Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

έχεις δει τι χρώμα έχει ο δρόμος ;

Γενικά της άλλαξες τα φώτα της φωτογραφίας.

Πέρα από την λάθος ισορροπία λευκού το πεζοδρόμιο είναι άθλιο και ο ουρανός έχει ένα σωρό τρύπες.

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

ακριβώς επειδή είχε τέτοιο φωτισμό ο δρόμος έπρεπε να βάλεις με το χέρι την σχετική επιλογή από το μενού της μηχανής ώστε να πάρεις το σωστό αποτέλεσμα.

Αυτές τις έχω βγάλει πριν από τα Χριστούγεννα

th_DSC_0836.jpg th_DSC_0836_1.jpg

Ποια σου φαίνεται πιο σωστή;

EDIT: Τι έχεις κάνει στον ουρανό; :look:

th_DSC_0057.jpg

το πεζοδρομιο ειναι πορτοκαλι ;

ακριβώς επειδή είχε τέτοιο φωτισμό ο δρόμος έπρεπε να βάλεις με το χέρι την σχετική επιλογή από το μενού της μηχανής ώστε να πάρεις το σωστό αποτέλεσμα.

oυτε ετσι...να το φτιαξει μετα απο προγραμμα.Καλυτερο αποτελεσμα θα παρει μεσω προγραμματος παρα manually μεσω της μηχανης

αφού δεν τραβάει σε RAW λέει :p

@racer: στα δικά μου μάτια η πρώτη σου μου φαίνεται σωστή (ίσως και λίγο πιο παγωμένη απ'ότι θα έπρεπε) και η δεύτερη άθλια. (εκτός και αν οι δρόμοι εκεί κατω έχουν αυτό το απαίσιο χρώμα που θυμίζει να μην πω τι )

εγώ πάλι το wb το βλέπω να είναι σωστό

έχετε δεί πώς φαίνονται όλα με τα κίτρινα φώτα?

σίγουρα η φωτογραφία είναι λίγο χάλια, αλλά όχι λόγω του wb

εγώ πάλι το wb το βλέπω να είναι σωστό

έχετε δεί πώς φαίνονται όλα με τα κίτρινα φώτα?

σίγουρα η φωτογραφία είναι λίγο χάλια, αλλά όχι λόγω του wb

http://farm4.static.flickr.com/3616/3308493475_46e475a03c_o.jpg

σκεψου αυτην τη φωτογραφια με το wb του performer.

Οταν την εβγαλα , ετσι βγηκε.Ολο πορτοκαλι

Στη καλητεχνικη φωτογραφια ο καθενας οπως θελει τραβαει.Αμα ο performer τραβουσε για διαφημιστικη τοτε λογο του υπαρχοντα φωτισμου (πυρακτωσεως δεν ειναι αυτες οι λαμπες?) τοτε θα εβαζε και το σωστο WB. Εχει και αυτη την γλυκα της , πιο πολυ με πειραζει ο ουρανος (πειραξες στο ps?) και το πλακακι παρα το WB.

http://farm4.static.flickr.com/3616/3308493475_46e475a03c_o.jpgσκεψου αυτην τη φωτογραφια με το wb του performer.

Οταν την εβγαλα , ετσι βγηκε.Ολο πορτοκαλι

άρα δε τράβηξες τη στιγμή αλλά μία φωτογραφία που να σου αρέσει

τίποτα δεν είναι σωστό/λάθος

και οι δύο έχουν το νόημα τους

σκέψου όμως, ότι απο τη στιγμή που αρχίζεις το πείραγμα ανεβαίνουν και τα standard :)

δές το χρόνο του εσκαφέα και του κίτρινου αμαξιού στη μέση

και των κόκκινων αυτοκινήτων

δε νομίζω να είναι έτσι στην πραγματικότητα ;)

αν είναι λάθος που συζητάμε admins πείτε το γιατί μάλλον δεν έχω καταλάβει το νόημα του θέματος :innocent:

είναι ΜΟΝΟ για φωτογραφίες?

άρα δε τράβηξες τη στιγμή αλλά μία φωτογραφία που να σου αρέσει

τίποτα δεν είναι σωστό/λάθος

και οι δύο έχουν το νόημα τους

τοτε οταν θα βγαλεις ενα δεντρο , η ενα τοπιο με θαλασσα , θα αφησεις την θαλασσα κοκκινη και το δεντρο μωβ.

αυτο μου λες ;Τοτε δεν θα υπηρχε η επιλογη στο bw στις μηχανες αλλα ουτε και οι grey cards για την σωστη ισσοροπια λευκου.Σωστα ;Αλλιως ειναι να την πειραξει απο επεξεργασια και να θελει να περασει αλλο "μηνυμα" η αλλη "καλλιτεχνικη" αποψη στη φωτογραφια , ωστε να πουμε ειναι "γουστο" του φωτογραφου.ο performer πολυ απλα υπεθεσε αφου με τα ματια μου φαινεται πορτοκαλι , ετσι ειναι και στην πραγματικοτητα.

