Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

τοτε νομίζω συμφέρει να αξιοποιήσεις το γεγονός ότι έστιάζει μέχρι τα 45 cm και μετα να κανεις crop.

performer, γιατι πουλάς το μηχανάκι ; :p

Παίζω με μια D50 αυτές τις μέρες και τράβηξα και ένα λουλουδικό:

http://img199.imageshack.us/img199/9247/dsc5273.jpg

Ο βούδας μου λέει να τραβάω από πιο μακριά και να κάνω crop για να βγαίνει πιο sharp το θέμα, πείτε κι εσείς καμιά συμβουλή :D

Θα σου έλεγα να τραβάς τα macro στα 200mm και απο οτι ειδα στο exif εχεις ταχύτητα 1/60 που (χοντρικά ) ενδείκνυται μεχρι 60mm (χωρίς VR) , φαίνεται λίγο θολή... ίσος να είναι κουνημένη.

Επίσης καλο ειναι να διαλέγεις διαφράγματα μεχρι f13-14 το πολύ και σε εξαιρετικές περιπτώσεις παραπάνω(εξαρτάται βέβαια και απο τον φακό...), γιατί ουσιαστικά πανω απο f11 οι φώτος θα βγαίνουν όλο και ποιο soft.

Thx man, τώρα ψιλο-μαθαίνω βασικά, σήμερα τράβηξα μερικές κοντινές και με έβριζε πάλι ο βούδας :hehe:

Έχω συνηθίσει από την A650 - πρέπει να την ξεχάσω τελείως μάλλον. Ωραίο εργαλείο πάντως το "nikonάκι" :D - προσπαθώ να τη συγκρίνω και με την 450D και είναι στα όρια. Μπορεί από χαρακτηριστικά η 450D να υπερέχει, αλλά κάτι έχει η Nikon που με "μαγνητίζει", η κατασκευή της είναι...δεν ξέρω.

Μπορεί από χαρακτηριστικά η 450D να υπερέχει, αλλά κάτι έχει η Nikon που με "μαγνητίζει", η κατασκευή της είναι...δεν ξέρω.

το πες μονος σου...ειναι nikon.απλα πραγματα :p

Καλός ήρθες στoν κόσμο των DSLR! :D

Δεν γνωρίζω και πολλά για τις nikon, canonaκιας είμαι , αλλα αυτο που ξέρω ειναι οτι δεν πρεπει να ακους τον GoMaR γιατι είναι σκαλωμένος Nikonακιας :hehe:

μα πάει να μου φωτογραφίσει 6-7 μάτζαλα μαζί από το μισό μέτρο κ ο μόνος τρόπος να βγουν εστιασμένα (τα μισά) είναι να βάλει f16... κ μετά τις βλέπει κ λέει είναι soft:hehe:

το sweet spot του συγκεκριμένου από πλευράς sharpness/resolution είναι το f8 btw...

Toυ esdee είναι?

Άλλη συμβουλή είναι να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το onboard φλας ώστε να αποφεύγονται ανεπιθύμητες σκιές.

Eίδαμε και πάθαμε να μάθει ο hayas ...μην αρχίσεις εσύ!:p

(με τον συγκεκριμένο φακό θα έμενα στα 100mm περίπου (90-130mm) με f8.)

Tα 200mm θα σου προσφέρουν ακόμα μικρότερο βάθος πεδίου το οποίο ή θα πρέπει να ανέβεις σε διάφραγμα ή να ξεσκιστείς σε cropparisma.Συν από ό,τι είδα αποφεύγεις και τις χρωματικές εκτροπές που έχει οπουδήποτε αλλού.

Δεν φαίνονται παντού αλλά αν πετύχεις την περίπτωση όπως ο σάκης στο βενζινάδικο τότε θα είναι άκρως ενοχλητικό.

Ναι :hehe:

Μακάρι να είχα man διαφορετικό flash - έχει τεράστια διαφορά. Αλλά μιας και δεν έχω τώρα, παίζω με το default - αν και στα "studiακά" το βγάζω τελείως, τις προτιμώ σκέτες με το φωτισμό.

Θα παω να κάνω καμιά δοκιμή ακόμα στο μπαλκόνι όταν βρω λίγο χρόνο :D

Ναι :hehe:

Μακάρι να είχα man διαφορετικό flash - έχει τεράστια διαφορά. Αλλά μιας και δεν έχω τώρα, παίζω με το default - αν και στα "studiακά" το βγάζω τελείως, τις προτιμώ σκέτες με το φωτισμό.

Θα παω να κάνω καμιά δοκιμή ακόμα στο μπαλκόνι όταν βρω λίγο χρόνο :D

παρε το sb600 απο τον hayabusa να παρει αυτος το sb800 που τον τρωει :p

παντως ενα θα σου πω.μην ακους τον angel...κολλημενος canonakias :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.