Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

κατι δε μου στρωνει ομως...γυρω απο το swift φαινεται το τετραγωνο πλαισιο.Γιατι?

Ρε συ Ιάσωνα, πώς είναι το επίπεδο του μαύρου στην οθόνη σου; Γιατί κανονικά αυτό δεν φαίνεται. Εγώ για να το δω έβαλα τη φωτό στο ps και τη φώτισα. Μήπως είσαι πολύ φωτεινός και σου γκριζάρουν τα μαύρα;

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

μπα, και εγώ το βλέπω (στην οθόνη του φορητού τουλάχιστον)..το βράδυ που θα πάω σπίτι θα κοιτάξω και στην άλλη τι γινεται....δεν μπορώ να πω ότι βγάζει μάτι όπως ειναι αλλά δεν θεωρείται και ανεπαίσθητο νομίζω.

δεν ειπα οτι κανει μπαμ , αλλα τωρα πια εχω ματι αετου :p

Αλλα πριν βγουν να πουν ορισμενοι οτι δεν ειναι καλιμπραρισμενη , να προλαβω να πω οτι ειναι

Με τι format έκανες την επεξεργασία στο pc σου?

Λογικά με την μετατροπή σε jpeg χαλασε η φωτο...:)

Α αυτο εννοεις,λαθος καταλαβα εγω.

Ναι στη φωτογραφια που φαινοταν καλα το αυτοκινητο τα γραμματα ειχαν βγει αθλια και σε μια αλλη που φαινονταν ωραια τα γραμματα το αυτοκινητο ηταν αθλιο,οποτε και εγινε αυτο που ειπες.

Σορυ αλλα η φωτογραφιση εγινε χθες το βραδυ με 4 βαθμους θερμοκρασια οποτε δεν υπηρχε η δυνατοτητα για πολλες ληψεις.

Επιφυλασομαι οταν καλυτερεψει καιρος ομως.

Mπορεις να κανεις κατι αλλο αντι γι αυτο που κανεις (και φενεται οτι εχει μπει απο πανω αλλη φωτο/Layer)

Ριξε και τις 2 φωτογραφιες και βαλε αυτη που φενοντε τα γραμματα σωστα κατω απο την αλλη με το σωστο αμαξι.

Χαμηλωσε το opacity στην φωτο με το αμαξι ωστε να βλεπεις τα γραματα απο την σωστη φωτο και με την σβηστρα (μικρο μεγεθος , hardness 20-40% opacity ~50) σβησε τα ''λαθος'' γραμματα ωστε να φανουν τα σωστα.

Μικροδιορθωσεις , flatten και εισαι ετοιμος.

Ενα παραδειγμα ειναι αυτο, ο καθενας το κανει οπως τον βολευει...

Πετρο , τελικα μηπως η δικια σου οθονη εχει προβλημα ;:p

Μπααααα μη το λες!!!!;:p CRT EIZO F730 του 2002! Όλο και κάτι θα έχει. Αλλά το επίπεδο του μαύρου, του λευκού και το gamma είναι σωστά, ρυθμισμένα με πατερνάκια αναφοράς.

Δεν έχεις ξανακούσει τον όρο;

Στήνεις τη μηχανή σε τρίποδο και ρυθμίζεις ώστε να έχεις μεγάλη έκθεση, 30 δευτερόλεπτα ή και παραπάνω. Μετά παίρνεις ένα φακό (που ρίχνει φως) και τον ανάβεις και γράφεις με το φως πάνω στο δρόμο αυτό που θες να γράψεις.

Λεπτομέρειες από το συγκεκριμένο θέλω, ξέρω τι είναι το lightpainting :p

Με ενδιαφέρει ο χρόνος έκθεσης και πως το έκανε το παληκάρι, καθώς και φαντάζομαι ότι είναι 2 καρέ γιατί τα γράμματα Swift είναι από άλλη φωτογραφία ως φαίνεται.

Edit: Duh, σαν να έχασα μία ολόκληρη μέρα, απαντήθηκαν όλα QQ.

παίξε λίγο με την ισορροπία λευκού από τη μηχανή (αν τραβάς jpeg) ή και από το photoshop αν τραβάς raw γιατί τα χρώματα της μου φαίνονται πιο ζεστά από όσο ίσως θα έπρεπε ;)

ρε παιδιά τραβάω σε RAW....κάνω process τη φωτογραφία με το acd see pro 3.0 και ενώ πριν την φορτώσει κάνει preview όπως ήταν σωστά τραβηγμένη με το που κάνει load για να την ανοίξει την πειράζει στο color temp.....γιατί ρε γμτ?

μηπως πρεπει να πειράξεις τιποτα στα colour profiles του προγράμματος; βασικά αμα μπορείς βάλε το photoshop για μενα γιατι και καποιο πρόβλημα να έχεις όλο και κάποιος από εδώ θα βρεθεί να σε βοηθήσει ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.