι παιζει..οποτε θα περιμενω καμποσο παραπανω..30 sec δεν νομιζω να φτασω..

σου εμεινε το φιλτρο?Τι ηταν?

(πες και mm για καλο και για κακο:p)

ναι μπλε και κοκκινο...

(γιατι παιζει και copy paste καναλιου απο το εγρωμο σε ir(ή το αναποδο -δεν θυμαμαι)...αλλα δεν μπορω να το κανω μιας και δεν εχω το εγχρωμο καδρο.

μήπως τα παραπάνω ποστ για την υπέρυθρη φωτογραφία να γίνουν split σε ένα ξεχωριστό θέμα; όντως έχει πολύ ψωμί το ζήτημα και ειναι κρίμα να χαθεί εδώ. :)

ok, ξέρεις καλύτερα. απλά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα εξαρχής να υπάρχει συγκεκριμένο θέμα. εδώ ανα πάσα στιγμή μπορεί να διακοπέι από οτιδήποτε η συζήτηση ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.