Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

Να μην ξεχάσω και την Πυραμίδα.. Είναι ένα μοναδικό φαινόμενο, το οποίο διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά. Εδώ είναι τραβηγμένο στην καλύτερή του στιγμή.

DSC_2029-3.jpg

Και μερικές ακόμα..

DSC_1959.jpg

DSC_1955.jpg

DSC_2229.jpg

Ωραίες racer :T:

Η πυραμίδα που λες τι είναι;

Και αυτή είναι από την κορυφή του Ταϋγέτου :p. Όταν ο ήλιος ανατέλλει, φωτίζει το βουνό και η σκιά του σχηματίζει μια πυραμίδα (αυτή που φαίνεται στη φωτό). Λένε ότι καμιά φορά σχηματίζονται 3 πυραμίδες, αλλά δε βλέπω να ξανανεβαίνω εκεί πάνω για να το διαπιστώσω :p.

Σακη η τελευταια φωτογραφια ειναι απο τις καλυτερες σου!

Ειπα να την πειραξω λιγο στο photoshop γιατι το μπλε δεν ξερω αν τις ταιριαζε τοσο πολυ σαν αποχρωση και το αποτελεσμα ηταν αυτο εδω...

http://farm3.static.flickr.com/2627/3749410338_55d0390dea_o.jpg

Κιαυτή πολύ ωραία είναι:banging:

Γενικά όπως πιστέυω θά είδες υπάρχουν πολλές εκδόσεις οί οποίες θά τίς πηγαιναν,προτείμησα ένα κρύο φίλτρο καί δέν ήθελα νά ασχοληθώ παραπάνω μέ τόν φόβο μήπως τήν χαλάσω:unsure:.

http://i283.photobucket.com/albums/kk293/zanskou/DSC_8016_2.jpg

Model = NIKON D60

Nikon 18-200 f/3.5-5/6 VR

Exposure Time = 1/800"

F Number = F4

ISO Speed Ratings = 200

Focal Length = 18mm

για μενα αυτη η φωτογραφια ειναι τελειως λαθος.

Καταρχην ο οριζοντας γερνει (απο τις πρωτες κινησεις επεξεργασιας...)

καταδευτερον και πιο σημαντικο ( που δεν διορθωνεται δλδ )

το καδρο.Το θεμα

Δε λεω πολλη καλη η σταση του κοριτσιου , αλλα τα χαλαει ολα το καδρο και η γωνια ληψης.

Δε βλεπεις που αποκεφαλιζει το μισο κεφαλι απο το βουνο πισω ;Ασε που φαινεται ενα τελειως καταμαυρο πραγμα.

Οποτε ετσι τι δειχνει η φωτο ; Ενα μισο κοριτσι ; Δεν φαινεται να εχει "αερα" η φωτογραφια.

η πλησιασε παραπανω...κατεβα λιγο , σκυψε και ετσι το κεφαλι να φαινοταν στον ουρανο..

1000 φορες δηλαδη να την αφηνες με χρωμα και να επαιζες εκει με ενα "μελαγχολικο" υφος παρα ασπρομαυρο σκουρο πραγμα που δε διακρινεις τα στοιχεια.

αυτα απο μενα

edit : και btw....δε ξερω αν ξερεις τι κανεις στην επεξεργασια , αλλα σιγουρα κατι παιζει..

Δες τον οριζοντα στη θαλασσα δεξια..τα juggies στο θεο πανε.Προσπαθουσες για 3d φωτογραφια και δε σου βγηκε ; Μια ειναι η λυση : 16x ΑΑ απο rivatuner :hehe:

ωραιος. πολύ καλές παρατηρήσεις με μόνη μου ένσταση αυτό που λες για τον ορίζοντα. νομίζω ότι από τη μια οφείλεται στην παραμόρφωση του φακού (στα 18 χιλιοστά ειναι) και από τη άλλη νομίζω πως κοιτώντας από το σκόπευτρο προσάρμοσα τη μηχανή ώστε να φαίνεται ίσιο το "μοντέλο" που μοιάζει και πιο φυσικό στα μάτια μου

ωραιος. πολύ καλές παρατηρήσεις με μόνη μου ένσταση αυτό που λες για τον ορίζοντα. νομίζω ότι από τη μια οφείλεται στην παραμόρφωση του φακού (στα 18 χιλιοστά ειναι) και από τη άλλη νομίζω πως κοιτώντας από το σκόπευτρο προσάρμοσα τη μηχανή ώστε να φαίνεται ίσιο το "μοντέλο" που μοιάζει και πιο φυσικό στα μάτια μου

ωρε συ....δε λεω οτι εκανες λαθος την ωρα της ληψης.

Λεω οτι μου φαινεται περιεργο το πως δημιουργηθηκαν αυτα τα σκαλοπατακια στον οριζοντα..

Η στην επεξεργασια κανεις κατι που δε ξερω και εγω τι :p η κατι γινεται με τον φακο..(μια το blured σημειο , μια η αποτομη σκια στις αλλες 2 φωτος...μια αυτο....) δε ξερω.

έχεις δίκιο σε αυτό αλλά είναι θέμα του photoshop. πιάνοντας σε ένα layer τον ουρανό προφανώς δεν πήρε την ελάχιστη κλίση που υπάρχει στο σημείο που ενώνεται με την θάλασσα (ή για την ακρίβεια δεν την πήρε σωστά γιατί αν δεις αυτά τα κοψίματα δημιουργούν τελικά μια μικρή καμπύλη) με αποτέλεσμα οι επεμβάσεις στον ουρανό να δώσουν αυτό το παράπλευρο αποτέλεσμα. μου έχει κάνει και σε άλλες φωτογραφίες με πιο πρόσφατη αυτή που ανέβασα χτες με τα βουνά και την θάλασσα (ποστ 5998). εκεί ήταν σχετικά έυκολο και την διορθωσα με το χέρι.

edit: ο ορίζοντας είναι όντως στραβός πάντως όπως και η θάλασσα η οποία στράβωσε μάλλον λόγω του φακού

http://i283.photobucket.com/albums/kk293/zanskou/DSC_8016_2.jpg
νομίζω πως κοιτώντας από το σκόπευτρο προσάρμοσα τη μηχανή ώστε να φαίνεται ίσιο το "μοντέλο" που μοιάζει και πιο φυσικό στα μάτια μου

44a69b1962514e.jpg

θα συμφωνήσω με το γομαράκι, έτσι κ αλλιώς έχει κ αυτή πολύ χαμμένη info σε τελείως μαύρο... για το στραβό δεν έχεις δίκιο, μα χαρά φαίνεται η sis, τώρα το κάδρο κ εγώ θα το προτιμούσα απο πιό κάτω αριστερά να νιώθεις πιο πολύ ότι βλέπεις αυτό που βλέπει η κοπέλα κ όχι ότι βλέπεις μια κοπέλα που κάπου βλέπει...

νομίζω ότι από τη μια οφείλεται στην παραμόρφωση του φακού (στα 18 χιλιοστά ειναι)

18mm_distortion.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.