Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

Νομίζω πως αν αφοδεύσεις στον αισθητήρα σου, θα καθαρίσει... :tomato:

Δεν τον πας για ένα καθάρισμα αδερφέ ? :)

για τις γραμμές μπορώ να φανταστώ ΜΟΝΟ πως υπάρχουν ήδη.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

παίζοντας με το παιδί της ζούγκλας και το αμάξι του (η φώτο δε λέει τπτ απλά τη χρησιμοποίησα για δοκιμές σε pp)...

44b580dc1726b3.jpg

πολύ βιαστικά στο Photoshop 4fun -> lasso σε όλο το αμάξι -> motion blur στην υπόλοιπη εικόνα -> lasso στα λάστιχα -> radial blur -> render cloud filter -> γόμα να μείνουν μόνο πίσω από τα λάστιχα...

44b580dc152d09.jpg

TIP

Oταν τραβαμε φωτος για να δουμε τι ψαρια πιανει ο αισθητηρας..

περα απο το default "οσο μικροτερο διαφραγμα" το οποιο συνηθως το πιανει στο μεγιστο εστιακο μηκος οταν προκειται για ζοομ φακο

βαζουμε και manual εστιαση στο απειρο εστιαζοντας ομως σε κατι κοντινο..(μη βγειτε στη βεραντα-μπαλκονι).

Βαλτε μια σελιδα Α4 πχ στηθειτε στο 1-1.5 μετρο και κλικ.

Η σελιδα οσο το δυνατον καθαρη αν και πλεον με την μανιουαλ εστιαση στο απειρο δεν θα βγαλει το παραμικρο πανω στην σελιδα.

Ενα ασπρο φοντο θα βγει (με οτι vignetting κανει ο φακος) και οτι σκουπιδακι εχει ο αισθητηρας ή ο φακος μπρος-πισω (αν ειναι συγχρονος σχετικα αποκλειω το μεσα).

Καλο θα ηταν να υπηρχε και δευτερος φακος.

Στη μηχανη που εχω τωρα και δεν εχει συτηματα καθαρισμου μου πηρε αρκετη ωρα να καθαριζω ανυπαρκτα σκουπιδακια.

Αnyway..επειδη η μηχανη ειναι(ηταν) δικη μου ο αισθητηρας δεν εχει τιποτα τετοιο περα απο μικρα σκουπιδακια.Δεν ειχα βαλει χερι μεσα ποτε...Me 2-3 απανωτα cleaning sensor οτιδηποτε ενοχλητικο σταματουσε να με ενοχλει επειτα στα διαφραγματα που με ενδιεφεραν.

Σήριαλ κατάντησε το θέμα...:jump:

Οι 2 παράλληλες γραμμές είναι ή απο το γύψινο ή απο την ντουλάπα δεν θυμάμαι τι ακριβός. :p

Οσο για τα καφέ spots μάλλον ειναι απο το φίλτρο :jester:

Τα υπόλοιπα απλα σκόνη/βρωμιά

Σήριαλ κατάντησε το θέμα...:jump:

Οι 2 παράλληλες γραμμές είναι ή απο το γύψινο ή απο την ντουλάπα δεν θυμάμαι τι ακριβός. :p

Ωραιος , τοση αγωνια , ποσα replies για το τι ειναι και τελικα ουτε ο ιδιος δεν ξερει :hehe:

Μού αρέσει ή ιδέα καί τό μέρος αλλά μέ ενοχλούν τά φώτα πίσω καί οί αντανακλάσεις τους.

Θά μπορούσες νά κλείσεις τό κάδρο,ή νά βάλεις τά φώτα στό παιχνίδι.

ΥΓ.πολύ φόρα έχω πάρει μού φένεται μέ τήν κρητική ελπίζω νά μήν ενοχλώ,καί νά μήν παρεξηγηθώ:unsure:

Σάκη η καλοπροαίρετη κριτική και ο ουσιαστικός σχολιασμός επί παντός θέματoς (και των φωτογραφιών φυσικα) δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν, αντιθέτως νομίζω πως μόνο οφέλη έχει.

Άλλα πράγματα είναι που ενοχλούν ;)

Μού αρέσει ή ιδέα καί τό μέρος αλλά μέ ενοχλούν τά φώτα πίσω καί οί αντανακλάσεις τους.

Θά μπορούσες νά κλείσεις τό κάδρο,ή νά βάλεις τά φώτα στό παιχνίδι.

ΥΓ.πολύ φόρα έχω πάρει μού φένεται μέ τήν κρητική ελπίζω νά μήν ενοχλώ,καί νά μήν παρεξηγηθώ:unsure:

Εκεινο που με ανησυχει ειναι οτι δεν ανεβαζεις εικονες! : p

καταπληκτική:T::T::T:

προσπαθώ 1 μήνα τώρα νά βρώ χρόνο γιά τήν ίδια φωτογραφία περίπου,καί ακόμα δέν τά έχω καταφέρει νά κάνω τίς δοκιμές μου.

Νίκο πραγματικά δέν έχω χρόνο καθόλου καί ό καιρός δέν μέ πάει,-4 εώς -10 κάθε μέρα,έχουν παγώσει όλα εδώ.

ΥΓ.θέλω νά δώ κι άλλες από αυτές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.