Jump to content

Οι ψηφιακές μας φωτογραφίες, δοκιμές κλπ

Recommended Posts

• Replies 16,7k
  • Created
  • Last Reply

To κατάρτι δεν είναι ολόκληρο γιατί ακριβώς πάνω από το σημείο που τελειώνει ήταν ο ήλιος ο οποιος ήταν πολύ δυνατός και δημιουργούσε πρόβλημα.

Για τον ουρανό δεν ξέρω, θα την ξανακοιτάξω. :)

Σημερα δεν ξερω πως μου ηρθε αλλα ανεβηκα παρνηθα. Ειπα να εξασκησω λιγο το hdr μου,να τι εβγαλα...

3319311463_5020131273_m.jpg 3320141162_fdf9c85d6e_m.jpg 3319308753_7b6260bb3d_m.jpg 3319302715_47a075a89e_m.jpg

Οπως καταλαβαινετε δεν μπορω να σας δωσω τα exif γιατι ειναι απο 3 φωτογραφιες η καθε μια. Παντως απο οτι καταλαβα δυστυχως ολες οι hdr θελουν τριποδο,οι περισσοτερες μου βγηκαν λιγο κουνημενες στο merge

πολύ καλές ειδικά 2η καί 3η:clap: η πρώτη μου ζητάει λογαριασμό στο yahoo...

edit:οπα τώρα την βλέπω, μου αρέσει...πες 2 λόγια για το HDR άμα μπορείς.

Έχουμε τέτοια πράγματα στην Πάρνηθα; :p

Πολύ καλές, όντως αν είχες τρίποδο θα είχαν βγει τέλειες :)

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια παιδια,αρα αξιζε το κρυολογημα που με περιτριγυριζει με το που μπηκα σπιτι :slap:

@sakis κανω παραθεση αυτο που ειχα γραψει σε ενα αλλο φορουμ

το hdr ειναι να συνδιασεις 3 η παραπανω ιδιες φωτογραφιες με διαφορετικη εκθεση (αν εχεις δει στην φωτογραφικη σου καπου θα λεει κατι για ev +-)

Mε αυτον τον τροπο βγαζεις μια με -1ev, μια 0ev και μια με +1ev (underexposed,normal,overexposed) και τις συνδιαζεις ωστε να παρεις ολο το χρωματικο ευρος.

Και για να το πω λιγο ποιο αναλυτικα

1) Βγαζετε φωτογραφιες απο καποιο σταθερο σημειο επειδη οι 3 φωτογραφιες πρεπει να ειναι ακριβως ιδιες

2)Η φωτογραφικη μηχανη πρεπει να εχει ρυθμισεις για την εκθεση (exposure) αν εχετε Apertuere priority,Shuter speed priority η manual mode τοτε θα μπορειτε να το κανετε. Για να φτιαξουμε μια hdr φωτογραφια χρειαζονται 3 η παραπανω διαφορετικες exposures πχ -1,0,+1 δηλαδη μια κανονικη φωτογραφια μια κατα 1 στοπ φωτεινοτερη και μια κατα 1 ποιο σκοτεινη. Η τιμες που ειπα μπορει να διαφερουν μπορει να ειναι και -2,0,+2 απλα εγω χρησιμοποιω παντα το ιδιο στα + και -

3) Αφου τα κανουμε ολα αυτα κατεβαζουμε το Photomatix (δεν ειναι δωρεαν αλλα με λιγο καλη θεληση το βρισκουμε ). Εχει μια επιλογη generate hdr image βαζουμε τις 3 φωτογραφιες που τραβηξαμε και μετα παταμε generate.

Θα μας βγαλει ενα αυτοματοποιημενο αποτελεσμα,αυτο μπορουμε να το πειραξουμε και να το φτιαξουμε οπως θελουμε εμεις πηγαινοντας στο process/Tone mapping.

χωρίς να έχω ασχοληθεί με HDR, με 1 δεν μπορείς να το κάνεις με phooshop? κ πιο εύκολα με raw?

με raw γινεται (εχω δει φωτογραφια και βγηκε αρκετα καλη),με 1 jpg και photoshop δεν ξερω τι αποτελεσμα θα εχει...

μια HDR και από εμένα πιστεύω αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη που είχε το ίδιο θέμα.

3316378496_a50da21082_b.jpg

edit

@snik: στο προηγούμενο ποστ ο δρόμος μου άρεσε πολύ. αν δεν ήταν κάπως κουνημένη η φωτογραφία θα ήταν άψογη :)

Νομίζω ότι το κανονικό HDR από το "φτιαχτό" έχει διαφορά μεγάλη στο αποτέλεσμα όμως..

haya Πολυ καλη η φωτογραφια,ναι το ξερω τουλαχιστων τωρα μου εγινε μαθημα μονο με τριποδακι Hdr προσπαθει και το photomatix να κανει align αλλα ματαια.

Μια παρομοια με δρομο που εβγαλα ειναι αυτη εδω

3320127064_b938c1f193_m.jpg

Αυτη ευτυχως βγηκε καπως σταθερη αλλα δυστυχως δεν ειναι σαν την 1η

μια HDR και από εμένα πιστεύω αρκετά βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη που είχε το ίδιο θέμα.

3316378496_a50da21082_b.jpg

Και πάλι όμως, δεν είναι καλή man...

1) Τα χρώματα στο δίχτυ και στις "γραμμώσεις" του πλοίου είναι...τραγικά. Το HDR τα διέλυσε.

2) Ο ουρανός έχει τρομακτικά πολύ θόρυβο/grain/whatever. Είναι και εκείνη η άσχετη μαύρη σκιά στο πλάι...η φωτο θυμίζει scan από καναν Τηλεθεατή με βρεγμένες σελίδες κιόλας...

3) Το halo είναι άντε-γεια. Πίσω στα δέντρα είναι το μέγιστό του, αλλά και παντού ανάμεσα στις πολύγωνα που σχηματίζουν τα σχοινιά πάνω στο κατάρτι με το βουνό - λες και είναι ψηφιδωτό έγινε η εικόνα...

Γενικά, δυστυχώς ήταν μια κακοτραβηγμένη φωτό - δεν τη σώζεις και πολύ με το HDR :)

"HDR images can be a bit like Marmite - you either lοve them or hate them. I feel that if dοne with subtlety, creating an HDR version of a phοtograph can really add to an image and is no mοre 'cheating' than dοdging and burning, or sandwiching negatives in the darkrοοm. The best examples are often thοse in which you cannot tell HDR software has been used in the editing.

Hοwever, many crimes against phοtography have been perpetrated in the name of HDR - you need only look at websites such as Flickr. Phοtomatix Pro software is probably responsible for creating the vast majority of these images, but it cannot be held responsible for people's bad taste. It is an excellent but simple piece of software that, in the right hands, aids the user in creating stunning imagery.

What it is nοt is a tοοl for turning a bad phοto into a gοοd one. It may help you retrieve some highlight or shadow detail, but it won't suddenly make an average image stunning. Like we have seen for years with Adοbe Phοtοshop, simply applying a lot of filter effects to an image dοesn't suddenly make it οutstanding.

..."

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.