Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

τη συζήτηση αυτή είχα με τον sol τα 2 τελευταία ΣΚ όπου εγώ την έβγαλα με τον nikon 18-200 όλη την ώρα (το 1ο είχα μόνο αυτόν μαζί, κ εκεί είναι η αξία του όταν πας κάπου κ θες να κουβαλάς έναν μόνο) κ ελάχιστες με τον sigma 10-20, ενώ αυτός έχοντας tokina 12-24, sigma 17-70 και sigma 50-150 f2.8 (ο οποίος έχει τραγικό front focus που αγγίζει τα όρια του προβληματικού) είτε θα έπρεπε να αλλάζει φακούς είτε να βγάζει με τη δικιά μου...

προφανώς όταν έχεις χωριστούς φακούς για κάθε χρήση έχεις καλύτερη ποιότητα αλλά επειδή στο μυαλό μου είναι κ η ευχρηστία στη μέση, προτίμησα έναν ultra wide, έναν macro και τον nikon σαν main all around... δε θα το έλεγα αυστηρά νούμπικο αλλά σίγουρα πιο ερασιτεχνικό κ συνειδητή επιλογή ευχρηστίας γνωρίζοντας τι χάνω σε ποιότητα (κ για αυτό δεν πήρα κ τον sigma 18-200)

πιστευεις Κωστα, καλυτερη επιλογη ενας sigma 18-200 os?

στα 350ε

Το να πας σε τέτοια εύρη γενικά θα σου δώσει μετριότητες. Άλλοτε μέτριο απλά, άλλοτε μέτριο προς το καλό.

Ένας 17-70 ή ένας 24-70 (που για τα λεφτά του είναι πολύ καλός) της Sigma είναι πάντα η ιδανικότερη επιλογή.

Έτσι κι αλλιώς, πάνω από τα 70-80 είναι τραγικά λίγες οι φορές που θα βγάλεις φωτογραφία, πόσο μάλλον να είναι και κάτι αξιόλογο.

Το να πας σε τέτοια εύρη γενικά θα σου δώσει μετριότητες. Άλλοτε μέτριο απλά, άλλοτε μέτριο προς το καλό.

Ένας 17-70 ή ένας 24-70 (που για τα λεφτά του είναι πολύ καλός) της Sigma είναι πάντα η ιδανικότερη επιλογή.

Έτσι κι αλλιώς, πάνω από τα 70-80 είναι τραγικά λίγες οι φορές που θα βγάλεις φωτογραφία, πόσο μάλλον να είναι και κάτι αξιόλογο.

[υπεράσπιση]

αν κ δεν είναι απόλυτα σωστή mm vs mm η σύγκριση, δεν είναι τραγικά πιο οξύς ο sigma στα κοινά mm, οπότε για κάποιον που δικαιολογεί τα έξτρα $ στο επιπλέον εύρος κ στο vr δεν είναι κακή επιλογή για ξεκίνημα... ούτε ο 17-70 είναι πιο φωτεινός να πεις, ούτε πολύ καλύτερος σε cas... o 24-70 f2.8 είναι πιο καλός σύμφωνοι αλλά για κάποιον που δεν έχει άλλο φακό το να ξεκινάς από τα 24 (=36) είναι περιοριστικό...

sigmavsnikon.th.jpg

[/υπεράσπιση]

περιοριστικο του στυλ "δεν μου φτανουν τα 18mm για wide και παιρνω και εναν ultra wide"?

O καθενας επιλεγει βαση των αναγκων του.

Οσο καλυτερα τις γνωριζει καποιος..τοσο καλυτερα θα επιλεξει τον φακο του.

:to_pick_ones_nose3: got the nail...

συμφωνούμε για το περί αναγκών κ γι'αυτό ούτε είμαι απόλυτος ούτε βγάζω τα προσωπικά μου βίτσια κ επιλογές σαν αλάνθαστα... απλά στο επίπεδο που μιλάμε για hobby κ όχι καθαρά για "ανάγκη" ο καθένας δοκιμάζει ότι νομίζει κ ότι τον παίρνει... είναι μια ωραία ασχολία που δεν είναι ανάγκη όποιος μπει στο χορό να αγχώνεται για το πότε θα κάνει δική του έκθεση σε γκαλερί... αρκεί να γεμίζει τον καθένα αυτό που κάνει κ ας κάνει κ σαχλαμάρες...

το θέμα είναι καταθέτοντας ο καθένας τη δική του σαχλαμάρα να βοηθήσει όσους θέλουν να κάνουν το ίδιο... όσοι το βλέπουν πιο σοβαρά δε περιμένουν έτοιμη απάντηση, πρέπει να διαβάσουν πολύ πρώτα μόνοι τους...

δεν ηταν καρφι με την κακη εννοια...(δεν ξερω πως να διαβασω το ποστ σου)

μακαρι να είχα την "ελευθερία" (χρόνου-χρημάτων ό,τι άλλο θες) να δοκίμαζα τον εναν φακό μετα τον άλλον.Καλύτερη "σαχλαμάρα" απο το να δοκιμάζεις φακούς και να αποκτάς εμπειρίες απο αυτούς ,να ξέρεις τι να αποφεύγεις και τι να κυνηγάς χρησιμοποιοντας τους για μενα δεν υπαρχει.

