Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Μόνο σε εμένα γκρινιάζουν

Βοηθαει οτι στην περιπτωση του Gomar ειναι μια συγκεκριμενη και οχι πολλες.:hehe:

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply
ωραίο bokeh έχει ο φακός :)

Δεν θεωρειται ωραιο αυτο.(γενικα...σαν προσωπικη προτιμηση παω πασο)

Δεν πρεπει να σου τραβαει το ματι.Απλα υπαρχει και συμπληρωνει την ολη εικονα..

Εντονοι κυκλοι δεν θα επρεπε να υπαρχουν.

@gomar..

Δε λεω ..ωραιες οι πληροφοριες του τι μηχανη εχεις , τι αναλυση βλεπουμε ,ποτε την τραβηξες κλπ..

αλλα οταν παιζεις με φλασακια οι ρυθμισεις απο αυτα μας ενδιαφερουν.(συν της μηχανης)

i-ttl επαιξες?

Το bokeh δεν ειναι μονο σχημα.Ειναι συνδιασμος.

Aν τα εχει ολα ο φακος...ειναι καλο το bokeh του.

(χωρις να σημαινει κατι αυτο για το φακο αν ειναι καλος ή κακος στα υπολοιπα χαρακτηριστικα)

Ο συγκεκριμενος υπερτονιζει τα σχηματα εντονα.

(στον εξωτερικο κυκλο περιμετρικα αναφερομαι.Δεν θα επρεπε να υπαρχει καν.)

Το bokeh δεν ειναι μονο σχημα.Ειναι συνδιασμος.

Aν τα εχει ολα ο φακος...ειναι καλο το bokeh του.

Ο συγκεκριμενος υπερτονιζει τα σχηματα εντονα.

(στον εξωτερικο κυκλο περιμετρικα αναφερομαι.Δεν θα επρεπε να υπαρχει καν.)

Παρακαλω κυριε NTG να μας δωσετε παραδειγματα με εικονες.

Ευχαριστω προκαταβολικα.:happy:

Μια που μολις τωρα την εβγαλα

http://farm3.static.flickr.com/2439/3729337040_e4a07ff45b_o.jpg

Canon eos 450d

50mm ef 1,8f

f/2.0

Φωτισμος

speedlite 430ex II σε grid στα αριστερα να σημαδευει την καμερα (1/16)

ενα sunpak flash σε bounce ομπρελα στα δεξια πισω απο την καμερα για fill light (1/16)

ωραίο bokeh έχει ο φακός :)

Μόνο σε εμένα γκρινιάζουν που κουβαλάω παίρνω τη φωτογραφική μαζί μου, ή εσείς απλώς αδιαφορείτε; :p Γιατί βλέπω 2 φλας, ομπρέλες, ρεφλέκτορες, και κάθεται και για φωτογραφία, και δεν καταλαβαίνω τι κάνω λάθος :hehe:

Το μποκέ έπρεπε να είναι ομοιόμορφος δίσκος και όχι σαν δαχτυλίδι. Τουλάχιστον έτσι λένε οι μεγάλοι του αθλήματος. Το δικό του θυμίζει πολύ μποκέ reflex φακού. Ο 24-70 είναι;

ναi o 24-70 ειναι....

Ενταξει ρε παιδια..αυτος ειναι αυτο το μποκε εχουμε τωρα.Θα τα γεμιζω με το photoshop αλλη φορα :p

αν και μου αρεσε η φωτο του snik δεν ειναι και το καταλληλοτερο δειγμα για να δειξει καποιος το bokeh.

To βρισκω υπερβολικο και παλι τονισμενο (οχι οσο του gomar βεβαια).

Ενδεχεται να ειναι απο τα φωτακια ( το εντονο του πραματος) αλλα σε προκαλει να δεις το bokeh και οχι τη μηχανη.

Παω στοιχημα αν ρωτησω τι μαρκα ειναι η μηχανη θα υπαρξουν ατομα που θα πρεπει να την ξαναδουν.

Μερικα λινκ που βγηκαν απο googling

http://www.kenrockwell.com/tech/bokeh.htm

http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/360-voigtlander-nokton-58mm-f14-sl-ii?start=1

(εξηγει και λιγα πραματα για το bokeh..)

και μια φωτο...

http://www.flickr.com/photos/8249511@N07/2695363822/in/set-72157607524499489/

Αν και δεν το ειχα ψαξει το θεμα του bokeh παλια με βαλατε στο κλιμα γιατι ειναι ενδιαφερον το θεμα. Μεχρι τωρα απο οσο ειχα δει νομιζα οτι το σωστο bokeh ειναι με τους φακους που εχουν ζυγο αριθμο λεπιδων στο διαφραγμα και δεν κανουν αυτο τον κυκλο που μεσα ειναι σκοτεινος και τονιζετε το περιγραμμα του. Τωρα για την δικια μου φωτογραφια επειδη αναφερθηκε σαν παραδειγμα το bokeh τις δεν νομιζω οτι ειναι και οτι καλυτερο μιας και ο φακος ο 50αρης της canon εχει 5 λεπιδες και σε τερμα ανοιχτο διαφραγμα δεν βγαζει κυκλικο σχημα αλλα πιο πολυ σαν 5γωνο. Οσον αφορα το θεμα τωρα, ηθελα να δωσω και εμφαση στο bokeh και οχι μονο στην μηχανη για αυτο το εκανα καπως εντονο, δηλαδη ηθελα να κανω ενα τετοιο εφε (1,2) οπως εχω δει σε μερικες φωτογραφιες.

Το εφε εκει κολλουσε μιας και ηθελε να δειξει οτι βγαινουν απο το φλυτζανι.

