Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

http://i283.photobucket.com/albums/kk293/zanskou/DSC_7276.jpg

Model = NIKON D60

Lens = Sigma 105mm APO DG Macro f/2.8

Exposure Time = 1/200"

F Number = F8

ISO Speed Ratings = 800

Focal Length = 105mm

επισης είχα και το SB-600 ασυρματα πίσω-δεξια από το θέμα

Παράδειγμα καλού θέματος αλλά με αρκετά κακό αποτέλεσμα λόγω:

-Κακού κάδρου και ρυθμίσεων βάθος πεδίου

-Κακού φωτισμού

-Κάκιστου Post Processing

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

αν το έλεγε κανείς άλλος δεν θα με πείραζε να μείνει μόνο στα λόγια. από εσένα όμως περιμένω και την φωτογραφική απάντηση :)

Παράδειγμα καλού θέματος αλλά με αρκετά κακό αποτέλεσμα λόγω:

-Κακού κάδρου και ρυθμίσεων βάθος πεδίου

-Κακού φωτισμού

-Κάκιστου Post Processing

Συμφωνώ ότι μπορούσε να βγει καλύτερη, αλλά μπορείς να παραθέσεις μερικές προτάσεις, κυρίως ως προς το θέμα των ρυθμίσεων; :) Όχι πως έχω εξοπλισμό για να φωτογραφίσω κάτι τέτοιο, αλλά για να υπάρχει μια βασική ιδέα ;)

Ζαννή, όταν χρησιμοποιείς φλας, η δ60, δε σε αφήνει να κατεβάσεις το χρόνο κλείστρου κάτω από το 1/200?

όχι, μιας και δεν υποστηρίζει fp sync.

αναγκαστικά λοιπόν, με το φλας ειτε πάνω στην μηχανή είτε ασύρματα πάμε με max 1/200

όχι, μιας και δεν υποστηρίζει fp sync.

αναγκαστικά λοιπόν, με το φλας ειτε πάνω στην μηχανή είτε ασύρματα πάμε με max 1/200

εμενα γιατι οταν επιλεγω το προγραμα προτεραιοτητα ταχυτητας (S) μου πηγαινει μεχρι 1/500 ? η ειναι ασχετο αυτο ;

εμενα γιατι οταν επιλεγω το προγραμα προτεραιοτητα ταχυτητας (S) μου πηγαινει μεχρι 1/500 ? η ειναι ασχετο αυτο ;

Η D40 μπορει να συγχρονιζει μεχρι και 1/500 δεν εχει να κανει με το shutter pr. και manual να το βαλεις τοσο παει.

To αυτό, ειναι απλά θέμα προδιαγραφών (βασικά ειναι πλεονέκτημα της d40). όπως εσύ δεν μπορείς να πάς κάτω από 1/500 έτσι εγώ δεν μπορώ να πάω κάτω από 1/200

Περισότερο θά ήθελα τήν γνώμη σας εάν υπάρχει παραμόρφωση χρωμάτων κ.τ.λ.

sdim2574.jpg

λοιπον δε θελω σχολια..μονο thnx :hehe:

πηγα και πηρα την υποβρυχια μηχανη που σας ελεγα μια φορα και ενα καιρο......

να τη :hehe:

th_DSC_0178.jpg

ahahahha

καλα μη περιμενετε τιποτα το τρομερο.σα να τραβαει απο κινητο ειναι.

μια ταπεινη 5mpx ειναι που σε εξωτερικο χωρο δεν αποδιδει τοσο καλα οσο σε κατω απο νερο η σε λιγοτερο φωτισμο..Οταν υπαρχει μεγαλη αντιθεση του φως , αρχιζει και κολλαει το βιντεο.Οταν την δοκιμασα στη μπανιερα πηγε πολυ καλα.Βεβαια σε AVI και σε 640χ480.αλλα με τα 100Ε της για παιχνιδι μια χαρα ειναι :)

Οχι αλλη αναλυση γιατι ξεφευγουμε..

Υ.Γ δε βλεπω thnx.................:hehe:

ερώτηση....

τι ρυθμίσεις χρησιμοποιούμε για φωτογράφιση φωτεινής πηγής σε αρκετά σκοτεινό περιβάλλον ωστέ να μην υπάρχει ούτε το φαινόμενο αλλοίωσης των χρωμάτων αλλά και να μην εμφανίζονται οι γραμμές ......θέλω να αποδώσω σωστά την ένταση και το χρώμα φωτεινής πηγής χωρίς γυαλάδες ή παιχνίδια του φακού.....

συγκεκριμένα μπορώ να παίξω με F2.8-8.0 iso 50-4000 και ταχύτητα κλείστρου έως 1/1000.

από ρυθμίσεις white balance υπάρχουν τα auto,sunlight,fluorescent,night και μερικά ακόμα που μπλεδιάζουν όμως αρκετά.

τι ακριβώς θες να τραβήξεις; το φωτεινή πηγή σε σκοτεινό περιβάλλον μπορεί να είναι από φεγγάρι μέχρι και ενα κερί. ;)

θέλω να τραβήξω υψηλής φωτεινότητας led σε εξωτερικό χώρο π.χ.αστικού δρόμου βραδινές ώρες....η απόσταση θα είναι από 1 έως 10μέτρα και ίσως να τραβήξω και video.

για εμενα παίζεις με f8, ISO όχι πάνω από 100 και από χρόνο όσο σου χρειαστεί, εσύ θα το δεις αλλά λογικά δεν θα χρειαστεί κάτω από 1/500 (και πολύ λέω μαλλον). (μπορείς να βάλεις τη μηχανή στην προτεραιότητα διαφράγματος αν αποφασίσεις παίξεις όπως σου λέω).

Όσο για την ισορροπία λευκού μάλλον δεν θα χρειαστεί να την πειράξεις εκτός και αν οι λάμπες του δρόμου στην ρημάζουν οπότε και πας στο fluorescent ή στο night.

φωτόμετρο δεν παίζει στο μηχανάκι ε ;

Γιωργο να καταλαβω δηλαδη...μου λες ενας χωρος σκοταδι...και ενας φακος να φεγγει ενα αντικειμενο...(πχ ενα λουλουδι - λεμε τωρα) και θες στη φωτογραφια να βγαλεις τη πηγη του φωτος και τα χρωματα στο λουλουδι σωστα ;

τοτε θες πανω απο 1"δευτερολεπτο ληψη..

edit :

ρε Hayabusa...τι 1/500 του λες...σε πισα σκοταδι 1/500 και ISO 100? ουτε φωτα αυτοκινητου με προβολεις δε βγαζει ετσι :p

χώρος σκοτεινός αλλά όχι κατράμι.....φανταστείτε ένα δρόμο με μόνο τις λάμπες του δήμου να ρίχνουν λιγο φως. θέλω να φωτογραφίσω την φωτεινή πηγή χωρίς να χάνω όμως το υπόλοιπο θέμα γύρω από την πηγή.για φωτομέτρηση έχω ένα esp setting..με ρυθμίσεις esp. [o] και [@]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.