Δυστηχως ειμαι στην αλλη ακρη ...να πρεπει να στραγγιζω τις αναγκες μου και να κανω όποια αγορα βαση αυτών.

[υπεράσπιση]

αν κ δεν είναι απόλυτα σωστή mm vs mm η σύγκριση, δεν είναι τραγικά πιο οξύς ο sigma στα κοινά mm, οπότε για κάποιον που δικαιολογεί τα έξτρα $ στο επιπλέον εύρος κ στο vr δεν είναι κακή επιλογή για ξεκίνημα... ούτε ο 17-70 είναι πιο φωτεινός να πεις, ούτε πολύ καλύτερος σε cas... o 24-70 f2.8 είναι πιο καλός σύμφωνοι αλλά για κάποιον που δεν έχει άλλο φακό το να ξεκινάς από τα 24 (=36) είναι περιοριστικό...

sigmavsnikon.th.jpg

[/υπεράσπιση]

Όχι, 0 17-70 δεν είναι πολύ καλύτερος, σε γενικές γραμμές όμως ναι, είναι καλύτερος. Από την άλλη βέβαια, όπως το λες κι εσύ, ο 18-20 για αρχή, όντως μοιάζει ιδανικός (σχεδόν).

Κατά τα άλλα, τα 24, όχι, δεν είναι περιοριστικά. Πραγματικά σε καθημερινές φωτογραφίες είναι επίσης λίγες οι φορές που θα κατέβεις τόσο χαμηλά. εκτός των άλλων οι παραμορφώσεις σε λίγα mm είναι μεγάλες, κυρίως για φωτογραφίσεις οικογενειακές κτλ. Στο θέμα του τοπίου, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το "όσο πιο πολλά χωρέσεις μέσα τόσο καλύτερο" είναι η άποψη πολλών. Γενικά πάντως, είναι πως μάθεις και τι ανάγκες έχεις και αυτές δεν μπορείς να πείσεις κάποιον για το αν τις έχει ή όχι. Γενικά η φάση είναι Trial & Error.

@Haya Καλορίζικος καί καλές φωτογραφίες;)

Γνώμη μου είναι ότι από τήν στιγμή που αποφάσισες νά πάς σέ τέτοιο φακό καλά έκανες καί δέν πήγες στόν sigma,τά υπόλοιπα θά τά ανακαλύψεις μόνος σου;).

Παω Αφίδνες να τραβηξω καμια φωτο απο το Drift Challenge. Εχει κανείς τιποτα συμβουλές τελευταίας στιγμής;

Εχω μαζί μου τον 18-55 IS και τον 70-300...

επειδή λογικά θα έχει χώματα και σκόνη εκεί πάνω, εγώ θα σου έλεγα να είσαι λίγο μακριά να παίξεις στις χειροκίνητες ρυθμίσεις με τον 70-300 στο φ/8. σήκωσε και το ISO (αν χρειαστεί), δεν κάνει κανεί κακό κσι γενικά κατα την γνώμη μου προσπάθησε να πάρεις όσο πιο γρήγορη ταχύτητα μπορείς στο κλείστρο σου :)

δεν ηταν καρφι με την κακη εννοια...(δεν ξερω πως να διαβασω το ποστ σου)

μακαρι να είχα την "ελευθερία" (χρόνου-χρημάτων ό,τι άλλο θες) να δοκίμαζα τον εναν φακό μετα τον άλλον.Καλύτερη "σαχλαμάρα" απο το να δοκιμάζεις φακούς και να αποκτάς εμπειρίες απο αυτούς ,να ξέρεις τι να αποφεύγεις και τι να κυνηγάς χρησιμοποιοντας τους για μενα δεν υπαρχει.

Δυστηχως ειμαι στην αλλη ακρη ...να πρεπει να στραγγιζω τις αναγκες μου και να κανω όποια αγορα βαση αυτών.

δεν το πήρα καθόλου με την κακή έννοια ακόμα κ αν ήταν:dirol:

ο καθένας έχει σε όλα μια λογική που σε κάποιους μπορεί να φαίνεται εξωφρενική... δε θα μαλώσουμε για αυτές τις απόψεις.. απλά θα τις ανταλλάξουμε:p

Παω Αφίδνες να τραβηξω καμια φωτο απο το Drift Challenge. Εχει κανείς τιποτα συμβουλές τελευταίας στιγμής;

Εχω μαζί μου τον 18-55 IS και τον 70-300...

Κανε τα κονε σου αν δεν τα εχεις ηδη ετοιμα....μπες μεσα στην πιστα κατσε σε μια καλη στροφη...σκυψε..(μπορεις α)να εχεις καρεκλακι β)να γονατισεις) ,panning mode ,προταιρεοτητα χρονου.(εκει θες δοκιμες ..αναλογα την γωνια που τα βλεπεις ,ταχυτητα που ερχονται)

Απεφευγε τυχον οχηματα που ερχονται κατα πανω σου!

Εκδοχη β

Μπαινεις με το δικο σου nissan και τσιμπας το gomaraki ...να σε φωτογραφιζει..:p

edit

αναμενουμε το βραδυ κατι αντιστοιχο με αυτο. (<-κλιεκ ιτ)

Σε περιπτωση που δεις οτι το εχεις...δωσε λιγο παραπανω "αερα" στο καδρο σου...(μη πας στο αλλο ακρο)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.