Τα ιδια εκανα και εγω καποτε

σκέψου όμως, ότι απο τη στιγμή που αρχίζεις το πείραγμα ανεβαίνουν και τα standard :)

δές το χρόνο του εσκαφέα και του κίτρινου αμαξιού στη μέση

και των κόκκινων αυτοκινήτων

δε νομίζω να είναι έτσι στην πραγματικότητα ;)

Δε βλεπω κατι λαθος.Και btw το wb το εκανα μεσω προγραμματος και οχι την ωρα της ληψης με καρτα.

τωρα αν το κιτρινο χρωμα του εσκαφεα ειναι ενα τονο πιο ζεστο η πιο κρυο παιζει αλλα οχι αλλο χρωμα

Τα αλλα αμαξια δεν ειναι εντελως κοκκινα οπως και το αμαξι που βλεπεις ειναι πορτοκαλι.Δες τα αλλα χρωματα και θα καταλαβεις.

απο κάπου που είχα διαβάσει (μπορεί να ήταν και απο εδω μέσα)

σε νυχτερινές φωτογραφίες με κίτρινα φώτα (δεν ξέρω πώς λέγονται) η πληροφορία χάνεται

αυτό γίνεται με συγκεκριμένα χρώματα (προφανώς απο το παράδειγμα σου, στο κίτρινο και στο κόκκινο) και δεν μπορείς να το διορθώσεις με αλλαγή του WB

1) το κίτρινο αμάξι φαίνεται να φωσφορίζει!

2) το κόκκινο έχει χάσει την λάμψη του

οκ τοτε...

βρηκες 2 αμαξια με ελαχιστα λανθασμενη πληροφορια απο ενα μη σωστο τροπο αλλαγης wb..

οκ.Γιαυτο τον λογο να την αφησω ολη πορτοκαλι.

οκ τοτε...

βρηκες 2 αμαξια με ελαχιστα λανθασμενη πληροφορια απο ενα μη σωστο τροπο αλλαγης wb..

οκ.Γιαυτο τον λογο να την αφησω ολη πορτοκαλι.

για αυτό σου είπα

άλλο να τραβήξεις αυτό που βλέπεις - που τί να πεί κάποιος...δεν είναι έτσι?

και άλλο να την πειράξεις :)

κανένα δεν είναι σωστό/λάθος

ειδικά το πρώτο είναι noob-proof :)

για αυτό και είπα ότι το μικρότερο πρόβλημα στη φώτο του performer είναι το WB

ενταξει δε το συνεχιζω απο μεριας μου γιατι δε βγαζω ακρη και δε θελω να γινει ποθ#2

....................................................

αν είναι λάθος που συζητάμε admins πείτε το γιατί μάλλον δεν έχω καταλάβει το νόημα του θέματος :innocent:

είναι ΜΟΝΟ για φωτογραφίες?

για το α) να πω οτι απο τη στιγμη που πηραμε μερικοι dslr τα standard ειναι by default ψηλα.

Θα θελες δλδ να δεις review του dubber με δαχτυλιες πχ στο φακο, flare ,wb εκτος τοπου και χρονου και αλλα λοιπα "ομορφα"??

Για τη πλακα του το κανει και ασχολειται και προσπαθει για το κατι παραπανω χωρις να ειναι επαγγελματιας.

Οσο για το β) θεωρω οτι ολα αυτα εμπεριεχονται στη λεξη "tutorials"..

Δίνω συνέχεια από εδώ http://www.thelab.gr/showthread.php?t=59887&page=4

Επειδή εδώ είναι οί δοκιμές.

@NTG αυτή την στιγμή δέν έχω πρόσβαση στό PC μέ τα RAWs οπότε αναγκάστικα να δοκιμάσω μέ τό jpg.

Φένεται ότι έχεις δίκιο.

Η αρχική.

http://img91.imageshack.us/img91/7518/sdim1002.jpg

Μέ διόρθωση στό WB Πρός την ζεστή μεριά.

http://img162.imageshack.us/img162/7984/sdim10021.jpg

Edit: Στό PC φένονται οι διαφορές πιό καλά.

Όπως είπε και ο ΕνΤιΤζης, δεν είναι πρόβλημα αυτές οι συζητήσεις. Το πρόβλημα είναι να μπαίνουν άσχετα με τη φωτογραφία

Τα σχετικά, κατ'εμέ, με αυτό το θέμα: επίδειξη φωτογραφίας, επεξήγηση διαδικασίας "εμφάνισης"-πειράγματος φωτογραφίας, τεχνικές - ως προς τη φωτογράφιση- απορίες.

Ποστ με προσφορές, τι φωτογραφική να πάρω, ή πάω για ύπνο, είναι άσχετα με το θέμα.

Βέβαια, όταν κάποιο θέμα, όπως και αυτό που αναπτύχθηκε από GoMaR και Theodor_ch, παραμεγαλώνει και τείνει προς το φιλοσοφικό, μάλλον θέλει να μεταφερθεί σε αυτόνομο thread.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.