Εδω απλα τραβουν την προσοχη απο την μηχανη και γεμιζουν καπως ακομψα το καδρο.

(ακομψα με την εννοια της υπερβολης οχι του περιττου ή κατι αλλο)

(προσωπικη αποψη το παραπανω..δεν παυει να μου αρεσει σαν φωτο)

Είναι ωραίες και οι 2 φωτό του φλιτζανιού, υπερβολικές, αλλά έχουν το σκοπό τους. Όσο για τις λεπίδες, κάθε λεπίδα παράγει 2 αντιδιαμετρικές ακτίνες. Αν είναι ζυγός αριθμός, οι απέναντι λεπίδες παράγουν ακτίνες που πέφτει η μία πάνω στην άλλη. Έτσι, όσες λεπίδες έχεις, τόσες ακτίνες έχεις. Αντίθετα, αν έχει μονό αριθμό, τότε έχεις διπλάσιες ακτίνες απ' ότι λεπίδες, κάτι που κάνει πολύ εντυπωσιακή την φωτογραφία.

Πετρο εγω πιστευω οτι με ζυγο αριθμο λεπιδων ειναι πιο ομορφο το bokeh, βασικα και σε αλλα φορουμ αυτο διαβαζω οτι ποιο ακριβοι και καλοι φακοι εχουν ζυγο αριθμο στις λεπιδες για να βγαζουν 6γωνο αντι για 5γωνο. Στην συγκεκριμενη φωτογραφια στο τερμα ανοιχτο διαφραγμα (1,8) ο δικος μου εβγαζε τελειως κυκλικο bokeh αλλα οταν αρχιζω να κλεινω λιγο το διαφραγμα για να μεγαλωσει και το βαθος πεδιου μου αρχιζε να πενταγωνιζει καπως το σχημα που και ακομα και στο f/2.0 φαινεται καπως αυτο που θελω να πω.

Αλλα ενταξει δεν με πειραζει τοσο πολυ μιας και για την τιμη του ο 50αρης ειναι εξαιρετικος φακος.

Φίλε snic, αυτά που λες είναι κάπως ασύνδετα μεταξύ τους.

Τον αν ένας φακός περιέχει μονό ή ζυγό αριθμό λεπίδων δεν παίζει ρόλο στο αν έχει καλό μποκέ. Ούτε ο αριθμός τους παίζει. Παίζει μόνο σε ποιο σημείο του οπτικού μονοπατιού είναι τοποθετημένο το διάφραγμα.

Άλλο θέμα τώρα, όσο πιο πολλές λεπίδες έχει το διάφραγμα, τόσο πιο κυκλικό τείνει να γίνει το άνοιγμα του φακού και τόσο πιο κυκλικό μποκέ θα έχεις. Άσχετο αν θα είναι καλό, ουδέτερο ή κακό, θα είναι απλώς κυκλικό.

Με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα, ΔΕΝ φαίνονται οι λεπίδες, όσες κι αν είναι.

Με 1-2 στοπ από το ανοικτό, θα έχεις έντονο το 5γωνο.

Δώσε μας τα λινκς από τα άλλα φόρουμς που λες.

Φίλε snic, αυτά που λες είναι κάπως ασύνδετα μεταξύ τους.

Τον αν ένας φακός περιέχει μονό ή ζυγό αριθμό λεπίδων δεν παίζει ρόλο στο αν έχει καλό μποκέ. Ούτε ο αριθμός τους παίζει. Παίζει μόνο σε ποιο σημείο του οπτικού μονοπατιού είναι τοποθετημένο το διάφραγμα.

Άλλο θέμα τώρα, όσο πιο πολλές λεπίδες έχει το διάφραγμα, τόσο πιο κυκλικό τείνει να γίνει το άνοιγμα του φακού και τόσο πιο κυκλικό μποκέ θα έχεις. Άσχετο αν θα είναι καλό, ουδέτερο ή κακό, θα είναι απλώς κυκλικό.

Με τέρμα ανοιχτό διάφραγμα, ΔΕΝ φαίνονται οι λεπίδες, όσες κι αν είναι.

Με 1-2 στοπ από το ανοικτό, θα έχεις έντονο το 5γωνο.

Δώσε μας τα λινκς από τα άλλα φόρουμς που λες.

Το ιδιο λεμε Πετρο απλα εγω τα ειπα λιγο πιο μπερδεμενα πριν, εχει πεσει λιγο δουλεια τελευταια και το μυαλο μου δεν ειναι και στην καλυτερη κατασταση :confused:. Πριν αναφερομουν πιο πολυ στο σχημα του bokeh και οχι στη ποιοτητα του, δηλαδη εγω νομιζω οτι ειναι πιο εντυπωσιακο οταν ειναι σε μορφη εξαγωνου και οχι πενταγωνου οπως βγαζει ο 50αρης της canon. Τωρα για αυτα που λες περι ανοιγματος με βρισκεις συμφωνο ετσι ακριβως οπως τα λες ειναι, για τα λινκς θα προσπαθησω να τα βρω γιατι το ειχα διαβασει αυτο πριν κανα 6μηνο αλλα αν δεν κανω λαθος ειχα δει απο αρκετους να λενε οτι ειναι καλυτερα οταν εχεις ζυγο αριθμο λεπιδων στον φακο και με βρισκει συμφωνο γιατι μου φαινετε οτι βγαζει καλυτερο σχημα (και παλι δεν αναφαιρομαι στην ποιοτητα).

GoMaR Η φωτογραφια ειναι πολυ καλη και ο φωτισμος μ'αρεσε αλλα ειδες με το background τι συζητηση ξεκινησες :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.