Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Αφου η τρίτη δεν φωτίστηκε Λευτέρη και ειναι μαύρη, στις άλλες 2 φαίνεται και με λίγο pp αναδεικνύεται, το μόνο φως μέσα στην μαύρη νύχτα ηταν απο τους κεραυνούς.

Δες και τα EXIF, η τρίτη εχει τον μεγαλύτερο χρόνο έκθεσης στα 19"

Δες και άλλη μια ( όπως βγήκε απείραχτη) που εχει 30" έκθεσης, αλλά απο τους πολους κεραυνούς που έπεφταν τριγύρω και οχι εκει που τραβούσα, έγινε η νύχτα μέρα.

thumb_a44.jpg

Δες την μια απο τις προηγούμενες με ενα πολύ πρόχειρο pp

Δεν το λες οτι δεν εχει φωτιστεί....

thumb_a333.jpg

edit: Για να μη παρεξηγηθώ.... δεν νομίζω οτι εχω ανακαλύψει τιποτα σπουδαίο ή οτι κατέχω την καλύτερη τεχνική για τετια φωτογράφιση... μετα απο τεστ που έκανα, πρότεινα το bulb mode το οποιο δοκίμασα και έμεινα ικανοποιημένος , τίποτα περισσότερο.

παμε κ για τριτη σελιδα για αυτο το θεμα ;

λες και η τεχνικη ειναι ιδια σε ολες τις περιπτωσεις..Το ολο θεμα ξεκινησε απο τον NTG για το αν χρειαζεται το Mup για τους κεραυνους(που κανενας δεν ειπε οτι χρειαζεται)

μετα αναφερει ο Αγγελος για το bulb mode και οτι δεν χρειαζεται τελειως ακινητη η μηχανη.Αναφερομαι στο γεγονος οτι παιζει να βγει κουνημενο το τοπιο και απο τοτε ψαχνουμε τον παππα.

Αν εισαι σε περιοχη με φωτα , ναι δε θα το αφησεις 30 δευτερολεπτα αλλα σε bulb μεχρι να σκασει ο πρωτος κεραυνος.Λογικο δεν ειναι ;

Αν βαλεις 1600 ISO με τον πρωτο κεραυνο θα γινει μερα(ακομα και το τοπιο).Παλι λογικο.Αν βαλεις 200 ISO τοτε με πολλους κεραυνους θα γινει μερα ο ουρανος απο τους κεραυνους και οχι τοσο το τοπιο

Αν εχεις μπροστα σου το χαος και θες να τραβηξεις τους κεραυνους στον οριζοντα θες πανω απο 30 δευτερολεπτα να γραψει σωστα το φως.(μιλαω για την δικια μου περιπτωση)

Και επισης δεν υπαρχει και απολυτα σωστη τεχνικη αλλα και θεμα τυχης.Δεν σε βοηθαει η δυναμη της φυσης παντα με το ποσους θα ριξει εν ωρα τραβηγματος.

Οπως λεει και ο Σακης , ο καθενας με τον τροπο του.φωτογραφιες θελουμε.

καλα τα λες τωρα...βαλε και το διαφραγμα στην εξισωση...και ειμαι κομπλε.

(oπου πιστευω η "αναισθησια" του αισθητηρα με μικρο διαφραγμα θα αργησει να παρει λεπτομερεια απο τον ηδη υπαρχοντα φωτισμο)

Απλα μαλλον μου αρεσει η σαλτσα δεξιοστροφα ανακατεμενη.:p

εδιτ

(και μην ξεχναμε και την παρουσια ενος καλου τριποδου)

εξαρταται τι εχεις στο μυαλο σου για old.

για τον φραγμα ενα 15year-old ειναι μια χαρα.

Να υποθεσω μαλλον η ιδεα της αντiθεσης δεν επιασε ..

(δεδομενου και της ηλικιας του ποδηλατου δεν ειχα και πολλα περιθωρια για διαφορετικο pp)

Έβγαλες φωτογραφία ενω πήγαινες με 40 χμ/ω ? :suicide2:

Αν και αυτο -προφανως- ηθελα να φανταζεται ο θεατης...η ολη διαδικασια απεχει λιγο : p

επειδη δεν ξερετε..

η παρουσια ενος ψηφιακου κοντερ σε μια τοσο παλια φωτογραφια αποτελει περασμα σε ενα μονοπατι που καταληγει σε μια νεα ψηφιακη εποχη.

τι δεν καταλαβαινετε ;:p

χωρίς να ήμουνα εκεί

ποντάρω σε μαξ ταχύτητα κάποιας τεράαααστιας κατηφόρας

που φωτογραφήθηκε στατικά μόλις ξελαχάνιασε ο ψηλός admin

με τα λιγοστά κιλά

θα μου άρεσε το καντραν να ειναι ανεστίαστο,τόσο που όλο μαζεί να μοιάζει ανάμνηση....

ίσα που να ξεκαθαρίζεις τα γράμματα....

ψηλος αδμιν...λιγοστα κιλα....:hmm:

ενταξει ..επιασες 1/4

τεραστια δεν ηταν..ισα ισα να περασεις κατω απο αερογεφυρες...(2 ή 3 ηταν)

Το δοκιμασα και αυτο που λες με blur tool ..αλλα δεν μου αρεσε..

edit

βρε vouda..το κοντερ παιρνει μετρηση απο την μπροστινη ροδα:p

στατικα την επομενη μερα εγινε η φωτογραφιση χωρις να εχω μηδενισει το χρονομετρο στο ταχυμετρο ωστε να κρατησει την μεγιστη ταχυτητα.

Εσβησα ενα ενδεικτικο mxs κατω απο το 44.3 (πιο διπλα επρεπε να μπει ενα spd αλλα σιγα μη ξερετε πως λειτουργει το ταχυμετρο 15ετιας:p)

Kαι το κλου της φωτο ειναι οτι ζωγραφισα τις παυλες :jester: πανω στα ιχνη που φαινονται στο lcd display

(μετα απο 3-4 ->copy paste ->image transform warp..κλπ ωστε να κατσουν περιπου εκει που επρεπε)

Αν μη τι αλλο...πετυχες το ntg χαλαρος να φωτογραφιζει:p

Εγω με το κοντερ σκεφτηκα αρχικα οτι πχ σε ενα ποδηλατο με ζαντα ακτινας 26 ιντσων εβαλε 32 στις επιλογες στο κοντερ και με 2 πεταλιες και καλα εδειξε σαραντα+ km/h.

Ωραια η φωτο παρολα ταυτα!:snap:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.